Disease komentáře u knih
Klasický Saudek, včetně slabších scénářů a občas poněkud infantilního humoru.
Solidní detektivka, i když v množství fotbalových odkazů jsem se trochu ztrácel. Na druhou stranu mě neobtěžovaly, i když fotbalu neholduji. Každopádně se touto knihou u mě Kerr posunul do kategorie "nenápadný oblíbenec".
Hlavně ze začátku, během vzpomínání, mi to přišlo trochu jako taková šabachovina. Naštěstí to ve finále zamířilo jinam. Pěkný popis mezilidských vztahů.
Ano, jasně. Je to akční jednohubka a v rámci Ennise slabší kousek. Ale v rámci superhrdinských záležitostí a ještě k tomu z Marvelu je to parádní. Pro mě jednoznačně na nechačku.
Zatím nejlepší, co jsem od Francise Juniora četl. Hlavní hrdina je sice trochu jouda (spát s cizí manželkou v jejím vlastním domě...), ale sympaťák. Pachatele jsem měl vytipovaného velmi brzy a bylo to úplně vedle :-D
Tradičně po latinoamericku, pěkně zeširoka. Tentokrát mi ovšem ta mnohomluvnost nesedla.
Někde mezi 3-4* Poněkud nevyrovnané, první půlka jen ta "trpělivá mravenčí práce", druhá jen akční. Místy poněkud přehnané, až na hranici Fantoma Morrisvillu.
Nejslabší díl série (doufám, že ne "zatím"). Do půlky vcelku nezáživné a to finále ve stylu Červené knihovny tomu taky nepřidalo. Asi je to tou celkovou překomplikovaností. V podstatě funguje jen jako překlenovací díl, který posouvá pátrání po vrahovi kolegyně Ellen. Chápu, že kdo to četl jako prvního Nesbiče, už nemá chuť se k němu vracet, jak tu čtu v některých komentářích.
Jugoslávský Šabach, akorát bez té "ostalgie", což je dobře. Ne že by ovšem kniha nebyla vtipná, naopak!
Sice se to místy trochu vleče, ale vzhledem k tomu, že se povedlo udržet čtyři dějové linie, mě to bavilo.
Z Jacka Ketchuma se pomalu ale jistě stává můj horrorový favorit. Nejen proto, že má precizně zvládnutou psychologii, ale i proto, že tohle je opravdu LITERATURA. Stejnojemnnou filmovou adaptaci http://www.csfd.cz/film/227528-the-girl-next-door/prehled/ jsem viděl před čtením, ale nebylo to na závadu. Tahle kniha opravdu není pro každého, zejména ti, kdo si myslí, že horror je Stmívání, Pravá krev nebo třeba Del Torův Zhoubný kmen, by se jí měli vyhnout na sto honů. Co se týče dvou povídek na závěr, první se mi nelíbila, respektive jsem nějak nepochopil, co tím chtěl autor říci, druhá byla výborná.
Podobná postmoderní struktura jako u prvotiny. Radikálně feministický náboj mi nevadil a finále bylo mocné. Přesto to není na plný počet.
Sice to doplňuje Hitmanův svět, ale zároveň jsou to takové vejškrabky. Většina příběhů průměr až slabší.
V první půlce mi to připomínalo knihy Erlenda Loe, jen ne tak hravé, ale pak se to teda pěkně rozjelo :-)
Dějově klasická francouzská krimi s podivnými policejními praktikami, ovšem je znát, že autor píše hlavně beletrii.
Vlhký sen každého Afroameričana :-) Vcelku zajímavý nápad, kde ovšem poněkud zaostává zpracování. Takhle je to standardní thriller, sice občas napínavý, leč ničím nevybočující.
To, že je příběh jednoduchý, je v pořádku, vždyť je to podle Howarda, ale kresba je strašně nepřehledná a ani esteticky mě nijak nezaujala.
Velmi autentický a působivý komix, i co se týká vztahových věcí.
Kmotřička Brinkmannová se ujala rodinného byznysu a chce čtenáře unudit k smrti. Nebo to chce autor? Třetí díl klidně vynechám.
Víceméně stanardní Francisovka se standardními francisovskými postavami. Jako bonus vhled do bookmakerského systému sázek.