dadako komentáře u knih
Tahle kniha mi otevřela oči jako málokteré před ní (spíš žádná). Ženy jsem si stavěl na piedestal a vzhlížel k nim. I když už to po svých zkušenostech dlouho nedělám a romantické představy o dokonalých partnerkách dávno nemám, díky Neilovi jsem pochopil proč tomu tak je. Ke knize jsem se dostal jako typický PFU. I když ze sebe nehodlám udělat PUA robota, myslím že i tak je spousta věcí, které může kniha nabídnout. Ukáže v jakém směru na sobě může člověk pracovat, aby se stal lepším, zábavnějším, charismatičtějším.
S počátku byla kniha na jasných 5*, ale jakmile se dostala do fáze budování Projektu Hollywood, ztratila své kouzlo. Myslel jsem si, že dám 4*, ale konec mě přesvědčil.
Nádherný skvěle napsaný příběh. Posledních čtvrtinu knihy už jsem se nedokázal odtrhnout a přečetl jsem ji v kuse. Jediné co se mi nelíbilo byl konec. Mám rád happyendy a i když chápu, že v té době jich být moc nemohlo, myslím že jedna z hlavních postav neudělala nic natolik špatného, aby ji Doerr musel nechat zemřít (navíc takovým způsobem).
Kniha je psána trochu jednodušším stylem, ale to je právě to co jí dodává na poutavosti a realističnosti. Od prvních řádek se není možné odtrhnout a člověk jen hltá stránku za stránkou. Přes svou jednoduchost nutí kniha k zamyšlení více než kdejaká jiná bichle.
Z počátku na mě kniha působila dost depresivně. Jen šel den za dnem a Ove se neúspěšně pokoušel o sebevraždu. Nakonec se ale ukázalo, že i takovej mrzout jako On má srdce a má ho pořádně velké. Prostě vždy je pro co žít...
K deníku jsem se dostal až po třech dílech aristokratky. Nevím proč (vlastně vím), ale čekal jsem úplně jinou knížku. Než jsem po pár kapitolách pochopil svůj omyl, bylo pozdě a nedokázal jsem se odrhnout. ´Kniha je výborná. Jen ten konec nebyl úplně podle mého gusta, ale tím kniha jen získává na realističnosti.
Naprosto úžasná knížka. Strašně moc mi pomohla v mé těžké životní situaci. Jednoduše jen tím, že mě dokázala otrhnout se od problémů a přivést mě na jiné myšlenky. Když jsem se pak vrátil do reality vše jsem viděl v jiném světle.
Krásná knížka kde některé povídky rozesmějí k pláči a jiné jsou velmi smutné. Moje nejoblíbenější povídka byla Jumbo.
Krásná knížka plná mouder. Nekrásnější byla "Až opadá listí z dubu".
Úžasně vymyšlená a hlavně napsaná kniha. I když mi zpočátku dělalo problém porozumět použitému jazyku (nakonec to není tak hrozné pokud umíte základy angličtiny a ruštiny), začetl jsem se okamžitě a s každou přibývající přečtenou stranou chuť číst rostla.
Nějak nevím... Nezaujala mě ani kniha ani hlavní postava. Věřím tomu, že je stále aktuální, protože se i dnes najde spousta lidí, kteří nemají žádný cíl. Jenže mě toto téma a styl nesedí...
Mám rád šťastné konce, ale tady jsem už od začátku naštěstí věděl že jej čekat nemohu. Skvělé vykreslení nálad v protektorátní Praze v období heydrichiády. Moc hezký a čtivě napsaný příběh.
Je znát že autor není spisovatel. Zde ovšem není důležitá forma, ale obsah a sdělení, které kniha přináší.
Kniha nebo nebo film? Není to jedno? Obojí je krásné a každé něčím jiným.
Je to návrat k EMR po dlouhých letech a musím říct, že je to stále můj nejoblíbenější spisovatel. Jeho citlivé lidské popisy jsou dech beroucí. Není to jen o uvědomění si, že na druhé straně jsou také jen lidé, kteří jsou nepřátelé jen když mají pušku v ruce, ale i (a to častěji) o těžkosti začlenit se do běžné společnosti po skončení války.
Útlá knížečka od které se nelze odtrhnout a která chytne za srdce.
Mé první setkání s Kafkou. Setkání to bylo nečekaně zajímavé. I když se toho co se týče děje a zvratů moc nedělo, bylo to čtení zajímavé poutavé a hlavně k zamyšlení. To co mi u většiny autorů příjde jako zbytečná, nic neříkající omáčka, pro mě bylo v procesu čtivé a zajímavé.
Sága byla trochu utahaná. Tato kniha se vrátila ke stylu z povídek. Děj byl akční a odsípal.
Zaklínače mám rád, abych se ve všech královstvích a městech vyznal sehnal jsem si raději mapu. Myslím, že jsou lepší fantasy, i když jen pár. Celý příběh mě bavil až na konec. To je ale něco čím se autor těžko zavděčí. Každý čtenář má rád něco a je těžké knihu zakončit tak aby se to líbilo všem. Ovšem konec této série mi přijde hodně ujetý...
Každá kniha je lepší než ta předchozí. Čtivější, napínavější... Jen ten Marigold mi už leze krkem... :-)