ditul ditul komentáře u knih

Cyklická žena aneb Jak využívat svůj lunární cyklus k dosažení úspěchu a naplnění Cyklická žena aneb Jak využívat svůj lunární cyklus k dosažení úspěchu a naplnění Miranda Gray

Zajímavý, předtím mě nenapadlo, že moje únava nebo moje touha tvořit může nějak souviset s menstruačním cyklem. Jsem ráda, že si mě tato kniha našla anebo je ji..? :)

16.03.2020 5 z 5

Příběhy obyčejného uzdravení Příběhy obyčejného uzdravení Jan Hnízdil

Až na maličká písmenka nemám knize co vytknout.. Odnesla jsem si z ní mnoho věcí, jen jak se píše v knize, chce to vše převést do života, což člověk potřebuje někdy správně nakopnout nebo ujistit, že má jít tou "jinou" cestou. ;)

28.05.2018 5 z 5

Veselé pohádky a říkadla Veselé pohádky a říkadla Michail Alexandrovič Bulatov

Nádherná knížka mého dětství... se vzpomínkami na mojí babičku... Moje děti tuto knížku mají taky rády ;)

16.01.2018 5 z 5

Gabra a Málinka 1. a 2. díl Gabra a Málinka 1. a 2. díl Amálie Kutinová

Tato knížka je krásná vzpomínka na mé dětství, kdy jsem ji četla jako malá své babičce. Dnes jsem si ji po čase přečetla a vnímala ji z pohledu matky, ne té malé holčičky.. a už ji chápu, že si sem tam zamáčkla slzičku....
Příběh Gabry a Málinky neztratil ani po čase kousíček ze svého kouzla! ;)

28.11.2017 5 z 5

Pučálkovic Amina Pučálkovic Amina Jindřich Plachta

jako malá jsem tuto knížku měla moc ráda ;)

06.11.2017 5 z 5

Racek Racek Richard David Bach

Tento kouzelný příběh s hlubokou myšlenkou se zařadil k mým srdcovkám.
*Putovali jsme z jednoho světa do druhého, který se od prvního příliš nelišil, hned jsme zapomínali, odkud přicházíme, a vůbec jsme se nestarali, kam směřujeme, protože jsme žili jen pro přítomnou chvíli. Dovedeš si představit, kolika životy jsme museli projít, než nás vůbec napadlo, že život znamená víc než jídlo, boj nebo moc v Hejnu? Možná tisíc, možná deset tisíc takových existencí! Potom další stovka životů, než nám začalo svítat, že existuje cosi jako dokonalost,a další stovka, než jsme přišli na to, že smyslem našeho žití je tu dokonalost najít a ještě ji zdokonalit.

29.07.2023 5 z 5

Bílá kniha Bílá kniha Judith Darlene Hampton

Kniha plná nádherných myšlenek a mouder.
* Vězte, že nikdy nebudete muset splácet nic, na co jste kdy v tomto či jiném životě myslel nebo co jste provedl, pokud to sám sobě odpustíte. Odpuštění sobě božským aktem, jenž z vaší duše snímá vinu a souzeni sebe sama, jež omezují projevování Boha, kterým jste. Jakmile sám sobě odpustíte, vězte, že tento život i ty, které přijdou, jsou zde jednoduše kvůli prožívání sebe coby součást Nyní, jež je budoucností všeho, co jest.

