Dadulina komentáře u knih
Krásná mozaika neporozumění a smíření. Věčný boj s vinou a odpuštěním sám sobě…
Klobouk dolů. 50 slov a taková síla. Někdy je zamlčené a nedořečené řezavější.
Prodej lidí do otroctví, jejich odlidštění a vytržení z prostředí… Co je to svoboda? Proč o ní přicházíme? A můžeme ji opět nalézt? To jsou stále aktuální otázky, i když je otroctví dávno pryč. Velmi silný příběh a rozhodně NEJEN pro děti!
Gloria je důkaz, že silný příběh nemusí mít 1000 stran. Krásné - dojemné - aktuální.
Je to oddechová kniha s psychologickým pozadím, které není nijak více propravováno.
Mozaika osudů, která vás donutí přemýšlet. Baví mě i jazyková různorodost. Myslím, že pro Kamilu Hladkou nebylo vůbec lehké vybrat TO z plynulého toku hovorů. Předmluva je knize velkým přínosem, kdy se čtenář tak jako uvelebí a naladí na hornickou tématiku.
Lehké čtení s nelehkým a hořkým podtónem. Přenesete se do Ameriky 60.-80.let, kde najdete plno krásy a přepychu a zároveň falše, samoty a nepochopení. Vskutku nevšední výlet!
Čte se jako po másle. Kolikrát hlavní hrdince chcete poradit, ať to či ono dělá jinak... ale dojde vám, že je to její život a každý dělá chyby. Velká poklona jí patří za to, že neztratila sebe samu při všech “silných mužích” jejího života.
Silný průměr - jazyk, zápletka. Jasně třicátníci to mají těžký - ale nejsou úplní hňupové ????
Knihu můžete číst jako humornou detektivku nebo jako mozaiku nelehkých životů. Každopádně se čte téměř sama
Nejsem moc na tyhle romanťárny, protože pak my ženy čekáme takový ideál i doma????????, ale tahle nebyla plytká. Takže červená knihovna s přínosem ????. Ideál na Vánoce
Smršť emocí, citů i (ne)porozumění. Příběh má tempo, při kterém nebudete chtít přestat číst
Kdo kdy slyšel o tom, že Židé prchající z Evropy ne vždy do Palestiny dojeli? A kdo by řekl, že když je nevpustí do Palestiny, zavřou je do věznice na Mauriciu? Řekla bych, že je to další informace, která se k nám ve škole nedostala. O to víc si cením knihy, která vše poví a přitom vypráví jen klukovské dobrodružství, nebo ne?
(SPOILER) Skvělý námět, ale pokulhávající realizace. Příčina spánku nevyřešena… bratr nenalezen…15 letý chlapec neví, co je to sex… pro naivnější čtenáře možná dobré.
Nejsem cílovka, ale kniha mě bavila… někdy trpěla (na můj vkus) přílišnou ukecaností, ale pro puboše to bude trefa do černého.
Tleskám autorovi. Tak citlivě zpracované téma, kde je vše a ještě něco navíc - přátelství. To opravdové. Moc doporučuji každému věku.
Z počátku mě trochu štvala syntax a rozháranost vypravěče, potom se s tím můj mozek srovnal a začala jsem si příběh o hledání domova a spřízněné duše užívat.
Byl to můj první kontakt s autorem a musím říct, že jsem si četbu vychutnala. Propracované charaktery a pavučina událostí, která do sebe postupně zapadá. Souhlasím s komentáři níže, ty dvě poslední kapitoly byly zbytečné/úplně jiné… možná dobrý začátek další knihy, ale očekávala bych jiný finiš…
Krásné zakončení série. Kdyby se kniha zfilmovala, měla by šanci stát se senzací jako Harry Potter.