Debbra Debbra komentáře u knih

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Kniha mě bavila od začátku do konce a hlavní postavy za mě neměli chybu. Jen nerada jsem knihu odkládala a vím, že jí nečtu naposledy.

23.12.2022 5 z 5

Jedna velká komedie, u které se člověk může opravdu pobavit. Některé části byli zbytečně dlouhé, ale jinak je to příjemné čtení.

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Kniha se četla sama. Hrozně rychle jsem se dostala do děje a opravdu se těšila na další a další kapitolu. Nevidím v tom až tak obrovský hit jak všichni psali, ale rozhodně jako milovnice draků se mi vykreslení příběhu líbilo a knihu doporučuji.

15.07.2024 5 z 5

Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Knihu jsem právě dočetla a za mě je tohle nejlepší díl z celé série. Od začátku do konce se stále něco děje. Tento díl se mi opravdu četl lépe, než díl druhý. Děj se tu zbytečně netáhne a hned se jde k věci.

04.02.2023 4 z 5

Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Kniha se četla sama a slzy tekly proudem. Nádherný příběh, který donutí k zamyšlení.

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Námět na příběh byl velice povedený, ale pokud mám soudit postavy tak mi k srdci přirostl pouze Nolan a jeho dva kamarádi Tanil. Hlavní hrdinka Mallory, její sestry a člověk jménem Oz mi v některých situacích přišli až moc drsní, že se v reálném životě snad takhle nikdo ani vyjadřovat nemůže.

02.05.2024 5 z 5

Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Velmi poutavý příběh plný záhad, hádanek a různých mechanických udělátek. Pořád jsem četla v napětí, kdy už se konečně vše vysvětlí a hlavně ohledně dějové linky Emily. Krátké kapitoly byli za mě super takže kniha se opravdu četla sama.

07.05.2023 5 z 5

Dívka, která upíjela měsíc Dívka, která upíjela měsíc Kelly Barnhill

Kniha mě nejvíce zaujala krásnou obálkou a popisem. Původně jsem myslela, že kniha je Young Adult žánr, ale při čtení mi to přišlo jako klasická pohádka pro děti. Příběh nebyl špatný, kniha se četla sama.

24.12.2022 4 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Kniha se nečetla vůbec špatně, ale příběhově mě spíš bavil první díl. Konec mě velmi překvapil, ale vůbec si neumím představit jak se to ve třetím díle bude celé řešit. Doufám, že třetí díl vyjde brzy.

12.11.2024 4 z 5

Nenávidím tě, Adame Connore Nenávidím tě, Adame Connore Ella Maise

Asi jako většinu tak i mě Lucy občas lezla na nervy s jejím chováním nebo vyjadřováním. To jak mluvila o kozičkách své kamarádky bylo opravdu strašné. Mile mě překvapila finální zápletka ohledně Aidena. Vůbec jsem nečekala, že by tam něco takového mohla autorka dát. Jinak se kniha četla sama o sobě dobře, ale už jí asi nikdy znovu číst nebudu.

08.08.2024 4 z 5

Zlomené duše Zlomené duše Simone St. James

Napínavý příběh, který chcete co nejdříve dočíst, aby jste už věděli jak to vlastně dopadne.

24.12.2022 5 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Kniha je velice čtivá a moc hezky napsaná. Starověký jazyk je opravdu povedený. Když si uvědomím, že to napsal patnáctiletý kluk tak klobouk dolů.
Jediné co mi chvílemi nesedělo bylo Safiřino chování. Chvílemi se chovala, jako kdyby byla Eragonova matka nebo dokonce manželka, ale to je jen můj názor

17.09.2022 4 z 5

Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

Krátký příběh, který hezky doplnil, kam se vztah Elisabeth a Nathaniela ubíral. Nebudu lhát, čekala jsem více psaní o Silasovi. Postavu Silase vymyslela autorka skvěle a myslím, že ta postava má pořád dost co nabídnout. Třeba se dočkáme dalšího dílu, kde se autorka zaměří více na Silase :)

27.06.2024 3 z 5

Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Předem říkám, že toto je má první kniha od této autorky takže nemám porovnání. Každopádně se mi příběh velice líbil, takové oddychové čtení. Kniha byla čtivá a do posledních pár kapitol jsem stále nemohla odhadnout jak to tedy vlastně dopadne.

06.05.2024 5 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Třetí díl byla neskutečná jízda. Vůbec jsem se nemohla od knížky odtrhnout jak se stále něco dělo a pořád jsem jen uvažovala o tom, co a jak se ještě stane. Určitě tuto sérii nečtu naposledy.

22.04.2024 5 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

Druhý díl byl za mě mnohem lepší, než první. Stále se něco dělo, mnoho věcí mě tam překvapilo. Popis děje v Podmoří byl skvělí a už teď se těším na třetí díl.

18.04.2024 5 z 5

Ahoj, tady Sam Ahoj, tady Sam Dustin Thao

Kniha mě především oslovila obálkou a nádhernou ořízkou. Na sociálních sítích byla tato kniha propagována jako naprostá bomba a i to mě přimělo si ji koupit. Díky tomu všemu jsem od příběhu asi čekala víc. Chvíli mi i trvalo, než jsem se sžila s hlavní hrdinkou, která mi na začátku trošku brnkala na nervy. Příběh není špatný, ale ani mě nijak zvlášť nezaujal.

11.08.2023 3 z 5

Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Příběh byl dobře napsaný a autor má můj obdiv za takhle bujnou fantazii. Nejvíc mi k srdci asi opravdu přirostl Iorek Birnison a Lee Scoresby takže doufám, že se s nimi ještě v dalších dílech setkám.

27.06.2023

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Třetí a bohužel poslední díl byl skvělý! Všechny postavy jsem si zamilovala a budou mi neskutečně chybět. Celá tahle série byla úžasná a já každou chvíli jen žasla nad tím, jak tohle všechno mohla autorka vymyslet. Tenhle příběh rozhodně nečtu naposledy.

07.06.2023 5 z 5

Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

I tento díl je opět plně nabitý hádankami a hlavně se už i víc zaměřuje na pocity hlavních postav, což za mě je super. Dějová linka ohledně Tobyho a jeho záhadného života mi přišla trošku zbytečně náročná, ale rozhodně nemůžu říct, že by mě nebavila.

14.05.2023 5 z 5