Danago Danago komentáře u knih

Očarovaná Očarovaná Hana Hindráková

Knížka se velice dobře a rychle čte. Je to takové napínavé trochu pohádkové dobrodružství v exotické Keni. Knížka se musí brát s nadhledem a nehledat v ní nic hlubšího. Já jsem si u knížky krásně odpočinula.

04.08.2017 3 z 5

Kritik Kritik Peter May

Posloucháno jako audio. A mně se knížka líbila moc. Je to volné pokračování knížky Výjimeční lidé, tentokrát z francouzského venkova z oblasti pěstování a výroby vína. Je to samostatný příběh , který volně navazuje stejnými hlavními hrdiny z první knihy. Stejně jako první díl jsem z knížky nadšená. Je to velice dobrá detektivka u níž jsem se i místy docela zasmála. Enzo je neodolatelný. Audiokniha velice dobře zpracovaná, dodává knize pravou atmosféru.super se mi poslouchala.

04.08.2017 5 z 5

Poslední modlitba Poslední modlitba Veronika Černucká

Tak tato knížka mě velice překvapila, jako česká detektivka je vynikající.
Příběh je velice čtivě napsaný, napínavý ,zápletka je opravdu skvělá . Styl psaní mi hodně připomínal anglickou detektivku v českém městečku. Postupně se odkrývají souvislosti , žádné supermoderní vyšeřování, ale spíše dedukce a klasické detektivní myšlení . Tara mi byla ihned velice sympatická. Od knížky jsem se nemohla odtrhnout , kdo je vrah jsem rozhodně nezjistila ! Rozuzlení je dokonalé, vše do sebe zapadne!
Doporučuji neporovnávat se světovou krimi , každá má svá specifika, toto je česká detektivka a jako taková pro mě super!!!!

04.08.2017 5 z 5

Nadobro ztracený Nadobro ztracený Harlan Coben

Všechno je jinak...... to knížku přesně vystihuje .

03.08.2017 4 z 5

Úkryt Úkryt Lisa Gardner

Tak toto byla opravdu skvělá detektivka. Lisa Gardnerová to opravdu umí! Příběh je od samého začátku velmi promyšlený a napínavý . Žádná hluchá místa, až do samého konce jsem zůstala v napětí. Vše do sebe logicky zapadlo, krásně uzavřený konec. No prostě detektivka, která má vše co má mít. Rozhodně doporučuji.

02.08.2017 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Třetí díl trilogie o nejchudší aristoktatické rodině v Čechách .Na začátku knížky vás autor seznámí s hlavními událostmi v předchozích knihách , což je fajn pokud knížku čtete samostatně , ale ani nijak obtěžující, když čtete knížky za sebou. Knížka má spád je svižná a graduje. U této jsem se asi zasmála nejvíc z celé trilogie. Knížka je opět krátká a velice rychle přečtená. Konec mě trochu šokoval a knížku postavil do úplně přesné časové roviny, ve které se knížky odehrávají. Všechny tři díly byly opravdu moc dobré.

01.08.2017 5 z 5

Výjimeční lidé Výjimeční lidé Peter May

Pro mě to byl úžasný zážitek, knížka mě dostala. Má napětí po celou dobu čtení. Vše do sebe skvěle zapadá. Atmosféra Francie je dokonalá. Je to moje první kniha od tohoto autora a jsem nadšená. Jako audiokniha je to naprasto skvěle zpracované.
Nevím jak by to bylo kdybych knížku četla , ale poslouchala se tak dobře, že jsem měla velké problémy poslech přerušit! David Matásek to načetl úžasně a do toho ta hudba....... Nemám. co vytknout.

01.08.2017 5 z 5

Oheň a déšť Oheň a déšť Diane Chamberlain

Tak tato knížka mě opět dostala. Autorka nemá špatnou knížku. Je pravda, že je zde trochu pomalejší rozjezd, ale potom se nelze od příběhu odtrhnout. Velice čtivě, napínavě, emotivně a citlivě napsany příběh. Určitě můžu doporučit.

30.07.2017 5 z 5

Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna Daniel Glattauer

Mám moc ráda tohoto autora, opět nezklamal. Napřed jsem se docela bála této netradiční formy zpracování, což je kniha psaná e maily. Ale nakonec jsem byla více než nadšená. Do knihy se začtete ihned po prvním e mailu. U knížky jsem se zasmála i zaslzela. Přečteno velice rychle. Knížku jsem četla a potom jsem si ji poslechla i jakou audioknihu , která je krásně zpracovaná. Z každého jsem měla úplně jiný požitek . V plánu mám si co nejdřív přečíst i její pokračování, jsem velice zvědavá.

28.07.2017 3 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Šestnáctileté děti hledají vraha ? Tomu nějak nejde uvěřit, celé mě to celkem nudilo. Bohužel za mě zklamání.
Bernard Minier je skvělý spisovatel a jeho první trilogie se mi moc líbila a z každým dílem se zlepšovala. právě proto jsem se neskutečně těšila na tuto knížku. A to jsem neměla dělat. Knížka mě velice zklamala. Už to že hlavní hrdina je chlapec a je to vyprávění z jeho pohledu . Knížka se neskutečně vlekla, neměla spád, zápletka mě připadala poněkud nijaká. No moc těžko jsem se knihou prokousávala. Pro mě to bylo pomalé i když konec překvapil , to nevyváží těch 500 pro mě nudných stran. Bohužel já jsem byla zklamaná.

