Dani25 komentáře u knih
Mám z tejto knihy rozporuplné pocity. Zvláštne vzťahy a zvláštne charaktery postáv. Asi som ju celkom nepochopila.
Štýl písania De Vigan sa mi číta veľmi dobre aj keď si vyberá ťažké témy. V tejto knihe písala o veľmi osobných veciach, o živote s psychicky chorou mamou. Obdivujem ju, že to dokázala dať na papier.
Som prekvapená, že ma tak nízke hodnotenie, podľa mna sa veľmi dobre čítala a zápletka bola zaujímavá.
Aj druha kniha autora ma bavila, ale nepobavila až tak ako prvá. Zdala sa mi menej vtipná. Chystám sa aj na Zlodejov medu.
Práve som ju dočítala a sedím a slzy mi tečú. To sa autorovi podarilo. A pritom už v poslednom čase nevyhľadávam knihy z 2. svetovej vojny, ležala mi doma medzi neprečítanými dosť dlho a teraz prišiel jej čas. Bolo to pre mňa pozitívne prekvapenie.
Štyri poviedky z rôznych oblasti s otvoreným koncom. Čítalo sa to dobre, ale pre mna to nebola topka z tohoročnej desiatky Anasoft litera.
Mestečko Newport malo šťastie, že sa Teddy rozhodol tam prežiť pár mesiacov, lebo im vyriešil toľko problémov. :) Veľmi milá pozitívna kniha. Zvláštne, že až teraz som na ňu natrafila a podľa hodnotení vidím, že ju čítalo veľmi málo ľudí. Odporúčam prečítať.
Vynikajúce poviedky. Príjemné a zábavné čítanie s prekvapivými pointami na záver.
Príbeh o prvej žene, jednej z piatich žien Tonyho. Je to úplne iný život, iná kultúra. Je to síce kniha o polygamii, ale chýbal mi tam vzťah matiek k deťom a ako to tie deti prežívajú. Dokopy mali 16 detí no tie akoby ani neboli podstatné, stále riešili ako si pripútať a nestratiť Tonyho. Často krát ma tie ženy svojim správaním hnevali, ale niekedy som ich chápala.
"Mať je jedna z mnohých ilúzií bytia, lebo ľudské bytosti sa rodia a zomierajú s prázdnymi rukami. Všetko, čo si myslíme, že máme, nám požičia život len na okamih. Naše je dieťa v bruchu. Naše je dieťa v náručí, keď ho dojčíme. Aj peniaze, čo máme v banke, sú naše len chvíľu. Bozk je iba letmý dotyk a aj objatie trvá len minútu. Tvoje je slnko tam na oblohe. Tvoje je more. Noc. Hviezdy. Každá bytosť sa rodí osamelá vo svoj deň, vo svoju hodinu a prichádza na tento svet s prázdnymi rukami. Premýšľam nad tým, čo mám. Nič, vonkoncom nič. Mám neopätovanú lásku. Žiaľ a smútok za neprítomným manželom. Úzkosť. Mať je choroba, večná ilúzia akéhosi nepolapiteľného majetku. Tvoje je to, s čím sa narodíš. Manžel je tvoj, len keď je v tebe."
Vlastne ani neviem, čo k tejto knihe napísať. Všetci traja ma iritovali svojim správaním. Aj keď zčasti som ich chápala. Sympatické boli opisy jednotlivých miest a galérií, ktoré neboli únavné. Pripomenulo mi to moje návštevy napr. Amsterdamu, Benátok.
Taká spoločensko-politická satira o prekliatí polygamného bohatého päťdesiatnika Hadžiho chorobou "xala", vďaka ktorej sa zmení celý jeho život.
Dosť veľké sklamanie. Ale keďže som si knihu vzala do vlaku a na Vianočný pobyt, tak som ju prečítala, ale vlastne neviem, čo mi táto kniha mala dať. Možno bude vhodná pre iný typ čitateľa.
Spočiatku ma kniha zaujala, ale potom mi to prišlo stále to iste dookola.
Čakala som náročné ťažké čítanie, ale opak bol pravdou. Milá kniha, ktorá sa veľmi dobre čítala. Kapitoly sa striedali z pohladu Jamesa a Dannyho. Pripomenula mi film Nedotknuteľní.
Mňa to bavilo. Niečo iné - kniha cez podcasty. Každý podcast ukázal povahu a život jednotlivých rozprávajúcich i pohľad na zavraždeného.
Čítala som ju počas dovolenky na Cypre, takze ma tie popisy zimy a snehu trochu schladili. Dobrá detektívka. Bola som prekvapená, že je podľa skutočnej udalosti.
Aj dvojka je fajn čítanie, ale pri prvom diele som sa viac smiala :)
Čo k tejto knihe napísať? Smutné, strašné, dotkol sa ma hlavne život tých detí, bieda, ťažká práca, choroby, žiadna nádej.