Carol1122 komentáře u knih
Nemastné a neslané. Takový příběh o ničem, u kterého čtenář projede dialogy raz dva. Určitě jsem četla i lepší povídky tohoto žánru.
Tak dlouhý díl, ale neskutečně napínavý, jsem nečekala. Ačkoliv jsem věděla, jaký děj se bude přibližně odehrávat, velmi mne překvapilo, jak se seriál i kniha podobají a jak oba skvěle vystihují dějovou linku. Bylo zde vše, napětí, dobrodružství, láska, scény plné hrůzy, ale i humoru. Špetku od všeho by se dalo najít určitě. Těším se na další díly :)
Takhle dlouho jsem nebyla z naučné literatury v šoku! Četla jsem ji na cestě letadlem a myslím, že po celou dobu letu mi spadla brada, až jsem musela vypadat komicky:) Knížku mi doporučila kolegyně v práci, jelikož věděla, že jsem milovník sladkého a potřebovala bych nějaký nakopávač, jak s tím trochu přestat bojovat. Tak jsem ráda, že mi knihu doporučila, protože tohle je opravdu skvělý nakopávač! Donutí vás to minimálně o všech věcech přemýšlet jinak. Co jíte, jak to jíte, proč to jíte, proč to naopak nejíte... doporučila bych to nejen všem, kteří třeba bojují s váhou a navykem na sladké, ale také všem, kteří chtějí zjistit, jak to v našem těle funguje, aby třeba pak dávali cenné rady ostatním. Tímto děkuji kolegyni za půjčení a s hrdosti oznamuji, že jsem autorku začala sledovat i hrdě na instagramu:) doporučuji 100/10!
P.S. fakt se to skvěle čte a ještě je to zábavný!
To byl prostě nádherný příběh. Smutný konec, ale krásný příběh plný lásky, dobrodružství, naděje a neskutečného napětí. Říkám si, že Alžběta se jako jedna z mála žen v dějinách opravdu vdala z lásky a na svůj osud královny si trpělivě počkala, což přineslo ovoce.
Skvělý příběh,zajímavý děj, super zápletka a celkově musím uznat, že se jedná o velmi povedený příběh, který určitě doporučuji:) Možná je důležité zdůraznit, že nesmíte očekávat hodně, spíš se nechat překvapit samotným dějem. Ale jinak opravdu za mě palec nahoru:)
Bohužel nedočteno. Zhruba v polovině mě příběh velmi přestal bavit a už jsem se ztrácela i ve jménech a dalším vývoji ději, že jsem se radši nechtěla trápit a knihu jsem odložila. Tisíc lidí, tisíc chutí.
Knížka a motiv příběhu mě vlastně nadchl - utopie, svět plný zvratu, lidé raději utíkají do virtuální reality - chvílemi mi to i připomínalo Ready Player One :) Líbila se mi zápletka i postavy, jediné, co bych tomu vytkla, byl čistý chaos ke konci, kdy těch zápletek a motivů bylo už prostě příliš :( Je mi ale líto, že nevyjde druhý díl, byla jsem zvědavá, jak by se svět Elusion mohl vyvíjet.
Přečteno jedním dechem za jeden den a zůstalo ve mně neskutečné nadšení. Utopický příběh plný originálních prvků, zápletky, skvělých charakterů a špetky koření se zajímavými zvraty mě vtáhl a nepustil. Dlouhé roky se mi roman vyhýbal obloukem, ale musím přiznat, že tak dlouho už mě žádný tolik nevzal až srdce a nenavnadil mě ihned sáhnout na pokračování. Co se dá dělat, počkám si na druhý díl, až bude na něj příležitost. Ale již teď se na něj velmi těším.
Pro mě bohužel nemastné a neslané, čekala jsem trochu více akce i dobrodružství. Za mě jsem četla i lepší knihy.
Pohádka o Krásce a Zvířeti spíše pro dospělé:) Bylo to milé, ale na mě chvílemi velmi zrychlené. Mělo by to i potenciál:)
Tahle série mě velmi baví. Dvě sestry, každá vykreslena jinak, každá má jinou minulost, jinou povahu, jiné zájmy a jiný pohled na svět. Dva příběhy plné dobrodružství, napětí a lásky. Musím říct, že ačkoliv mi první díl více přirostla k srdci Rose, tento díl jsem naopak více fandila Wren. A z čeho mám radost? Že tato série určitě ještě nekončí:) Malá vada na kráse... kdyby byla ke knize opět mapa království jako v prvním dílu, bylo by to perfektní.
