Danago komentáře u knih
Velice zajímavé kniha, moje druhá od autora a opět jsem se hodně bavila. Malinko jsem měla problém pochopit všechny souvislosti , které z mého pohledu nebyly na konci úplně vysvětlené, nebo to na mě bylo už moc, nevím. Kniha se mi líbila hodně , ale předchozí kniha Svědectví se mi líbila více . Proto o jednu hvězdičku méně. Kdybych tuto knihu četla jako první bylo by to za 5*. Takto 4,5*
Tato kniha se mi líbila o hodně více než Dokonalé propojení. Velmi emotivní až šokující příběh. Napínavý a s mnoha překvapeními. Libilo se mi , že postavy nebyly jasně černobílé, jejich charaktery jsou dobře vykreslené. V některých místech se mi srdce svíralo bolestí. V jiných jsem byla na určitou postavu naštvaná. Vysvětlení nejrůznějších situací je neuvěřitelně věrohodné.
Jestli jsou toto autorčiny zážitky z dětství, tak před ní smekám, bylo velmi těžké. Zvládlo by to jen velmi vyspělé dítě, které bylo donuceno okolnostmi předčasně dospět.
Za mě Mrazivá náruč je velice vypovídající název.
Místy i mě mrazilo po těle.
Číst a hlavně hodnotit v současné době tuto knihu je velmi obtížné a řekněme i trochu ošemetné.
Oxana zažila šílený život , který se celý datuje od roku 1990 , kniha končí rokem 2007.
Četla jsem ji hlavně kvůli výzvě, kniha od ukrajinského autora. A pojednává o skutečném životě autorky.
Ukazuje život běžných lidí na Ukrajině a jaké může mít následky.
Kniha pro mě byla velmi depresivní čtení.
Přesto jsem s Oxanou nedokázala sympatizovat, z mého pohledu myslela na prvním místě na sebe. A dost mě překvapilo, že ji děti i po tak dlouhé době stále čekaly a milovaly. Možná to bylo mládím hlavní hrdinky nevím, ale já s ní nedokážu úplně cítit.
Myslím , že kdyby byly děti opravdu na prvním místě mohla se v některých situacích zachovat jinak.
Popravdě takovéto knihy v posledních letech nečtu a vyhýbám se jim.
Dost mě obsah knihy překvapil. Mám velmi rozporuplné pocity, což neznamená, že by kniha nebyla velice zajímavá.
Musím přiznat , že i když se mi kniha opět líbila moc. Už na mě tolik nezapůsobila jako předchozí díly. Je to jakási setrvačnost. Možná by už stačilo.
Audio zpracování mě úplně dostalo. Celkově moje první kniha autora, lapala jsem po dechu.
Velice zajímavá historická detektivka. Autor píše svým osobitým stylem. Nejen , že jsme svědky pátrání po podezřelé ženě ze žhářství , ale dozvíme se i mnoho informací ze světa psychiatrie a dostaneme se do Evropy v době po první světové válce. Jejíž atmosféru autor skvěle vykreslil.
Autor navíc do knihy velmi citlivě zapracovává určitě morální normy , které uznává hlavní hrdina velmi inteligentní psychiatr Alan.
Za sebe si nejsem úplně jistá zda jsem správně pochopila motiv pachatele.
Konec knihy se mi zdál trochu rychlý a asi bych uvítala nějaké podrobnější vysvětlení.
Kdo autora zná a má ho rád, bude nadšený z jeho dalšího románu.
Autorku miluju, ale u této knížky bych velmi ráda zdůraznila, že se nejedná především o severskou krimi. Tentokrát je to spíše mrazivá severská duchařina. Ale jestli se do konce knihy dočkáme reálného vysvětlení a nebo zůstaneme u duchařského příběhu to neprozradím. Island, polární noc , islandská zima to vše při čtení této knihy zažijete na vlastní kůži. Během čtení se střídají dvě časové roviny a čtenář postupně sleduje co se děje nyní a co tomu přecházelo před týdnem. Kniha je plná napětí, ale je trochu jiná něž předchozí detektivní série. Spíše se blíží stylem ke knize Pamatuji si vás všechny, ale za mě je o několik tříd lepší.
