Dáduše komentáře u knih
Musím přiznat, že jsem se v těch lidech ze začátku opravdu neorientovala, ale sedlo si to:-) Normálně takové knihy nečtu, ale i přesto musím uznat, že to byl skvěle vystavěný příběh. Napínavý a zajímavý od začátku do konce a konec mi vyrazil dech. Škoda, že titul nemá více pozornosti. Určitě doporučím dál:-)
Normálně detektivky moc nečtu, takže mi trvalo se trochu dostat do příběhu. Kniha byla ale super. Poprvé dávám detektivce plný počet hvězd!
Inspirující kniha. Jsem velký introvert a také bych chtěla překonat své strachy, tak jako Šárka. Snad i v józe jednou takhle pokročím. Mohlo by tam být víc Indie.
Dobře napsané. Styl vyprávění a jazyk psaní hodně prozrazoval, že je titul určen pro mládež. Pro mládež, ale jistě skvělé a poučné. Zajímavý námět.
Velice zajímavý námět. Mohlo to být více propracované. Pointa se mi, ale líbila. Je to taková roztomilá knížka.
Skvělá prvotina. Závist:-) Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale nakonec se četla velmi dobře. Koukala jsem, jak to mohou mít žárlivci těžké. Myslela jsem, že žárlím, ale chvála Bohu jsem na tom dobře:-)
Člověka to nakopne žít naplno, dokud to jde. Hned jsem si říkala, musím něco začít víc dělat....ale jinak docela průměrný příběh.
Vynikající prostředí, které mě bavilo! Příběhy už méně. Možná nejsem tak zapálený fanoušek série Cizinka. Alespoň mě povídky navnadily zatnout zuby a ve čtení série vytrvat:-)
Vynikající, úsporný styl psaní. Velmi se mi líbilo. Ráda si setkání s autorem zopakuji :-)
Velice zajímavá kniha. Bavila mě a zároveň jsem pod lehoučkým povrchem našla umělecké jádro a důležité myšlenky... Někdy jsem také ten, kdo stojí v koutě a někdy to ani není špatné....
Bylo to tak zvláštní a nádherné, tak zvláštně krásné, že ani nevím, jak tento intenzivní zážitek popsat. Snad jednou dokáže být každý z nás trochu Smíšek...
Young adult moc nečtu, ale tahle dle mého názoru měla všechno. Napínavost, zajímavý nápad a především spád. Četla jsem ji na doporučení a té apokalyptické atmosféry jsem čekala více, ale i tak byl svět po válkách propracovaný.
Z Vážky jsem docela rozpačitá. Místy byla velice zdlouhavá a té dobové politiky bylo trochu příliš. Na druhou stranu mě místy chytla a zvědavost, co se s hrdiny stane byla nakažlivá. Konec nabízí prostor pro pokračování, o jehož čtení nedokážu rozhodnout. Každopádně překlad a korekce byly tentokrát na větší úrovni.
Moje první kniha od Darcy a nevím, jestli jsem dobře zvolila. Něco mi tam chybělo. Čekala jsem víc napětí, víc duchařiny. Tempo na mě bylo moc pomalé, postavy trochu ploché. Děj se dal celkem předvídat. Asi dám druhému dílu šanci jako oddechovce. Ať vím, jak to s tou romantikou dopadne:-D
(SPOILER) Doufala hsem v hluboký příběh o přátelství holčičky a bezdomovce a dostala jsem ho. A ten poetický popis na konci a přirovnání vzpomínky na člověka k hvězdě. Krásné. Vzpomněla jsem si i na Malého prince. Jen mi chování Chloe přišlo hodně dospělé na 10tiletou.
Nakonec se mi kniha líbila hodně, ale pokud čekáte děs a hrůzu ve stylu Kinga, tak to nebude kniha pro Vás. Možná více pro milovníky detektivek, než pro ty, kteří milují napětí.
Zde nejsou hrůzy z táborů smrti popsány až tak surově jako v jiných titulech, přesto na mě kniha působila možná více autenticky a jaksi osobně, než jiné. Měla jsem více, než u jiných knih pocit, že autor je můj kamarád a že ho dobře znám. Oceňuji, že v knize byl dlouze popsán i život před táborem a také život po něm. Text se tak zdál být ucelenější, než jen o samotě stojící vraždění. Myslím, že si titul nezaslouží tak nízké hodnocení. Možná bych ho doporučila například do škol jako snesitelnou verzi popisu historie. V žádné jiné knize o továrnách na smrt jsem také nenašla tolik sarkasmu a v tom je také možná síla pana Felixe.
Hezky zpracované téma rasismu pro young adult.
Trochu se to táhlo, ale byly tam krásné momenty a postřehy otce hlavní hrdinky. Jsem ráda, že jsem do toho šla.
V první části knihy jsem si připadala jako tonoucí, který se marně snaží doplavat ke břehu klidné zátoky. Málem jsem se v těch všech vjemech a postavách utopila. Uf. Jediné, co mě upoutalo, byl vnitřní život postavy Briony. Druhá část se mi četla lépe, což je možná způsobeno tím, že ráda čtu o druhé světové válce. Pořád jsem čekala na to pořádné pokání a nic. Ano postava Briony toužila po odpuštění, ale trýznivé pokání si představuju jinak. Bylo fajn ukázat, jak jedna jediná chyba, jeden krok stranou, může změnit celý život. Některé úvahy o životě byly krásné a metafora s vojákem, kterému Briony před jeho smrtí šeptá své jméno dokonalá. Možná si budu muset titul přečíst ještě jednou, abych pochopila vše, co bylo skryto mezi řádky, ale dnes už ne. Jsem absolutně vyčerpaná.