Dadulina Dadulina komentáře u knih

Čekání na spoušť Čekání na spoušť Lidmila Kábrtová

Krásná mozaika neporozumění a smíření. Věčný boj s vinou a odpuštěním sám sobě…

11.11.2021 4 z 5

Koho vypijou lišky Koho vypijou lišky Lidmila Kábrtová

Klobouk dolů. 50 slov a taková síla. Někdy je zamlčené a nedořečené řezavější.

27.10.2021 4 z 5

Vítr se zvedá Vítr se zvedá Timothée de Fombelle

Prodej lidí do otroctví, jejich odlidštění a vytržení z prostředí… Co je to svoboda? Proč o ní přicházíme? A můžeme ji opět nalézt? To jsou stále aktuální otázky, i když je otroctví dávno pryč. Velmi silný příběh a rozhodně NEJEN pro děti!

22.10.2021 5 z 5

Gloria Gloria Timothée de Fombelle

Gloria je důkaz, že silný příběh nemusí mít 1000 stran. Krásné - dojemné - aktuální.

04.10.2021 5 z 5

Sešit s tátovými recepty Sešit s tátovými recepty Jacky Durand

Je to oddechová kniha s psychologickým pozadím, které není nijak více propravováno.

02.03.2021 2 z 5

Hornické vdovy Hornické vdovy Kamila Hladká

Mozaika osudů, která vás donutí přemýšlet. Baví mě i jazyková různorodost. Myslím, že pro Kamilu Hladkou nebylo vůbec lehké vybrat TO z plynulého toku hovorů. Předmluva je knize velkým přínosem, kdy se čtenář tak jako uvelebí a naladí na hornickou tématiku.

05.10.2020 4 z 5

Labutě z Páté avenue Labutě z Páté avenue Melanie Benjamin

Lehké čtení s nelehkým a hořkým podtónem. Přenesete se do Ameriky 60.-80.let, kde najdete plno krásy a přepychu a zároveň falše, samoty a nepochopení. Vskutku nevšední výlet!

15.06.2020 3 z 5

Vzdelaná Vzdelaná Tara Westover

Čte se jako po másle. Kolikrát hlavní hrdince chcete poradit, ať to či ono dělá jinak... ale dojde vám, že je to její život a každý dělá chyby. Velká poklona jí patří za to, že neztratila sebe samu při všech “silných mužích” jejího života.

07.05.2020 5 z 5

Hodinky od Ašera Hodinky od Ašera Zuzana Dostálová

Silný průměr - jazyk, zápletka. Jasně třicátníci to mají těžký - ale nejsou úplní hňupové ????

30.01.2020 2 z 5

Vetešník Vetešník Jess Kidd

Knihu můžete číst jako humornou detektivku nebo jako mozaiku nelehkých životů. Každopádně se čte téměř sama

29.01.2020 4 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Nejsem moc na tyhle romanťárny, protože pak my ženy čekáme takový ideál i doma????????, ale tahle nebyla plytká. Takže červená knihovna s přínosem ????. Ideál na Vánoce

18.12.2019 3 z 5

Vyšlapaná čára Vyšlapaná čára Sara Baume

Drsně niterné

30.06.2019 4 z 5

Taková je Sarah Taková je Sarah Pauline Delabroy-Allard

Smršť emocí, citů i (ne)porozumění. Příběh má tempo, při kterém nebudete chtít přestat číst

11.04.2023 4 z 5

Poslední bratr Poslední bratr Nathacha Appanah

Kdo kdy slyšel o tom, že Židé prchající z Evropy ne vždy do Palestiny dojeli? A kdo by řekl, že když je nevpustí do Palestiny, zavřou je do věznice na Mauriciu? Řekla bych, že je to další informace, která se k nám ve škole nedostala. O to víc si cením knihy, která vše poví a přitom vypráví jen klukovské dobrodružství, nebo ne?

10.12.2022 5 z 5

Spící město Spící město Martin Vopěnka

(SPOILER) Skvělý námět, ale pokulhávající realizace. Příčina spánku nevyřešena… bratr nenalezen…15 letý chlapec neví, co je to sex… pro naivnější čtenáře možná dobré.

24.06.2022 2 z 5

Přiznání strážkyně Přiznání strážkyně Elin Säfström

Nejsem cílovka, ale kniha mě bavila… někdy trpěla (na můj vkus) přílišnou ukecaností, ale pro puboše to bude trefa do černého.

12.05.2022 3 z 5

Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

Tleskám autorovi. Tak citlivě zpracované téma, kde je vše a ještě něco navíc - přátelství. To opravdové. Moc doporučuji každému věku.

27.01.2022 5 z 5

Láska v době globálních klimatických změn Láska v době globálních klimatických změn Josef Pánek

Z počátku mě trochu štvala syntax a rozháranost vypravěče, potom se s tím můj mozek srovnal a začala jsem si příběh o hledání domova a spřízněné duše užívat.

27.10.2021 3 z 5

Hodiny z kostí Hodiny z kostí David Mitchell

Byl to můj první kontakt s autorem a musím říct, že jsem si četbu vychutnala. Propracované charaktery a pavučina událostí, která do sebe postupně zapadá. Souhlasím s komentáři níže, ty dvě poslední kapitoly byly zbytečné/úplně jiné… možná dobrý začátek další knihy, ale očekávala bych jiný finiš…

13.08.2021 4 z 5

Koruna času Koruna času Natalja Ščerba

Krásné zakončení série. Kdyby se kniha zfilmovala, měla by šanci stát se senzací jako Harry Potter.

05.01.2021 4 z 5