Cajda Cajda komentáře u knih

Vykrvácet Vykrvácet Michael Robotham

Je pravda, že ten konec byl trošku "střihlý"...zakončen snad až zbytečně rychle, ale četlo se mi to úžasně! Přečetla jsem ji na 3x -knihu jsem odkládala, až mi doslova padala na hlavu:-) a ten padouch (čili vrah) mi teda jasnej jako facka nebyl - viz axspevak. Jsem z autora nadšená, hned jsem se pustila do jeho další knihy Hodná a zlobivá holka, tak uvidím, jak se mi bude jevit ta. Za mne doporučuji. Kdyby šlo, dám i víc hvězdiček :o)))

07.06.2022 5 z 5

Zvěrolékař opět v jednom kole Zvěrolékař opět v jednom kole James Herriot (p)

To jsou tak milé příběhy (teda většinou, občas jsou i smutné)!
Pěkně napsáno, příjemně se čte. Super oddechovka.

08.03.2022 5 z 5

Trosky Trosky Ann Granger

Dobrá :o)
Ze začátku jsem přemýšlela, proč ten název Trosky, ale dočetla jsem se: trosky auta, trosky dům, trosky lidé, trosky vztahů.....
Ale nejlepší byl ten konec. Jdu do dalšího dílu....

06.05.2021 4 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Ten konec jsem moc nepobrala, ale jinak se mi kniha líbila. Souhlasím, že být matkou je mazec, obzvlášť, když k tomu nejsou předpoklady a geny. Být matkou (potažmo dobrou) - s tím se už musíte narodit.... nevěřím, že se to dá naučit. Buď to v sobě máte nebo ne.

20.04.2021 4 z 5

Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Neslibovala jsem ti procházku růžovým sadem Joanne Greenberg

Je to úžasná kniha! Vypůjčená mne natolik oslovila a zasáhla, že jsem si ji potřebovala i koupit. Povedlo se, tento týden mi má přijít. Jistě ji budu číst znovu. A nejspíš ne jen jednou. Výborná pro obě strany - pro pacienty i lékaře. Za mne - skvost!

16.11.2020 5 z 5

Robin Robin Zdena Frýbová

Ani vtipné ani poučné. Líbila se mi obálka. Proto jsem po knize sáhla. Nedočtené odkládám na vlakáč mezi knihy DO VLAKU.

18.10.2020 1 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Začít číst dřív a ne až na večer, přečetla bych ji opravdu "jedním dechem". Tak jsem ji musela odložit a dočíst ráno. Ale je to skvěle napsané a nedá se odejít! Rozhodně si půjčím další knihy této spisovatelky. Konec je sice zvláštní a neurčitý, ale i tak doporučuji!!!!

15.06.2020 5 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Jsem v podstatě zaujatá, protože miluju vilu Tugendhat. Kniha je pro mne tedy absolutně kouzelná - četla jsem ji 2x - prvně před návštěvou vily, pak po návštěvě. Po návštěvě jsem přesně věděla co kde je (bylo) a kde se kdo pohybuje. Film jsem viděla samozřejmě také, ale myslím si, že je pro lidi, kteří knihu nečetli nesrozumitelný - toť můj názor k filmu. Kniha je prostě úžasná. Ale jak říkám/píšu - jsem zaujatá :o)

17.12.2019 5 z 5

Světelný klam Světelný klam Louise Penny

Tahle série prostě nemá chybu! Těším se na každý další díl :o)

07.06.2022 5 z 5

Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Dobře se čte a pořád si říkáte: "kdo a jak to udělal, co se stalo a kdo všechno je do toho případu zapletený".
Nenáročná, i když napínavá detektivka.
Doporučuju :o)

24.05.2022 5 z 5

Zvěrolékař a psí historky Zvěrolékař a psí historky James Herriot (p)