27.07.2017 2 z 5

Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

Toto bych zařadila do YA literatury do thrilleru už ne.
Je to příběh zlaté mládeže ve Švédsku, která neví , co by...... Hlavní hrdinka ani ostatní mi nějak nesedli. Knížka mě zklamala, místy je zdlouhavá a často vysvětluje jedno a totéž neustále dokola. Žádné napětí se nekonalo, nic mě nepřekvapilo. Jak to dopadne jsem očekávala hned od začátku.
Ale rozhodně nejsem cílová skupina a není to kniha pro mě!!

26.07.2017 2 z 5

Dva krůčky po mokrém písku Dva krůčky po mokrém písku Anne-Dauphine Julliand

Moc smutné o to víc, že se jedná o skutečný příběh. Velice dojemný příběh plný lásky a naděje. Velmi emotivní a bolestné. Je až neuvěřitelné, jak je přes to všechno neštěstí krásný. Oba rodiče i ostatní velice obdivuji. Slzám s nelze vyhnout. Za mě zcela úžasná knížka.

26.07.2017 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Alena Mornštajnová je můj momentální objev a jsem nadšená. Krásná knížka od českého autora , to vždycky potěší. Velice čtivě napsaná kniha plná emocí a lidského utrpení. Popisuje život Hany a Miry za období let 1937-1964. Příběh začíná 1954 a děj se posunuje se kupředu a vrací se vzpomínkami zpátky. Příběh je velice dobře promyšlený, všechno do sebe krásně zapadá. Od knížky se nelze odtrhnout. Knížku určitě doporučuji.

26.07.2017 5 z 5

Stín banyánu Stín banyánu Vaddey Ratner

Příběh autorky zasazaný do skutečných událostí v Kambodži v šílené době vlády Rudých Khmerů. Je naprosto nepředstavitelné, co se tam dělo před pouhými 40 lety. Nic moc jsem o tom nevěděla a naprosto mě to šokovalo. Knížka je přes to o čem pojednává napsána poeticky, ale ty hrůzy odehrávající se v té době, se tím o nic nezmenšují.....

24.07.2017 4 z 5

Trojhra Trojhra Blanka Hošková

Autorčin styl psaní mám ráda a tato knížka mě opět nezklamala. Příběh dvou žen , kterým prochází ve stejném čase stejný muž . Je to trošku oddechovka, trošku k zamyšlení. Mladším ročníkům asi příběh nic moc neřekne. Ale já jsem přesná cílová skupina, takže za mě spokojenost.

23.07.2017 5 z 5

Tma Tma Bernard Minier

Četla jsem všechny knihy autora, první dvě z této trilogie byly fajn, ale řekla bych že se autor neustále zlepšuje a každá další knížka je o kousíček lepší. Tento díl je z celé trilogie 100% nejlepší! Příběh Christine byl od samého začátku až do úplného konce šokující a napínavý , úplně mě pohltil. Tato knížka nemá hluchá místa , byla jsem v napětí celou dobu. Hlavní hrdinka mi byla neuvěřitelně sympatická a prožívala jsem s ní celý příběh. Doporučuji.

21.07.2017 5 z 5

Křič! Křič! Karen Rose

Musím souhlasit knížka je čtivá, ale velice zamotaná.

21.07.2017 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Druhý díl trilogie o aristoktatické rodině, které v Čechách vrátí zámek. Je to volné pokračování Poslední aristokratky. Knížka se mi opět skvěle četla je svižná a snad i vtipější než první díl.Knížka je velice rychle přečtená. Příběhy rodiny a jejich zaměstnanců se mi zdály docela uvěřitelné. Deniska byla psycho . Všechny tři díly byly opravdu moc dobré.

18.07.2017 4 z 5

Obraz mé lásky Obraz mé lásky Isabel Wolff

Opět jsem měla štěstí na dobrou knížku. Je to velice příjemné letní čtení. Knížka je velice čtivá, odpočinková, romantická, ale rozhodně není přeslazená. Příběh je prosycen atmosférou tajemství a umění a vše se krásně doplňuje.
Vedlejší příběhy odhalující osudy portrétovaných osob, dávají knížce ještě něco navíc ......

17.07.2017 5 z 5

Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Nic moc jsem nečekala, ale jsem nadšená. Nádherně lidsky zpracovaný příběh s tučňákem v hlavní roli. Příběh je inspirovaný skutečností o to víc vás chytí za srdce. Knížka je moc krásná. Často jsem měla v očích slzy dojetí , což se mně moc často nestává. Příběh pohladí po duši, je milý, úsměvný , dojemný.......Pro mě byla knížka opravdu velké překvapení.
Jako audiokniha je opravdu skvěle načtená - Hádkovo podání celému příběhu dodalo na dokonalosti.

17.07.2017 5 z 5