Dani25 komentáře u knih
Mňa táto kniha nezaujala, hlavná hrdinka ma nebavila, jej reakcie ma unavovali.
Opäť sa mi potvrdilo, že tá istá kniha čítaná v inom životnom období pôsobí inak. Keď som ju čítala ako 16ročná, bola som z nej unesená. Dnes to už tak nebolo… ;)
Pred štyrmi rokmi som čítala Optimistov a obávala som sa, že po takom čase nenaskočím ľahko do pokračovania. Ale úplne v pohode sa mi vynárali spomienky.
Aj táto kniha ma úplne pohltila, pokračovanie životov a história jednotlivých krajín popísané úžasným štýlom. Všetkým som držala palce.
Určite odporúčam.
"Kde sa nachádza tá Zasľúbená zem? Snívame o nej, ale je to len prelud, názov pre naše ilúzie, nikto sa tam nikdy nedostane."
"Na tejto zemi nebude nikdy lepšie. Je to len vidina, ktorú mútia politici mystifikáciou, šarlatáni šťastím, pretože ich údajnú sociálnu spravodlivosť, ich chimérickú rovnosť nikto nikdy nevidel a nikdy neuvidí,"
Vypočula som na ČRo. Veľmi príjemný hlas Jany Ondruškovej sa dobre počúval. Dej mal podľa mňa isté trhliny, ale čo sa týka psychologie to nebolo zlé.
Áno, kniha je veľmi zaujímavá, čítala sa dobre. Mám rada takýto typ kníh, kde prežijeme celý život hlavného hrdinu. Odporúčam, ale na Optimistov podľa mňa nemá.
Toto je kniha, ktorú by si mal prečítať každý. Kniha je vynikajúco spracovaná. Každá kapitola ma zaujala. Určite si od tohto autora prečítam jeho ďalšie knihy.
Na začiatku som sa ťažko dostávala do deja, myslela som chvíľami, že knihu odložím. Ale nakoniec jej dávam 4*, lebo druha polovica ma tak zaujala, že som sa nevedela odtrhnúť. :)
Možno trochu YA, ale veľmi zaujímavá myšlienka príbehu pomocou kariet. Ani netušíme čo dokážeme keď nás život (situácia) postaví pred úlohu.
Prečítala som ju vďaka čitateľskej výzve. Som rada, že som ju prečítala, bolo tam veľa myšlienok, nad ktorými som sa zamyslela, ale nebolo to pre mňa waw.
Smutná a silná útla kniha. “Neochvejná viera v niečo vedie k predsudkom.Povedala som Ti, aká pokojná sa cítim, odkedy pochybujem? Áno, netreba byť celkom presvedčený, treba si nechať miesto na pochybnosti o všetkom, o veciach, o sebe.”
To bola jazda. Výborná detektívka, tipovala som viacerých podozrivých, ale zle. Bola to prvá kniha od autora a hneď sa idem pustiť do ďalšej. :)
Veľmi zaujímavo popísaný život jednej ulice v Londýne. Žijete život s ľudmi, bývajúcich v tejto ulici a máte pocit, že ste súčasťou každej rodiny. Sú rôznej národnosti, náboženského vyznania a všetci majú svoje osobité starosti.
Zase dobrá kniha aj zápletka, len nepochopím prečo sa Asad nezaujímal 16 rokov ako žije jeho rodina. Gordona som si už tiež obľúbila :) Dúfam, že budú ďalšie diely.
Tak mne sa veľmi páčila, tak zaujímavo, vtipne a pritom rozumne popísaný prístup k viere a cirkvi. Vo veľa veciach s ním súhlasím.
Veľmi zvláštna kniha, filozofia a rozprávka v jednom. :)
Moja top kniha detstva. Keď sa ma opýtate na knihy, ktoré boli pre mňa vtedy najzaujímavejšie, tak je to Môj macík, Nevedkove dobrodružstvá a Traja pátrači :)
Velmi zaujímavá kniha, dobre sa číta, dej mi pripadal velmi pravdepodobny
Milá kniha s predvídateľným koncom. Bavila ma aj linka s varením a rôzne povahy účastníkov kurzu. Keďže som bola tento rok na trip po Írsku a Škótsku určite si prečítam aj Hrad v Škótsku.
No čo Vám poviem, John Boyne je môj obľúbený súčasný spisovateľ. Toto bola moja siedma prečítaná kniha od autora. A opäť pre mňa waw. Kto ste ešte od neho nič načítali, pustite sa do toho a určire nebudete sklamaní. Prežijete život po vojne ženy, ktorej otec bol významný nacista.