Danago komentáře u knih
Bohužel mě knížka zklamala, docela mě nudila. Na novou knížku autorů jsem se těšila. Ale v poslední době stále opakované téma pomsty
traumatizovaných obětí v elitních školách mě už připadalo jen velmi málo uvěřitelné. Knížka byla celkem popisná , dost se protohovala, chyběl ji spád a napětí. Nečetla si mi vůbec dobře. S autory to mám tak nějak napůl, některé knížky od nich se mi moc líbily a některé mi připadaly dost překombinované a v poslední době i nudné.
Je to opět skvělá Jodi Picoult. Líbila se mi možnost nahlédnout do života Amišů. Knížka se velice dobře čte. Autorka nikdy nezklame.
Velmi neobvykle napsaná severská krimi. Nevím jestli se mi vlastně líbila nebo ne. Ještě zkusím další díl této série.
Přečetla jsem první kapitolu a mám slzy v očích..... A ty mi v očích zůstaly po celou dobu čtení.
Knížka je krásně napsaná, velice emotivně a lidsky. Je to opravdu velice silný zážitek.
Po mé návštěvě v Čenobylu, po 30ti letech od katastrofy, na mě knížka udělala o to větší dojem, že jsem popisované místa sama navštívila.
Za mě doporučuji všem.
Co napsat ? Knížka nebyla špatná , ale na mě byla, tak nějak pomalá , necítila jsem se napnutá. Je to asi víc román , než detektivka a já si na romány zase tak nepotrpím. Své čtenáře si jistě najde.....
Jedním slovem SKVĚLÉ! Pro zatím je toto pro mě knížka roku. Je to prostě psycho bomba. Toto jste zaručeně nečetli, toto jsem nečekala.
Knížka je napínavá od prvního písmenka do posledního. Skvěle napsaná, dokonale propracovaná. Já jsem prostě nadšená. Od knížky se nedá odtrhnout , nemohla jsem jít spát dokud jsem knížku nedočetla. Postavy jsou dokonale vykreslené, žijete s nimi. Více takových knížek ! Já rozhodně doporučuji.
Docela dobrá severská detektivka. Zlo zde bylo opravdu šílené, ale asi se to opravdu může stát..... Jako audiokniha je lépe provedená než Andělíčkářka.
Na knížce mě zaujala obálka i anotace a knížka mě rozhodně nezklamala. Krásně vylíčený život obyčejných lidí v Americe na počátku 20 století. Námět je velice zajímavě a velmi čtivě zpracovaný. Mary jsem dokázala pochopit a bylo mi jí opravdu líto. Kdyby neměla tak špatně rozdané karty mohla to v tehdejší Americe dotáhnout daleko s jejím nadáním a povahou.....Kdo má rád společenské romány z této doby , tomu můžu knížku jen doporučit.
Uznávám, že je to velice hrozný a silný příběh, ale podle mě je knížka velice špatně napsaná. U mě nevyvolala vůbec žádné emoce. Jako by byla pouze popsána suchá fakta. Nečetlo se to dobře, musela jsem se do čtení nutit. Já bohužel nemůžu knížku doporučit. Snad i učebnice by byla zajímavější.
Další výborná knížka autorky. Takto napsanou historickou knížku přečte opravdu každý. Je napsána zajímavě a velmi čtivě. Myslím , že se bude líbit i čtenářům, kteří z Brna nejsou jako jsem i já. Knížka je docela krátká, klidně bych četla dál..... I jako audiokniha je velice krásně načtená.
Jako audiokniha krásné, pravdivé a šíleně smutné. Skvěle namluveno samotnou autorkou. U každé povídky jsem měla slzy v očích.
Naprosto skvělá knížka. Přečetla jsem ji jedním dechem. Je to YA literatua, ale to jí nic neubírá na tom , že je napsaná naprosto originálně , čtivě, uvěřitelně, napínavě , vše do sebe krásně a logicky zapadne . Já nejsem cílová skupina přesto mě kniha úplně pohltila. Je překvapivé, co dokáže vytvořit lidská psychika, aby člověk přežil. Já můžu jenom doporučit.
Velice dobře napsaná severská detektivka. Je napínavá, má spád a uzavřený konec.
Téma zasahování státu do péče o děti bylo velice zajímavým způsobem podáno myšlenekami ženy, která vychovává sama problémové dítě.
Po Lotosovém blues jsem hned četla, tento druhý díl, který velice úzce navazuje. Příběh je velice rychlý hned od prvních stránek se stále něco děje, a na čtenáře čekají stále nová překvapení. Konec je překvapivý a dokonale uzavřený. Přesto mě tyto dva díly nezaujaly natolik jako předchozí tvorba autorky.
Věděla jsem , že knížka má navazující druhý díl, takže toto mě nepřekvapilo, mám ho a můžu plynule navázat. Ale na tento styl psaní nejsem u této autorky zvyklá a ze začátku mě to dost vadilo. Popravdě podle mě knížka dostane trochu spád až za druhou polovinou. Po předchozích knížkách od této autorky je to pro mě zklamání.
Kruh je ještě lepší než Mráz. Je napínavější , akčnější, strhující. Uprostřed je to trochu zdlouhavé. Konec je nepředvídatelný a skvělý. Jako audiokniha vynikající.
Knížka mě velice mile překvapila. Je čtivá, není nijak moc sladká ani přehnaně romantická. Děj má celou dobu spád a nemá žádná hluchá místa. Opravdu moc pěkná knížka.
Knížka mě zaujala názvem a poslouchala ji jako audioknihu. Námět by byl velmi dobrý ale nelíbilo se mi jeho zpracování . Žádná postava mi nebyla sympatická. Erika mě vysloveně vadila. Možná jsem začala nejslabší knížkou ze série , ale po dalším dílu momentálně nijak netoužím. Také zpracování audioknihy nebylo dobré, příliš mnoho zvukových efektů, které poslech spíše rušily .
Tak toto je rozhodně psáno pro mladší čtenáře a já bych to zařadila do YA literatury. Celé je to velice naivní a předvídatelné. Sice čtivé , ale není to knížka pro staršího protřelého čtenáře.