DendousSKS

"Mrtvým toho dlužíme ještě míň než živým a že naše jediná šance, jak dosáhnout štěstí - a to dost malá šance - spočívá v tom, jsme-li schopni a ochotni přijímat změny, které nám život přináší."

"Má zvědavost byla zkrátka mnohem silnější než snaha řídit se nároky etikety a zdravého rozumu."

„Každý, na koho zaútočí nějaká pomlouvačná kampaň, by měl chápat, že rozumní lidé, kteří fenomén znají, dokážou rozlišit, co je házení špíny a co jsou fakta." (Martin Kragh)

"Nestuduji proto, abych zvládl maturitu, studuji proto, že je to forma kontemplace (rozjímají, uvažování), a proto, že je to zadáním člověka porozumět světu a změnit jej."

"Bylo mu, jako někomu, kdo nosil dlouhou dobu obvaz po hluboké ráně, a když si obvaz sundal, zjistil, že tam, kde najde jizvu, je hladká čistá málem nepoznamenaná kůže."

„Nemůžete přemýšlet, ptát se ani polemizovat. To je zakázáno. Všechny informace, které dostáváte od strany, musí být přijímány jako absolutní pravda. A vy ji tak přijímáte."

"Cítil se jako ubohá románová postava, která se omylem ocitla v úplně jiné knize, a protože se za ní stránky zaklaply, nezbylo jí než se smířit s novým příběhem."

"Téhle společnosti, kterou nezajímají lidé, ale maximalizace zisku, pro kterou jsou lidé jen položka v nákladech. Životní prostředí jen zdroj. Pro kterou je výkonnost modlou, pořádek svatyní a individualismus bohem."

„Lidi se nemění. Jenom si dávají víc záležet, aby skryli svou skutečnou podstatu."

"I pouhé malé změny mohou mít během času velký dopad. Drobné změny v chování nebo i jen ve způsobu uvažování a postojích členů mohou změnit celý systém."

"Mami, poď tůle, tudy, jak je slunce. Mami, tam na tý světlý straně je v trávě spousta kytek. Proč deš ve stínu, poď se mnou tudy přece. Tam, kde kvete tráva."

„Britský mír? Britský mor jste chtěl říct. My lidi necivilizujeme, jen na ně patláme vlastní špínu."

„Ve skutečnosti vůbec žádné soukromí nemáte. Smiřte se s tím."

„Většina z toho, co si myslíš, že znáš, jsou jenom vzpomínky na mě."

„Uvidíme se, až půjdete ke dnu ;
snad vám pak náladu alespoň trochu zvednu."

„ Mám jednu historku, která s vámi zamává tak, že vám zbledne i tetování na prdeli."

„Lidé si všimnou jen toho, na co jsou upozorněni."

"Člověk se nemá ohánět tím, co umí, pýcha je konec každého umění a pokora jeho začátek, síla každé finty spočívá v mlčení."

„Člověk nesmí dopustit, aby se život zastavil, ani tehdy, když jeho životní sen - ztroskotal."