Tak trochu bláznivé odpočinkové čtení s detektivní zápletkou pro ženy.
Na mě osobně to bylo napsáno s až moc velkým nadhledem. Jako film by to mohlo fungovat skvěle něco jako Sám doma v ženském podání. Bohužel tento styl humoru není úplně můj šálek kávy. Našla jsem několik úsměvných pasáží. Clem je sympatická bláznivá hrdinka m která nemá zábrany, dřív jedná než bez myslí. Je odvážná, neohrožená, ale musíte ji opravdu brát s hodně velkým nadhledem. Detektiv Gus mi byl ještě bližší. Přece jen se choval rozumněji což mně bylo bližší.
Mě osobně knížka dostala. Myslím,že je určena hlavně mladším čtenářkám, přesto mě se trefila do vkusu. Bála jsem se pohádkové romantiky, protože mi to evokoval název, ale tak to naštěstí nebylo. Moc mě bavilo jakým způsobem se v knize střídá minulost a současnost a co tyto dvě linky spojuje.
To , že má kniha obrovský přesah, co se týká nemoci hlavní hrdinky na mě velice zapůsobilo. A protože tuto nemoc znám a vím , jak těžké je se s ní vyrovnat a jaký má průběh můžu říct , že autorka popisuje tuto nemoc velmi věrohodně a přesto ukazuje naději, která opravdu existuje.
Jako třešnička na dortu pro mě bylo velmi citlivě a nenásilně vloženo trochu pohádkové cestování časem. Opět to do celkového příběhu pěkně zapadlo.
Jen reakce Jasmíniny matky mi přišly někdy trochu zvláštní, ale každý se asi v různých situacích chová jinak.
To, že autorka používá krásnou češtinu je pro mě bonus navíc. Podle mého názoru se k hrdinům této knihy a k jejich charakterům spisovná čeština přesně hodila.
Kniha mě velmi mile překvapila. Čte se velmi lehce a příjemně i když pojednává o ne úplně lehkém životě Jasmíny.
Přečetla jsem si i doslov takže vím, že autorka své knize dala smysl a nevařila z vody.
Knihy německých autorů moc nečtu, většinou mě tak úplně nesedí. Ale občas některou vyzkouším . Bohužel u této knihy se mi opět potvrdilo , že tento styl psaní není úplně pro mě. Mila i celá její rodina, přátelé a v neposlední řadě její hodně zvláštní možná na mě volnomyšlenkářský život v minulosti to vše na mě nepůsobilo moc sympaticky. Což byla asi příčina, že jsem si knihu příliš neužila. Nedokázala jsem se s hlavní hrdinkou většinou ztotožnit. Ale když přišlo na její děti a její vztah k nim , tam jsem ji úplně chápala. A na konci jsem věděla přesně jak se cítila.
Vztahů mezi mužem a ženou je v této knize hned několik a jsou dost komplikované , i když takový je prostě život. Myslím , že si kniha své čtenáře najde má spád a pořád se tu něco děje. Takže nudit se určitě nebudete a na některých místech se i zasmějete a myslím, že i dobře pobavíte. Kniha je napsána s nadhledem a humorem.
Jen můj šálek kávy to tentokrát není.
Velmi krásná kniha, příjemné překvapení. Historický romám o vzniku parfémů a jejich výrobě. Jedná se ředevším o příběh ve dvou časových rovinách ve kterým sledujeme osud dvou až tří rodin. V knize najdete vše co má dobrá knížka mít. Napětí, lásku, nepřátelství, tjemství kter bud postupně odhalováno. Kniha se četla jedním dechem. Nedá se odložit, nemá jediné hluché místo. Já jem naprosto nadšená. Navíc , i když se jedná o fikci, je postavená na historických faktech a odehrává se na skutených místech , kde se parfémy vyráběji dodnes.