11.03.2023

Louka: Vábení do tajuplného světa Louka: Vábení do tajuplného světa Jan Haft

Miluju přírodu a tahle kniha mě chytila u srdíčka. Spisovatel pěkně všechno vysvětluje i pro lajka - život rostlinstva, hmyzáčků, ptactva.. Povídání o pampeliškách mě dost překvapilo.
*Obzvlášť mě těšilo pozorovat zednici dvoubarvou, jak si mezi stébly trávy proměňuje hlemýždí ulitu v pokojíček pro včelí potomky. Nejdřív tahle hezká včela s rezavo-černým kožíškem převrací prázdnou ulitu sem a tam, aby prověřila, jestli jí bude vhod. Potom své spirálovité hnízdečko posype rozžvýkanými listy. Ulita vypadá, jako by měla zelené neštovice. Když včelí samička během desítek letů nasbírá a nanosí květový pyl a uloží jej společně s jednotlivými vajíčky do komůrek uvnitř ulity, ucpe vstup do pokojíčku malými kamínky, z nichž každý je pro ni velký jako menhir. Ale to není všechno: Hotový domek je třeba zamaskovat!
Asi stokrát pak tahle podivuhodná včela vyletí, aby na louce našla suchá stébla a tenké stonky rostlin. Ty pak vzduchem transportuje k ulitě; některé stonky jsou víc než desetkrát delší než ona. A poté je šikmo opírá o své hnízdo, až nakonec vznikne něco jako týpí, které ulitu, maskovanou zelenými tečkami, schová před zraky okolí úplně. Tak se to líčí v encyklopedii divokých včel a právě tak jsem to přede dveřmi našeho domu s hrnkem kafe v ruce mohl pozorovat.

05.07.2022 5 z 5

Rozhodni se být zdráv Rozhodni se být zdráv Jan Vojáček

Věřím, že bude brzy víc takovýchto lékařů i lidí, co místo pro prášky budou hledat příčinu svého problému a ne důkazy, že to není možné.. Vše je jen o nastavení své mysly.. Moc se mi líbil příspěvek v knize od Bruce Liptona a Jana Raka.
*Mladé ženy nemohou přirozeně otěhotnět, přestože jsou podle různých vyšetření v pořádku. Velkou roli v tomto procesu hrají přetížená játra, střevní propustnost, dysbióza, stres, potlačení ženské energie a estrogenová dominance. Přímý vliv na kvalitu menstruace mají játra, a jsou-li přetížená vlivem toxických látek ze stravy, kosmetiky, z prostředí nebo stresem, často se to projevuje právě problémy s menstruací. Z tohoto důvodu se jaterní byliny často přidávají do směsí k ladění menstruačního cyklu. (Lenka Ptáčníková)

04.02.2022 5 z 5

Poppy Poppy Barbara Larriva

Krásný příběh, který ukazuje že nejdříve musíme začít s odpuštěním sobě a druhým, abychom uvolnili napjatou zablokovanou energii a věci se daly samy do pohybu.

25.10.2021 5 z 5

Umění být zdráv Umění být zdráv Věra Keilová

Úžasné shrnutí zdraví z pohledu funkční medicíny a psychosomatiky.
*S nemocí nelze bojovat, protože to je náš vlastní projev v důsledku určitého kontextu. Boj s nemocemi tedy vlastně představuje boj sám se sebou a boj proti sobě se významnou měrou podílí na vzniku autoimunity. Proto určitě chápete, jak je důležité nebojovat. Dnes všude vidíme boj s rakovinou, boj s ALS, boj s cukrovkou atd., ale to je úplně slepá cesta!

02.10.2021 5 z 5

Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo Jan Hnízdil

Nádherně popsáno, jaký vliv na nás má dětství a to, jak se k nám chovají naši rodiče a nejbližší. Pokud to neumíme v dospělosti zpracovat a odpustit jim a sobě, neseme si to v sobě až do konce života..
*Vymýt mozek si nechá jen člověk žijící v minulosti nebo v budoucnosti.
Vymýt mozek si nechá jen ten, kdo má nějaký problém, nějakou emocionální bolest. Bolest otupuje postřeh, vnímání, obezřetnost, obranu. Když máte nůž v zádech, snadno přehlédnete překlep na jídelním lístku. Člověk může udělat chybu, špatné rozhodnutí, nebo může váhat. Všechno je možné. Jsme jen lidi. Jedině člověk s vnitřní bolestí dělá chybu opakovaně. Opakovaná chyba už není jen chyba, je to rozhodnutí. Rozhodnutí vyhnout se bolesti.
*Touha po vnější moci se vyskytuje u dětí, jejichž rodiče emočně zachraňovali jen sebe, neměli na děti čas, nejevili o ně zájem. Nedokázali jim poskytnout podmínky k nalezení a upevnění sebejistoty. Nejcennější, co může rodič dítěti předat, je schopnost být připravený na život. Nepřítomní rodiče děti na život nejenže nepřipraví, ale odsoudí je planému hledání ve formě různých emočních útěků. Z dětí mohou vyrůst navenek úspěšní a silní jedinci. Uvnitř ale zůstanou zoufalými, někdy i nebezpečnými dětmi.
*Psychopat nemusí být jen zlý a škodlivý. Jestliže má negativní sociální vlastnosti nastavené do nízkého modu, dokáže je kontrolovat a správně nasměrovat, jestliže dokáže lidi přesvědčit o své pravdě a bez násilí je přimět ke spolupráci, může být nejen úspěšný, ale dokonce prospěšný.

