danielavachova komentáře u knih
Moje již třetí kniha od paní Morštajnové,opět skvělá. Měla jsem ji rok koupenou a pořad jsem odkládala přečtení,dcera ji četla,že prý je dost smutná. A pak jak ji všude vynášeli tak ,jsem si ji chtěla přečíst s odstupem. Přečtena za dva dny,nemohla jsem se odtrhnout. Myslím,že nemá cenu cokoli psát,vše pěkné o knize již bylo napsáno!!! Za mne opět poklona paní Morštajnové,její knihy miluji,už se těším na Tiché roky. V posledním čase čtu hodně české autorky (Táborská,Bolavá,Vaňová,Körnerová,Dvořáková,Tučková), jak už jsem jednou psala,všem patří mé díky za skvělé knihy!
Naprosto úžasná kniha,slovy nemůžu vyjádřit pocity po dočtení,zmar,beznaděj,ale i obrovská vůle žít a přežít! Kniha mi odkryla bílé místo naší historie a asi nejsem jediná,kdo o sporu v oblasti pohraničí Těšínska neměl tušení. Vše důležité bylo již vyřčeno,nechci se opakovat. Paní Karin,jen tak dál! Knihu jsem měla půjčenou,ale teď ji musím vlastnit. Moc se těším na pokračování. Paní Lednická svůj rodný kraj opravdu miluje,četla jsem s autorkou krásný rozhovor v OnaDnes.
Kdybych mohla dám 10 hvězd,naprosto úžasná,dojemná kniha,po dočtení jsem měla slzy v očích. Štěpán je pro mě naprostá jednička. Klaním se před paní autorkou! Už mám další knihu .
Po knize jsem sáhla proto, že se děj odehrává v Krušných horách , kam už několit let jezdíme za odpočinkem a klidem, naprosto nám učarovaly.Kniha taktéž,ráda čtu o místech ,která jsem navštívila a když se k tomu přidá dobrý příběh je to super.Petrovi jsem moc držela palce ,aby zvládl svoji závislost a konečně se usadil. Hory mu pomohly. Už mám koupený Sudetský dům!
Docela těžká kniha na čtení,téma úžasné,propletené vztahy,občas mi vadilo přeskakování v událostech ,po přečtení jsem z ní byla dlouho doslova vyšťavená. Za čas si ji přečtu znovu,s odstupem.
Kanibal byla moje premiéra od pana Bryndzy a musím napsat , že se mi kniha moc líbila . Čtivá , napínavá akorát, měla spád,těším se na pokračování.
Opět čtivě napsaná kniha mé oblíbené autorky,silný příběh nemanželských dětí z období mezi první a druhou světovou válkou,nejvíce se mi líbilo vyprávění Irmy. Ostatně všechny knihy paní Körnerové jsoi o statečných a vyjimečných ženách,založených na pravdě,proto se nám tak hezky čtou,že!
Super téma,pro mě ještě lepší neż téma Žítkovské bohyně,téma odsunu Němců po válce z Čech je pro spoustu z nás zcela neznámé,příkoří co si museli vytrpět.
Jsem ročník 1974 a nikdy se nám ve škole o této časti historie ani nezmínili,to je špatně. Když poukazujeme na to, co se jiní dopustili na nás,měli bychom si přiznat
čeho jsme se dopustili my na druzích. Možná by tato kniha mohla být povinna četba ve školách,jak psal pan jeseteri,moc hezký komentář.
Símce jsem držela palce od samého začátku , jak v boji s matkou , tak pak s matčinou nemocí. Símka se jí obětovala, tolik zla ze strany matky si snad nikdo nezaslouží. Když ji matka onemocněla , tak jsem si v duchu říkala , že to je za to všechno zlo a příkoří co si Símka musela vytrpět. Ale ono to bylo ještě horší. Konec jsem obrečela, ale spíš snad z toho , že už má Símka klid. Kniha mi dost dlouho ležela v hlavě. Doporučuji všem. Těšim se na další knihu.
Moje druhá kniha od této autorky a musím napsat super! Přečteno jedním dechem,podezřelý se neustále mění,vraha jsem tušila až téměř na konci a přesto mě konec překvapil! Do knihy se mi moc nechtělo ,protože Manželé odvedle mne moc nenadchli,ale tady naprosté nadšení. Doporučuji.
