BuchtaMaková komentáře u knih
Myslela jsem, že to bude humorné místy "krutě realistické" čtení na léto... Není to ani jedno ani druhé a upřímně jsem vůbec nepojala ani to nejmenší podezření, co by to vlastně mělo být. Příběh nezajímavý, těžkopádný, podivné nic neříkající "pointy" v rámečku na konci každé kapitoly... Přiznám se, nedočetla jsem.
Možná kdyby se mi dostala do ruky o dvacet let dříve, tak by se mi i líbila. Stupidita příběhu, plochost hlavních postav a nekonečná sbírka klišé dělá z tohoto díla snad nejhorší knížku, jakou jsem kdy četla.
Nejlepší a nejkomplexnější knížka o numerologii vůbec. Koho toto téma zajímá, určitě doporučuji pořídit.
Téma mě hodně zaujalo, ale nelíbil se mi styl vyprávění (na mě nekonzistentní, bez dynamiky). Myslím, že autorka zvolila velmi těžké téma a nedokázala se s ním moc popasovat. Chybí tomu určitá hloubka, procítění - a asi i životní zkušenost....
Jednoznačně nejlepší dílko mé oblíbené autorky. Napínavé čtení, skvěle vykreslené postavy, reálný příběh...
Mě knížka nesedla. Celkem o ničem. Témata jednotlivých fejetonů mi nic nedaly, často nudily.
Těžké a krásné čtení zároveň. Rozhodně žádná oddychovka, ale kdo má rád hluboké příběhy, nebude zklamán. Knížku jsem četla pomalu, jednotlivé kapitolky jsem si "dávkovala" a hodně jsem o nich přemýšlela. Ke knížce se určitě jednou ráda vrátím.
Pro mě odpočinkové čtení na jedno odpoledne. Příjemná oddechovka.
Od autorky už jsem přečetla více, ale tato byla zatím nejslabší, nezaujala.
Super knížka. Vtipné, oddechové, místy dojemné. Doporučuji.
Nejdříve jsem měla jen půjčenou od kamarádky, ale musela jsi si také pořídit. Bezvadná. Moc doporučuji.
Pomáhat je super, budovat výnosný byznys ještě lepší... ale i za cenu zanedbávání vlastního dítěte, partnera...? Příběh je dobře napsaný, čtivý a inspirující, ale po dočtení ve mně spíše převládají rozpačité pocity a hodně nezodpovězených otázek. Každopádně autorce přeji ať se daří.
Nejdříve mi trochu vadil styl psaní, ale myslím, že vychází přímo z jádra osobnosti pana autora-lékaře a tudíž jiný být ani nemůže. V místech kde knížka vznikala, prostor pro poetické kudrlinky ani vele-důvtipná synonyma prostě není... Autor má můj hluboký respekt - jako lékař, člověk (a nakonec snad i spisovatel :-D)).
Občas mě trochu rušilo střídání stylu vyprávění a "časové posuny". Knížku jsem si půjčila v knihovně, ale určitě si ji koupím. Tu chci mít doma, abych se k ní mohla někdy vrátit.
Moje oblíbená, ráda se k ní vracím.
Spousta skvělé inspirace - nejen na dárky!
Mě to teda nebavilo. Musela jsem se hodně přemáhat, abych dočetla. Strohé záznamy "jakože citace z archivů..." zaplňují celou druhou půlku knížky. Mám ráda jiný styl knížek.
Knížka se mi líbila, ale myslela jsem, že v ní bude víc z příběhu autorčiny cesty k vlastní kavárně a "ke kávě" vůbec... To mi tam chybělo.
Prostě ze života... Autorčiny knížky mám ráda. Je mi moc blízká pohledem na život a vztahy.