CharlesWard komentáře u knih
Pokud se Vám líbil Rybář, nebude zklamáni.
Už dlouho se mi nestalo, že by mě kniha nachytala v nedbalkách a já po jejím přečtení docela dlouze přemýšlel, co jsem to vlastně přečetl. Znamenité mrtvole se to podařilo. Bohumil Hrabal by měl radost.
Takový usměvavý cestopis, kterému ale něco chybělo.
Překvapují mě 100% pozitivní komentáře. Bobuláka jsem vždycky bral jako toho mentálně zaostalého bratránka od Rollinse a tak nějak si na pana Bavlnku zvyknul. O to víc mi bohužel nesedl pacifisticky založený Lee a ani prapodivné vyústění příběhu, které na mě působilo tak, jako by ani Bobulák nakonec nevěděl, jak celý ten příběhový bordel vhodně ukončit.
Asi nejvíc mi to připomínalo skvělý policejní seriál Policejní odznak. Citace mistra je ale jako obvykle zcela mimo mísu. A ano, je to horší jako Kmotr.
Na začátku nuda, v prostředku začíná mírné napětí a nakonec utnutý konec bez jakékoliv snahy o vysvětlení. To jako vážně?
Tak tohle se těžce nepovedlo. Ona titulní hrdinky nastupuje až někde v 3/4 knihy, celý příběh je značně rozvleklý a konec, no ten snad raději ani nezmiňovat. Vzhledem k výše zmíněnému se bohužel bojím, že na další avizované překlady nikdy nedojde. Škoda, překladatel neměl při výběru prvotiny právě nejšťastnější ruku...
Souhlasím s ostatními, že jde zatím o nejpovedenější knihu v sérii. Bohužel to však nepříliš uspokojivý závěr. Ten Carolovi nejde.
Carter pro chudé pokračuje dalším dílem z eskapád JW. I tento díl je bohužel tuctový a závěrečné rádoby odhalení mi připadalo jako překombinované a ne zrovna 2x zdařilé.
V osmdesátkách možná tohle postupné, rádoby budované napětí fungovalo, ale dnes už chce čtenář poněkud víc, než 85% knihy číst o tom, jak je potřeba udržovat borůvčí. Na nějaký ten gore v úplném závěru přeci jen dojde, aby se tak nějak vykompenzovalo to, že 3/4 knihy neměly naprosto žádný děj, ale bahno z řeky Styx už škodu bohužel napáchalo, a tahle pachuť se ze čtenářových úst bude dostávat jen těžce!
Tak konečně Bosh a Ballardova spolu. Má to jen jeden problém jménem Ballardová. V knize jsou nakousnuty značně nedomyšlené příběhy, které Renka vyřeší s prstem v nose a někdy mi přijde, že i na úkor části s Boschem. Tomu je tak bohužel v knize věnováno daleko méně prostoru, než by si dle mého zasloužil. Jen doufám, že se to s dalšími díly zlepší.
Chybí tomu Bosch. Bez něj je to jen tuctová detektivka. MC to umí výrazně líp.
Ale jo, oproti Noži je to zase ten starý dobrý Harry a vše, co k němu patří.
Klasická boschovka. Nic víc, nic míň. Fanoušci budou spokojeni.
Stejné jako první díl, i zde postavy mlátí hlavně pantem a na závěr dojde i na nějakou tu šarvátku.
Ty naprosto geniální povídky, jsou zde bohužel ukryty mezi těmi naprosto průměrnými, někdy až podprůměrnými.