Dani25 komentáře u knih
Knihu som precitala za jeden večer, lebo ma to stále ťahalo, prečítať ďalšiu poviedku.
Po prečítaní Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii, ktorá ma veľmi bavila, som siahla po druhej knihe autora. Zaujímavý nápad s dverami, ale čakala som viac.
Napínavá detektívka, prelínanie života otca a syna. Nemohla som sa odtrhnúť od knihy, pretože oba smery ma zaujímali. Celá séria je super :)
Útla kniha, ktorá ti stihne popísať rôzne životy ľudí aj históriu Angoly. Pre mna prekvapenie. Siahla som po nej náhodou v knižnici a dobre som urobila.
Nie je to typ knihy, ktoré bežne čítam, ale bolo to milé. Trochu ako v rozprávke bojuje dobro nad zlom a našťastie dobro zvíťazí. Samozrejme, že som držala palce Citre a Rowanovi. :)
Nie, žeby to bolo zlé, ale nezaujalo ma to ako predchádzajúce tri knihy tejto autorky.
Tá atmosféra. Vynikajúco vykreslená. Ide z nej strach, že by to bolo možné aj v reálnom živote. Moja prvá kniha od Sinisalo a ostane dlho v mojich myšlienkach.
Opäť sa mi dobre čítal prípad Cormorana, ale oba predchádzajúce ma bavili viac.
Moja prvá kniha od Bryndzu. Zaujala ma, určite si prečítam aj ostatné.
Úplne súhlasím s Erica. Tiež som sa dala ovplyvniť reklamou :) ľutujem čas, ktorý som minula na túto knihu, keď na mňa čaká toľko kvalitných. A nehovoriac o tých gramatických chybách.
Ospravedlnujem sa, ale nezaujala ma tato kniha, prislo mi to stale to iste dokola.
Súhlasím s Bar16, ťažká kniha, ťažký príbeh ženy, ktorá chcela žiť bežný život, ale bohužiaľ politika sa jej až príliš dotkla.
Fajn knižka na nedeľne popoludnie, rôznorodé poviedky, ktoré sa veľmi dobre čítaju a zanechávajú odozvu.
Osobná spoveď mladého dievčaťa s duševnou poruchou, jej pohľad na vzťahy, na život, pozícia ženy v 60tych rokoch, spôsob psychiatrickej liečby v tomto období. Kniha veľmi smutná a náročná a pritom sa čítala veľmi dobre.
Počúvala som audio. Nečítala som anotáciu, takže som nevedela o čom bude. Popravde nevytvorila som si vzťah s hlavnou postavou aj keď mi jej bolo ľúto, že ju ani najbližšia rodina nechápala a nepodporila. Nemala sa komu zdôveriť a bola so svojimi pocitmi sama. Vadil mi aj ten náhly prechod z Británie na Slovensko.
Kniha o tom ako dnes väčšina z nás žije, stres a snaha o dokonalosť v práci na úkor psychického zdravia. Na prvotinu veľmi dobrá kniha.
Moja 6ta kniha od Boyna (môj obľúbený autor) aj keď je určená pre deti. Začiatok vojny a chlapec oslavuje svoje 5.narodeniny. Detstvo sa zmení. Pomáha tajne mame čistením topánok na vlakovej stanici. A keď zistí, že jeho otec je v nemocnici pre duševne chorých, rozhodne sa, že ho privedie domov.
Desať príbehov, desať rokov v jednom bytovom dome. Jednotlivé poviedky boli venované stále inej postave, ale boli prepojené. V každej sa objavil Oliver, niekedy viac, niekedy menej. Citlivo napísané, veľmi pekná kniha.
Obávala som sa, že to bude depresívna kniha o starnúcich ženách. Príbeh je však podaný tak majstrovsky milo, s príjemným humorom, ironickým odstupom. Určite si ju prečítajte.