Disease komentáře u knih
Víceméně "klasický" kanibalský horror, které dnes vídáme ve filmech celkem běžně, ale kde chybí ty psychické úvahy a motivace, které jsou tady velmi dobře popsané. Pro čtenáře Joe Lansdalea a Clive Barkera ne až zas tam moc brutální, ale v době vzniku to muselo být fakt silné kafe.
Tahle kniha mě zaujala hlavně společensko-kritickou rovinou, ta dobrodružná část sice v pohodě, ale teprve po odjezdu na Východ to začne být zajímavé.
Filozofická i autobiografická linka pěkně vyvážené. Překvapilo mě, že z knihy tentokrát nečiší Londonovy sympatie k socialismu, spíš naopak.
Méně akční, než jsem čekal (naštěstí). Jen ty pokusy o humor trochu obtěžovaly. Ovšem možná to byl autorův záměr, z vojny si pamatuji, že gumy smysl pro humor nemají.
Někde mezi 3-4*. Začátek mě přes svoji rozvláčnost bavil, ale ten konec, jak vystřižený ze Strážní věže...
Kniha nemá chybu, dokonce mám podezření, že je tam i nějaký druhý plán, kterého jsem se ani napotřetí nedopídil :-)
Zdá se mi poněkud nešťastné vydávat kdejakou slohovku, hlavně když je to ze Skandinávie. Jako bonus ty infantilní motivace...
Kdysi mi to připadalo vtipné, v současnosti už jen celkem čtivé. Každopádně jako kratochvilná záležitost v pohodě.
Oproti předchozím dvěma dílům mi to přišlo "jen" jako dobře zvládnuté řemeslo.
Není to sice nejlepší, co jsem od Murakamiho četl, ale navzdory megarozsahu je to čtivé a odsejpá to.
Vcelku zábavná kratochvilná záležitost, ale stejně jako další Andahaziho knihy to už víckrát číst nebudu.
Sice z Dickovy tvorby slabší kousek, ale i na druhé přečtení bavil.
Hluboce lidský příběh, kam se hrabe Červená knihovna. To si popláčete, paní poštmistrová...
Přečteno podruhé (omylem znovu půjčeno) a v pohodě. Kniha trochu trpí podivným překladem.
Tak do půlky celkem vtipné, ale s odjezdem do Pravy to trochu ztratilo dech. Ale vcelku příjemné čtení.
Bavilo mě to víc než Trainspotting, asi proto, že TS na mě působil necelistvě, spíš směska povídek.
Po Ještěrčích ocáscích a Dívce se zlatými kalhotkami nejlepší (rozumněj nejstravitelnější) kniha od Marsého.
No tak zatím nejslabší Zafón, asi fakt spíš pro mládež. Místy to sklouzává až do takového gaimanovského kýče. Ještěže tenhle chlap umí psát.