14.04.2021 5 z 5

Ticho promlouvá Ticho promlouvá Eckhart Tolle

Kniha, kterou jsem četla po částech a nechávala si prostor pro každou její část, abych si ji mohla v klidu vychutnat.. Je plná krásných hlubokých myšlenek..
*Ticho je vnitřním klidem a společně jsou esencí tvého bytí. Vnitřní ticho a klid změní a zachrání svět.
*Všimni si, že když vnímáš ticho, na nic nemyslíš. Uvědomuješ si, ale nemyslíš.
*V okamžiku smrti se ti život může skutečně jevit jako sen, který právě končí. Nicméně i ve snu musí existovat nějaká esence, která je reálná. Musí existovat vědomí, v němž se sen odehrává; jinak by žádný sen neexistoval.
*Utrpení otvírá skořápku tvého ega, takže má svůj význam. Utrpení je nutností, dokud si neuvědomíš, že není nutné.

30.12.2020 5 z 5

Rok v lese Rok v lese Emilia Dziubak

Tato knížka mě učarovala. Je nádherná! Má tvrdší listy, tak se nemusím bát s dětmi v ní listovat a povídat si, co které zvířátko dělá.

01.02.2020 5 z 5

Co nám tělo říká - aneb Po stopách nemocí Co nám tělo říká - aneb Po stopách nemocí Miroslav Hrabica

Četla jsem rozšířené vydání, které je trojnásobně širší než první vydání. Musím říct, že dost věcí tedy sedí nejen na mě, ale i na okolí. Přiznávám, že u některých pasáží moje ego hudrovalo, ale tím pádem vím, co je potřeba nejvíce změnit.. Dělala jsem si hodně poznámky a knihu doporučuji těm, co jsou na to připraveni.. ;)
A jinak, komu vadí, zmiňovaný Bůh, tak ať ho nahradí slůvkem Vesmír (byla rada v knize o andělech, název už bohužel nevím) :)

20.07.2019 5 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Z pohledu matky Julie selhala, stačilo holčičku objímat, vysvětlovat ji věci, ikdyž je to někdy úmorné.. Nejvíce jsem se u knihy rozzlobila, když uhodila malé miminko. Chápu, že ji selhaly nervy, ale prostě ji chyběl ten mateřský pud.. Pro mě tohle bylo depresivní čtení.. :(

15.05.2019 4 z 5

Vysoká škola pozitivního myšlení Vysoká škola pozitivního myšlení Monika Le Fay (p)

Knížka, která se četla moc hezky a dala mi nad sebou se zamyslet, kolik zbytečností mám ve svých věcech i v myšlenkách.. Škoda, že nemá víc stránek..

27.02.2019 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lynne Barrett-Lee

Neuvěřitelný příběh dívky, která byla ve 4 letech unesená, žila pár let mezi opicemi, které ji tak nějak mezi sebou tolerovali.. Díky pašerákům se dostala k lidem, kteří ji dokázali hodně ublížit... Schovávala se v parcích s ostatními dětmi "ulice" a nakonec jen díky opravdovému přátelství Maruji získává opravdovou rodinu.. Je krásné, že dívka měla v sobě dost síly, odvahy a naděje, že jednou bude mít svou milující rodinu, která ji držela "nad vodou".

20.07.2018 5 z 5

Nobi Nobi Ludwig Renn

Krásný dobrodružný příběh malého chlapce.

06.07.2018 5 z 5

Jak si správně přát Jak si správně přát Pierre Franckh

Věřím v sílu myšlenek a správného přání ;) a vím také jaké to je, když si člověk přeje zrovinka špatně.. Krásná kniha ;)

19.06.2018 5 z 5