Přesně:
Ad "Kačí1169" James Herriot prostě nikdy nezklame.
Ad "Bulldog" Tuhle knihu by měl mít v knihovně každý milovník psů....
Jo! A jo! A prostě jo! Takže u mne má čestné místo.
Pan Herriot píše úplně úžasně - a je jedno, které zvíře zrovna ošetřuje.
Je prostě úplně skvělý.
No jo, už jsem zaujatá.
Já vím :o)))))

08.04.2022 5 z 5

Zemřu o Vánocích Zemřu o Vánocích Tammy Cohen (p)

A tak to vypadalo slibně....
...psycho to sice je, ale vlastně uplně jiné než se původně zdálo.
Popsáno detailně, až mi místy bylo zle :o(
Ten zvrat na konci mne šokoval, ale zároveň vlastně i trochu zklamal.

08.03.2022 4 z 5

Království Království Jo Nesbø

Dala bych i víc hvězdiček.... kniha se mi líbila MOC! Doporučuji!

03.03.2021 5 z 5

Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Miloslav Šimek

Tak to už je klasika :o))) Většinu povídek znám z CD, která si pouštím před spaním, ale několik povídek jsem četla prvně. Prostě kouzelná oddechovka!

15.10.2020 4 z 5

Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Skvostná záležitost! Pan Czendlik mi byl sympatický i před touto knihou aniž bych o něm věděla cokoliv bližšího. Teď bych se s ním chtěla potkat. Tak zajímavý člověk! Tolik krásných slov a vět, tolik pravdy, tolik lidskosti! Za ním bych chodila klidně i na mše (kostely mám moc ráda, jsou mi posvátnými uměleckými díly, ale jinak tam nechodím). Přesně jak kousek níže píše sarka8276: "knihu stojí za to nejen číst, ale i vlastnit". DOPORUČUJI VŠEM!

07.09.2020 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Tak kniha jistě lepší než film, je to absolutní oddechovka, kdy vlastně nevíte co je smyšlené, co je prada a co by pravda být mohla - a nebo nemohla.... úsměvné místy více, místy méně, ale když to člověk bere s rezervou, pobaví se a zrelaxuje :o)

25.05.2020 3 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

výbrorně se čte, občas jsem se trošku ježila strachy a protože jsem zrovna v době čtení této knihy uklízela jednu šíleně zabordelenou kancelář, skvostně jsem se pobavila nad větou: "Mimochodem je tam pyramidální bordel. Ježišmarjá, tam je bordel. V rámci možností se do toho pokusím vnést nějaký systém. Ačkoliv - nebylo by lepší polít to benzínem a zapálit?" to je tak výstižné....

25.05.2020 4 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Je vážně osvobozující vyházet všechny zbytečné blbiny a nechat si jen věci, na které se člověk fakt rád dívá a má u toho hřejivý pocit na duši. Ne každý to ale dokáže - držím pěsti všem. A taky je morda držet se pravidla - za nový kus čehokoliv vyhodit jeden kus starý - jakože: koupím nové triko, tak jedno staré musí pryč.... sláva tomu, kdo to umí. Mi to moc nejde...ale kniha je napsána tak, že se hned pustíte do rovnání ponožek. Prima.

25.05.2020 4 z 5

Jak se dělá zoo Jak se dělá zoo Petr Fejk

Všimli jste si, jak krásně je ta kniha napsána? Myslím především krásně jako gramaticky správně, bez překlepů a hrubek (no, kromě jedné) - tedy alespoň v mém vydání, které mi hrdě zůstane v knihovně.
Moc se mi líbil i obsah jako takový. I když někdy smutný nebo jakkoliv jinak hrozný. Tak to ale prostě někdy je, no....
Každopádně smekám před panem Fejkem a klaním se mu - co vše dokázal, co vše dokázal přežít a zvládnout a také jak úžasně svou knihu napsal.
Moje velké, obrovské díky a knihu si nechávám jako vzácný kousek téměř absolutně dokonalé gramatiky.

10.07.2024 5 z 5

Sama proti všem Sama proti všem Brian Freeman

Ano, souhlasím, ten konec vás dostane.
Potřebuju si to přečíst ještě jednou.

03.03.2021 4 z 5