CharlesWard CharlesWard komentáře u knih

Bosambo Bosambo Edgar Wallace

Čekal jsem něco jako je Gauner, jen v africkém prostředí. Dostal jsem cosi, co není ani detektivka, ani dobrodružný příběh.

15.06.2017 2 z 5

Konečné zúčtování Konečné zúčtování Jonathan Freedland

Další z řady těch poválečných thrillerů, který tak nějak nedokázal překonat pomyslnou čáru mezi průměrným a výjimečným. Pobavil mě alespoň ten humoristický zvrat na konci a sem tam jsem hodil očko po historických zápiscích. Kniha jako celek ale bohužel nepředstavuje nic převratného.

03.06.2017 2 z 5

Strážci z hlubin času Strážci z hlubin času Howard Phillips Lovecraft

Důstojné pokračování původního kánonu, které bohužel trpí závěrečnou, kvůli smrti nedokončenou, povídkou. Pro fanoušky H. P. L. čtenářská povinnost.

30.05.2017 3 z 5

Klub podivných živností / Anarchista Čtvrtek Klub podivných živností / Anarchista Čtvrtek Gilbert Keith Chesterton

Klub podivných činností představuje bezesporu zvláštní četbu.

PS: Anarchistu nehodnotím, toho jsem četl a hodnotil jinde.

28.05.2017 3 z 5

Vražedná čísla Vražedná čísla John Verdon

Prvotina autora mě kupodivu zaujala mnohem víc, než její pokračování. Jen si nemůžu pomoct, že by si spisovatel měl někam zajít s tou fixací na uřezané části lidského těla... Kde já už jsem to jenom??? No v druhém díle přece.

27.05.2017 3 z 5

Nindža Nindža Eric Van Lustbader

Ne tak dokonalé jako série s Jakem Marockem, což je očividné, protože kniha vznikla dříve. Co mi ale na rozdíl od výše zmíněného Marocka tentokrát nesedělo, byly ony historické pasáže. Přišlo mi, že jejich vzdělávací funkce je nulová a v knize slouží pouze jako vata k prodloužení děje. V konečném důsledku tak uděluji 2.5 hvězdičky. Kniha má u mě taky jedno z dalších prvenství, je moji nejdéle rozečtenou knihou, asi proto, že jsem se do ní místy musel nutit.

20.05.2017 2 z 5

Skládačka Skládačka Ed McBain

Povedená detektivka.

10.05.2017

Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Zabiják Anders a jeho přátelé (a sem tam nepřítel) Jonas Jonasson

Nevím, třikráte opakovaná variace na jeden a ten samý vtip už začíná být vtipná leda tím, jak je to zjevně opětovaně vykradená šablona stoletého staříka, tentokráte násilně naroubovaná na zabijácký námět.

07.05.2017 2 z 5

Muž, který byl Čtvrtek Muž, který byl Čtvrtek Gilbert Keith Chesterton

Škoda toho meta konce.

26.04.2017 4 z 5

Zloděj mramoru Zloděj mramoru Edgar Wallace

Jedna z těch zajímavějších wallaceovek. Jen mi příjde úsměvné, že chytrý vyšetřovatel vždy odhalí i tu sebemenší pletichu každého zločince.

21.04.2017 3 z 5

Zavři oči Zavři oči John Verdon

Zbytečně roztahané, zdlouhavé. Na mnoha místech se navíc autor vyhýbal pokračování v ději, a místo něj knihu prodlužoval hromadou linek s vedlejšími postavami. Konec sice nebyl z těch nejhorších, ale co to pomůže, když celou knihu přemýšlíte o tom, zda odložit či dočíst.

14.04.2017 2 z 5

Nemilovaní Nemilovaní John Saul

Strašně divně sestavená a především překombinovaná kniha.

13.04.2017 2 z 5

Muž, který nikdy neprohrál Muž, který nikdy neprohrál Edgar Wallace

Sbírka průměrných povídek. Z průměru pak vystupují povídky Kód číslo 2, Královský Brahm, Muž, který se zabil a Bojovný Pérák Reilley.

08.04.2017 2 z 5

Křížový spodek Křížový spodek Edgar Wallace

No nevím. Po mé třetí přečtené wallaceovce, už mi začínají všechny jeho knihy připadat na jedno brdo. Nějaká detektivní zápletka, mužská postava, padouch, ženská postava a závěrečné romantické vyústění. 2.5 hvězdy.

03.04.2017 3 z 5

Gauner Gauner Edgar Wallace

Zajímavé povídky, které bohužel mnohdy kazí poněkud strohý závěr. A jak už to u sbírek bývá, některé jsou zdařilejší, než ty druhé.

23.03.2017 3 z 5

Seznam smrti Seznam smrti Frederick Forsyth

Problém pana F. spočívá v tom, že píše o atraktivních věcech velice neatraktivním způsobem.

20.03.2017 2 z 5

Případ Vincent Franke Případ Vincent Franke Christoffer Carlsson

Citát na přebalu knihy tvrdí: ,,Carlssonovi kolegové z branže na něho budou žárlit!" O tom dost pochybuji.

14.03.2017 2 z 5

Žabí bratrstvo Žabí bratrstvo Edgar Wallace

Do závěrčného odhalení, jsem absolutně netušil, kdo by mohl být oním tajemným Žabákem. A to jsem měl dokonce 3 pracovní teorie. Po Smečce děsu moje druhá wallaceovka a právě díky ní jsem rád, že u mně Edgar dostal další šanci.

13.03.2017 3 z 5

Upíři, vlkodlaci a jiné strašidelné příběhy Upíři, vlkodlaci a jiné strašidelné příběhy * antologie

Největším tahákem knihy jsou jednoznačně povídky E. A. Poa a A. C. Doyla, které jsem už bohužel četl v jiných sbornících. Poněkud nadprůměrné mi pak přišly povídky Maska, Negotium Perambulans a Amina.

03.03.2017 3 z 5

Dobrodružství brigadýra Gérarda Dobrodružství brigadýra Gérarda Arthur Conan Doyle

S Sherlockem se tohle ani zdaleka nemůže měřit. Chápu, že po všech těch letech, si Doyle asi potřeboval na chvíli od Holmse oprostit, ale E. G. asi nebyla ta nejvhodnější volba. Příběhy jsou velice strohé a když už dojde na akci, je tato velmi rychle odbyta a jede se dál. Po neotřelém detektivovi, představuje francouzský důstojník krok zpět. A to je škoda.

25.02.2017 2 z 5