Zamilovala jsem se! Do příběhu, do postav, do draků, do tohohle kouzelného fantasy světa, ze kterého není úniku, jakmile se do něj ponoříte. Je to čistá závislost a Čtvrté křídlo je jedna z nich. Miluji a těším se na další díl!
Tento díl byl za mě asi zatím ten nejlepší. Mělo to dobrodružství, šťávu, lásku, fantasy, horor, napětí, humor... asi zkrátka všechny prvky, co od knížky očekávám. Líbilo se mi, že se kniha odehrávala v jiném prostředí, seznámili jsme se s novými postavami i šokujícími zvraty. A jelikož ten díl nekončí, předpokládám, že dobrodružství ještě bude... :-) Těším se a moc!
Á, jak já se na tu knížku těšila a jak jsem teď dost zklamaná:D Po přečtení si říkám, co to sakra bylo? Nemělo to hlavu ani patu, dialogy byly jak kdybychom dávali náhodný generátor slov. Celkově příběh utíkal tak nějak jak se mu chtělo, stejně jako má pozornost. Tohle bohužel neee :( Tak ještě štěstí, že Kouzla rodu Thornů byla bombastická :)
Ve srovnání s jinými knihami podobného žánru pro mne docela zklamání. Očekávala jsem lepší příběh, za mě bohužel trochu zbytečně zdlouhavý.
Sňatková politika v podání autorky Alison Weir byla sice bohatá, nicméně místy rozvleklá. Příběh o mé oblíbené anglické panovnici je sám o sobě kombinací šťastného období a nešťastné lásky. Alžběta měla velmi těžké dětství a o to těžší dospívání a vládu. Nicméně historie je dána, raději se vracím k samotnému podání autorky. Vykreslení Alžběty a jejího charakteru bylo skvělé, ostatně jako Roberta Dudleyho a dalších postav. Horší již byl plynulý tok děje, který z většiny zaujímaly zdlouhavé dialogy a popisy. Ve srovnání se sérií manželek Jindřicha VIII. mne tato kniha již tolik nezaujala, nicméně i tak jsem byla ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst.
Dlouho jsem se na tuto knihu těšila, ale nakonec jsem to nadšení přecenila. Ze začátku to mělo potenciál, napětí, dobrodružství, charakter, ale od poloviny knížky mě bohužel příběh přestal bavit a začal takový větší chaos. Škoda, možná se nejednalo jen o můj šálek kávy. Pravděpodobně se již do dalšího dílu pouštět nebudu.
Nutno poznamenat, že řeckou mytologii miluju a na tuto sérii jsem se velmi těšila. Začínám bohužel tímto dílem a ne prvním, nicméně je spousta věcí vysvětlena, takže ani není nutné znát předchozí děj. Postavy byly velmi originální, docela charakterem i sympatické, přesto jsem ve finále trochu byla zklamaná z Erota, u kterého mi chyběla víc taková dominance, mužnost, vyspělost? Oproti toku charakter Psyché byl peckový. Co už nebylo tak skvěle vymyšlené, byl samotný příběh, u kterého jsem prostě čekala více. Více šťávy, více zápletky... děj byl protkán tolika erotickými scénami, že se v tom nějaký děj docela utopil, což byla škoda. Nu, líbilo se mi to, ale asi jsem dle hypu čekala o chlup více. Tak se těším do budoucna zpětně na první díl:)
Podle anotace jsem čekala celkem zajímavý příběh, možná spíše takovou pohádku. Bohužel ačkoliv kniha byla napsaná čtivým stylem, občas jsem se v rámci příběhu ztrácela. Především se jednalo o úhel mnoha postav, které se střídaly, ale bez toho, aby vždy byl daný úsek pojmenován, tudíž čtenář musel vždy hádat, z jakého úhlu postavy se nyní příběh odehrává. Za mě příběh nebyl úplně dle mého šálku čaje.
Romantické klišé? Ano prosím! Tak můj první LGBTQ román za sebou a je to strašně milá a příjemná změna:) vlastně mi obě postavy přirostly k srdci a při čtení jsem měla pocit, jak kdybych měla před očima film. Adaptace na Netflixu? Podle mě docela jistá tak uvidíme, koho nakonec obsadí, ale za mě parádní milá oddechovka