Caine komentáře u knih
Skvělý příklad totality. Myslím, že v jakékoli době a za jakéhokoli zřízení aktuální.
Celkem zajímavé čtení, jsem zvědav na další díl. Doufám že se ve skutečnosti sila ještě nestaví :-(
Velmi zajímavé čtení.
z anotace:
První úspěšné proniknutí do Lhasy, hlavního města zakázané "Sněžné země". Tibetská cesta slavné orientalistky, převlečené za žebravou poutnici, byla nejen další výzvou tehdejším koloniálním režimům, ale i svému vlastnímu "poklidnému" životu. Kniha je vybavena bohatým doprovodným materiálem. V ilustrační příloze fotografie z autorčiných tibetských cest, mapy putování A. David-Néelové.
Celkem dobré, ale King psal i lepší :-) Viděl jsem i film, to však byla katastrofa.
Po Terroru jsem se těšil na další skvělý zážitek, ale byl jsem zklamán, přes básníka jsem se neprokousal, knihu jsem tedy odložil na neurčito.
Tato kniha je prostě skvělá, od začátku do konce plná napětí a očekávání co bude dál. Také to trochu nabádá k zamyšlení o smyslu života. O našem nekonečném pachtění za pomíjivými věcmi.
První dva díly jsem přečetl ze zvědavosti, na třetí už nemám chuť :-)
Bohužel, v takovém světě žijeme aniž bychom si to uvědomovali. Na každém rohu kamera, na internetu je uloženo každé slovo, které napíšeme do vyhledávače. Někdy to však může být i užitečné(radši aby nebylo), při hledání zločince nebo ztracené osoby.
Zpočátku jsem měl trochu zmatek v postavách, ale pak se mi to srovnalo :-) Celkem dobré čtení do vlaku :-)
I když knih z druhé světové jsem již přesycen, tak tako kniha mě opravdu dojala :-)
Podle hodnocení jsem čekal něco víc, kupodivu žádné dojetí se nedostavilo :-(
Myslím, že staříkovi se už nic nevyrovná.
Po přečtení Hory duše jsem se těšil na další příjemné čtení, ale i když dočítám knihy do konce, vydržel jsem jen pár stránek. Je to zmatek nad zmatek. Nevím kdo je kdo. Zřejmě je to pro zdatnější čtenáře :-)