Disease | Komentáře u knih | Databáze knih

Disease Disease komentáře u knih

Drákulova výzva Drákulova výzva Brian Edmund Posehn

Deadpoolova Odyssea :-) Zatím nejvtipnější DP, co jsem četl.

29.01.2018 4 z 5

Muži, kteří nemají ženy Muži, kteří nemají ženy Haruki Murakami

Tradiční Murakami je snad jen ve dvou povídkách (Kino, Zamilovaný Samsa), zbytek celkem slabota.

29.01.2018 3 z 5

Lobo versus Maska a další řežba Lobo versus Maska a další řežba Alan Grant

Oproti původnímu vydání mám pocit, že se trochu změnil překlad a to k lepšímu. Jinak druhý sešit titulního příběhu je slabota. Nebýt tam navíc ten příběh z krimu, co vyšel kdysi v Crwi, dal bych 2*.

22.01.2018 3 z 5

Bič Bič Dick Francis (p)

Opět s otevřenými kartami téměř od začátku, podobně jako v Poslední šanci, i když tentokrát tam malé překvapení je (i když napopáté už si ho tak nějak pamatuju :-))

15.01.2018 5 z 5

Poslední šance Poslední šance Dick Francis (p)

Silná a přesto slabá hlavní postava a parádní psychologický obraz jejího vývoje. Jo a byl tam taky nějaký padouch.

15.01.2018 5 z 5

Naposled Naposled Charles Burns

V podstatě jednoduchý příběh s psychedelickou nadstavbou. Burns, jak ho máme rádi.

08.01.2018 5 z 5

Lovec duší Lovec duší Brian Edmund Posehn

Čekal jsem to vtipnější a pak následoval prvek zklamání.

08.01.2018 3 z 5

Bouře a běsy Bouře a běsy Mike Mignola

Takové trochu křečovité zakončení série. Kresba je ale výborná.

02.01.2018 3 z 5

Lex Luthor: Muž z oceli Lex Luthor: Muž z oceli Brian Azzarello

Cesta do hlubin záporákovy duše.

Válka vládců noci Válka vládců noci James Palmiotti

Stejně dobré jako předchozí díl a jako bonus exkurs do historie Gothamu.

Odvrácená strana konce Odvrácená strana konce Michael Connelly

Asi by šlo dát i 3 nebo 5 hvězdiček, ale bavil jsem se a uznání zaslouží i to, že se daří po takovou dlouhou dobu udržet kvalitu.

27.12.2017 4 z 5

Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana. 2, Příběhy psané střelným prachem Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana. 2, Příběhy psané střelným prachem Vlastislav Toman

Podstatně lepší než minulá Zlatá kniha, nejspíš díky tematické jednotnosti a kvalitnímu zpracování všech příběhů.

Něco si vymysli Něco si vymysli Chuck Palahniuk

Směska lepších i horších povídek, z nichž většina postrádá ten kdysidávný humor. Nicméně pár kousků je jak za starých časů, zejména Zombíci a Sklony.

27.12.2017 3 z 5

Úprdelný dny na úprdelný planetě Úprdelný dny na úprdelný planetě Dimitri Verhulst

Vzhledem k relativnímu názorovému souznění mi kniha nic moc nového nedala. Avízovaný "geniální jazyk" se zřejmě ztratil v překladu.

11.12.2017 2 z 5

Ryby - Útok z hlubin Ryby - Útok z hlubin Džundži Itó

Na Spirálu to sice nemá, ale i tak slušná úchylárna v japonském stylu. Jen ta kresba mi úplně nesedla, nějak na mě z toho nepůsobily emoce ve vypjatých scénách.

04.12.2017 4 z 5

Azazel Azazel Isaac Asimov

Vtipné leč postupem času poněkud repetitivní. Historky od Bílého jelena od Clarka jsou přece jen o něco lepší.

22.11.2017 4 z 5

Liberty Meadows - Ráj Liberty Meadows - Ráj Frank Cho

Použití zvířátek je samozřejmě sázka na jistotu, že když už to nebude třeskutě vtipné, bude to alespoň milé.

13.11.2017 3 z 5

Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

Pěkně vykreslené poměry ve Státech v 70s a vcelku zdařile popsaná projekce nenaplněných ambicí do dítěte. Kniha se dobře četla, ale v zásadě nic nového mi nedala. S přihlédnutím k tomu, že je to prvotina bych klidně i hvězdičku přihodil, ale to by mi zavánělo pozitivní diskriminací.

06.10.2017 3 z 5

Obležení Obležení Brian Michael Bendis

Sice tu marvelovskou linii s Občanskou válkou moc nemusím, ale tohle se mi líbilo.

25.09.2017 4 z 5

Hra s čísly Hra s čísly Dick Francis (p)

Jedna z mých nejoblíbenějších.

21.09.2017 5 z 5