Disease komentáře u knih
Škoda, že se to příliš pitvá ve Stanfordském experimentu. Více teorie by neškodilo. Takhle je to v porovnání s Masou a mocí slabší.
Po výborné Pohádce docela zklamání. Hlavně ze začátku, kdy to evokuje kdysi nedočtené Bludy z nudy nebo Axolotl Roadkill.
Možná až zbytečně moc podrobné, ale oceňuji tu práci, méně už práci redaktora/korektora.
Rusák! A taky celková pointa tohle hodilo o hvězdičku výš než první díl.
Policajt z knihovny je super navzdory přítomnosti standardního kingovského Zla. Sluneční pes slabší takový průměr. Nicméně stylisticky v pohodě a nezkazil mi to ani překlad, který fotoaparát setrvale nazývá kamerou.
Klasická putovní fantasy s trochou toho náboženství, trochou humoru a trochou erotiky.
Výborná antologie, kde není žádná vyloženě slabá povídka, i ty "pravěké" fungují nejen jako dokumenty doby. Potvrzuje, že Haining je nejlepší kompilátor, alespoň v rámci antologií, které tu vyšly.
Asi je to celkem dobré, jen mě to nepřesvědčilo, že bych si měl přečíst i následující díly.
Další z evropských komixů, na které si za týden ani nevzpomenu. Kresba fajn, jen místy trochu nepřehledná.
Přišlo mi to trochu jako betaveze Hodin z kostí, ale vzhledem k tomu, že to vyšlo později (originál v Anglii, u nás dříve), tak spíš tak trochu spin-off :-) Čte se to dobře, ale na rozmáchlost Hodin to nemá, nicméně jako součást budovaného Mitchellovského světa to funguje fajn.
Další z těch výživnějších Francisovek. Exkurze do světa bank a půjček absolutně nenudila.
Původně jsem chtěl dát 4*, ale poslední povídka to vytáhla na plný počet, přestože do prvotřídní kvality tomu přece jen maličko chybí. Nicméně oceňuji, že na rozdíl od jiných současných odchovanců "kurzů kreativního psaní" píše Ted Chiang jen pokud má o čem. Možná proto není kdovíjak známý a ani já bych se s jeho tvorbou neseznámil, nebýt - modří už vědí :-)
První část teda no comment... Druhá část je krásný návod, jak z celkem slušné povídky udělat rozplizlou nudu.
Zatímco Carl a jeho parta si v potu tváře vydělávají na živobytí, pipiny si chodí pro sociální dávky a čekají na rytíře na bílém koni. To se ale moc nelíbí jedné referentce. Jo a taky se tam řeší nějaký případ, či co... A Rose? Rose má svejch starostí dost...
Deadpoolova Odyssea :-) Zatím nejvtipnější DP, co jsem četl.
Tradiční Murakami je snad jen ve dvou povídkách (Kino, Zamilovaný Samsa), zbytek celkem slabota.
Oproti původnímu vydání mám pocit, že se trochu změnil překlad a to k lepšímu. Jinak druhý sešit titulního příběhu je slabota. Nebýt tam navíc ten příběh z krimu, co vyšel kdysi v Crwi, dal bych 2*.