Skvěle napsaný historický román,chvílemi zdlouhavě popisný,ale to knize neubírá,naopak autorka krásně poisuje prostředí,že máte pocit jako by jste byli v ději. Hltala jsem stránku za stránkou.
Další skvělá detektivka,úplně jsem cítila vůni borovic,sušeného sena ,vody z rybníka,prostě léto. Vrátilo mě to do dětství ,i tim si mě kniha dostala. Téma detektivky i zápletek super!
Občas jsem byla z knihy v šoku,tak otevřená zpověď fetáčky,síla,dlouho jsem se k přečtení odhodlávala,pak mě k přečtení popíchla sedmnáctiletá dcera a nelituji. Jsem šťastná,že jsem nikdy nemusela zažívat to ,co matka Christian. Určitě by kniha měla být povinná četba,ale už na základní škole.
Dost dobrá kniha,zajímavé téma,autorka nám umožnila pohled na vnímání války ze strany obyčejných Němců,skvěle popsané vyzrávání Kláry. Mě osobně se kniha četla velmi lehce a plynule,nutilo mě to číst a číst,co bude dál. Občas to bylo trochu drsné a syrové,ale myslím,že pro knihu to bylo přínosné. Kniha mě úplně dostala tak jako Vyhnání Gerty Schnirch,do doby než jsem přečetla tyto knihy jsem vůbec nepřemýšlela a ani snad nevěděla o osudech Němců odsunutých po válce ze Sudet zpět do Německa.Autorku si rozhodně přidávám mezi své oblíbené. Všem doporučuji, Vyhnání Gerty má už dcera v maturitních otázkách z českého jazyka,skvělé!
Moje první kniha od paní Körnerovè,čtivě napsaná kniha o obyčejné ženě z konce 2.světové války,silný příběh,nemá cenu více psát,přečtěte si!
Skvěle napsaná kniha. Vtáhla mě do děje, občas jsem v určitých situacích viděla vlastní rodinu. I když musím přiznat , že na mě působila až moc depresivně. Knihu jsem začala čist po smrti mé maminky aniž bych tušila, že v knize Veronice také zemře matka. Když jsem došla k úmrtí matky, tak jsem chtěla knihu odložit, bylo mi z toho pořád dost smutno. Ale dala jsem to a jsem ráda. Veroničiny vzpomínky na matku mi připomínali tu moji a já si ji při čtení připomínala. I ten konec byl podle mého očekávání.
Kniha mě uchvátila od samého začátku,napsáno živočišně,dost syrovým jazykem,výběr tématu velmi zajímavý,ukazuje těžký život Uruburů v jedné z bývalých sovětských republik,bídu,bezmoc ,odevzdání se osudu. Ale chlapec Nami chce něco jiného a vydá se do "velkého města",pryč od vysychajícího Jezera. Veškerý život je spojen s Jezerem a Nami se ocitá opět tam odkud utekl a odhalzuje pravdu o sobě. Vřele doporučuji.
Moc hezky napsaná kniha, koupila jsem ji zcela náhodne a po přečtení jsem si ihned koupila dalši knihy od této autorky.
O Číně jsem věděla, že je tam hodně velký rozdíl mezi životem obyčejných lidí a těch bohatých. Ale jak je toto možné v komunistické zemi, kde si mají být lidé rovni? Jak to ,že pro většinu lidí je nedostupná lékařská péče? A co nějaké sociální jistoty? Až mi z toho bylo zle. Všechen ten marast , co tam lidé zažívají. Pan Etzler neskutečně živě popsal, hvězd bych dala víc. Životní prostředi na tom tam nikomu nezáleží a na lidech ještě míň. Doufám a přeji si , aby se život v Číně pro její obyvatele zlepšoval, aby zažili co je to svoboda.Naprosto mě uchvátily reportáže z Tibetu a Himaláje, ta přiroda a místni obyvatelé , snažíci se žít tradičním způsobem života, i když "jejich strana 'jim to znemožňuje. Kniha mi ještě víc otevřela oči , pořád jsem si myslela, že to není tak zlé, opravdu to byl pro mě místy velký šok. Knihu všem doporučuji.
Opět výborná krimi od paní Klevisové. A jako bonus k tomu úžasné prostředí Beskyd. Propletence vztahů, kopce, příroda, skvělé.