Podle mě si autorka stále drží nastavenou laťku. Samozřejmě už zde není ta gradace která byla postupně v prvních třech dílech, které na sebe opravdu úzce navazovaly. Z původně plánované trilogie se stala série a to tak jak série známe.
Takže v tomto díle máme další případ vyšetřování Josie a jejich spolupracovníků. Zápletka je napínavá od samého začátku, děj postupně odhaluje zajímavá tajemství a určitě dokáže čtenáře mnohokrát překvapit. Jako vždy přečteno jedním dechem, autorka prostě umí psát čtivě se vzrůstajícím napětím a překvapivým koncem.
Jsem moc ráda , že autorka píše dál, i když věřím, že by tyto případy skvěle fungovaly a
bavily čtenáře , i kdyby byly napsány s jinou hrdinkou a trilogie by byla ukončena , tak jak bylo plánováno.
Milý oddechový příběh. Autorka má velice příjemný styl psaní . Nečekejte příliš originální zápletku, ale přesto to není úplně tuctové čtení. Kniha vás pohladí po srdíčku zápletka je uvěřitelná, atmosféru prostředí ostrova autorka krásné vystihla.
Je to romantika , ale velmi povedená romantika. Jsem moc spokojená.Určitě jsem se ani chvilku nenudila, i když jako všechny romantické knihy je i tato předvídatelná, ale to mě nevadilo, s tím se počítá.
Moje první kniha Kinga . Vybrala jsem si opravdu dobře. Hltala jsem stránku za stránkou. Skvěle vykreslená atmosféra vše jsem autorovi věřila. A na některých místech jsem neudržela slzy. Moc se mi líbí i poselství, které jsem cítila mezi řádky a ne jenom jedno. Tom a Kojak ti dva mě naprosto dostali.
Každá strana je skvělá. Naprosto si nedovedu představit zkrácenou verzi.
V dnešní době má kniha určitě jiný dopad na čtenáře než před rokem 2020.
Doufala jsem, že bude tento díl lepší, ale pro mě to asi opravdu není. Opět se příběh točí okolo Lottiiny rodiny. Lottie mi zatím sympatičtější není. V což jsem doufala. Nejsem si jistá zda budu v sérii dále pokračovat. V postavách jsem se také hodně ztrácela. Celý děj byl pro mě chvílemi chaotický , možná právě proto mě to moc nebavilo. Překvapení tu čtenáře určitě čeká a to takové jaké mě nenapadlo vůbec, na druhou stranu už jsem něco podobného někde četla.
Já jsem se dobře bavila. A knížka se mi hodně líbila. Podívám se po další knize této autorky.
Mě se první díl tak úplně nelíbil , ale na doporučení, že další díly jsou lepší jsem se rozhodla pro další díl.
Lottie je opět po čtyřech měsících zpátky v práci a hned je před ní vyšetřování brutální vraždy a nezůstává u jedné.
V této sérii hraje hlavní roli rodina vyšetřovatelky , alespoň pro zatím. Lottie to doma moc nezvládá ,a proto nevidí co se jí děje přímo před očima.
Zápletka , ale je zajímavá a líbilo se mi závěrečné rozuzlení, které bylo i malinko dojemné.
Přesto na mě byla kniha možná až moc rozvleklá. Nevím jestli toto bude můj šálek čaje.
Mám ráda autorčiny knížky,ale tentokrát jsem z knížky malinko zklamaná. Knížek na podobné téma jsem už četla příliš. Malá komunita přátel z lepší čtvrti, kde každý má tajemství. A úmrtí uzavřeno jako nešťastná náhoda . Najednou se objeví někdo, kdo chce postupně veřejně odhalit, jak to všechno bylo. Při tom se odhalují kostlivci ve skříni jednotlivých postav.Neříkám, že příběh byl špatný, dokonce i překvapil ,ale v globále nesčetněkrát zpracované téma. Místy mě to nebavilo, občas jsem se ztrácela v postavách a jejich pohnutkách . Prostě četla jsem od autorky lepší knihy.