domihruzkova domihruzkova komentáře u knih

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Nevím, jestli to bylo způsobené minimem přímé řeči, ale kniha mě absolutně nevtáhla. A závěr můj dojem z knihy vůbec nevylepšil.

08.03.2021 3 z 5

Emil Běžec 00:10 Emil Běžec 00:10 Pavel Kosatík

Kniha o neuvěřitelném celoživotním odhodlání a píli pokorného člověka, který dělal to, co miloval a snažil se to dělat nejlépe.

08.03.2021 5 z 5

Proč máma nadává Proč máma nadává Gill Sims

Proč máma nadává? Protože má neschopného manžela, nevychované děti a neumí říkat NE. To jen ve zkratce, ať víte, co vás v knize čeká.
Pokud se ve svém životě snažíte o nějaký optimistický pohled na všechno kolem vás, tak tuhle knihu ani neotvírejte, protože budete mít každou chvílí nutkání věčně protivnou a ufňukanou Ellen zatřást a zařvat na ní, ať se sakra vzpamatuje!
Poslechnuto jako audiokniha.

26.01.2021 2 z 5

Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech Maja Säfström

Tak to byla paráda! Knihu jsem koupila mladší sestře, ale samozřejmě jsem ji nejdříve prolistovala a neskončilo jen u toho. Krásné obrázky, zajímavé fakty, neskutečně mě to bavilo. Kniha je určena pro děti od 5 let, ale nadšené budou všechny věkové kategorie.

31.10.2020 5 z 5

Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Bože, to byla nádhera! Absolutní pohlazení po duši. Ani jsem si neuvědomila, jak mi chybí svoboda a cestování, dokud jsem nepřečetla tuhle knihu. Není to cestopis v pravém slova smyslu, ale stojí to za to.

31.10.2020 5 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Pokračování ze života Britt-Marie, kterou jsme měli možnost potkat v knize Babička pozdravuje a omlouvá se.
Nevím, zda bylo hlavním cílem autora na tohle poukázat, ale příběh Britt bych dala přečíst všem (hlavně teda ženám!), kteří svůj život nežijí, ale žijí pro někoho jiného, nemají žádné cíle, koníčky a jejich hlavním smyslem života je starání se o partnera, uklízení a vaření.
Nenechte to dojít tak daleko, zastavte se, zamyslete se, jaké jsou vaše sny a přání a běžte si za nimi!! Muži taky zvládnou navařit a uklidit, i když mnozí úspěšně předstírají opak.

23.07.2020 3 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Brilantní !!! U Medvědína jsem psala, že jde o jednu z nejlepších knih, kterou jsem kdy četla a My proti vám se k nim zaslouženě řadí taky.

30.06.2020 5 z 5

Podivuhodný případ Benjamina Buttona / The Curious Case of Benjamin Button (dvojjazyčná kniha) Podivuhodný případ Benjamina Buttona / The Curious Case of Benjamin Button (dvojjazyčná kniha) Francis Scott Fitzgerald

Nejdříve jsem přečetla příběh a poté koukla na film. Vzhledem k tomu, že vím, že dílo bylo zfilmováno, jsem čekala, že bude mít trochu více stran. Kdybych věděla, jak je krátké, přečtu si ho už dávno. Ale pozor! To, že má dílo "jen" 48 stran mu rozhodně neubírá na poutavosti, originalitě a kvalitě. Spíše naopak.
Srovnání s filmem - knižní verze u mě vede na plné čáře:)

30.06.2020 5 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

A teď už jen koupit nějaké lepší boty a vyrazit na cestu!
Moc mě bavil autorův humor a pohled na svět, vřele doporučuji!

12.05.2020 5 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Moc se mi líbil koncept knihy - propojení pohádek s reálným životem. Vřele doporučuji, příběh vás pohladí po duši.

20.04.2020 5 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

Nadčasové téma, lidi podobné Harpagonovi potkávám denodenně.

06.02.2020 5 z 5

Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Dokončila jsem poslední stranu a říkám si: Cože, to už je konec?

Příběh k zamyšlení, který klidně mohl mít o něco více než 80 stránek.

14.01.2020 4 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Mně to moc neoslovilo, situace většinou bizarní, že bych se smála, tak to říct nemohu, "vtipy" se také často opakovaly.
Nechápu, většinou tohle všechno ženy zvládají a musí zvládat, a muži říkají, jaká to je pohodová dovolená a pak jde jeden otec na rodičovskou a může se z toho po... a ještě o tom napíše knihu.

18.12.2019 2 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Knihu jsem přečetla, abych byla tak trochu v obraze, o čem je muzikál Krysař. Přečteno za půl hodinky, žádné zbytečné natahování, hezký příběh, který už ale na druhou stranu nebudu mít potřebu číst znovu. Účel splněn - muzikálový děj pochopen.

26.09.2019 3 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Kniha, která mě držela od začátku do konce. Jen se mi občas pletly hlavní postavy - Anna, Alžběta a Anežka, na mně moc podobná jména :)

10.06.2019 5 z 5

Vlak pro děti Vlak pro děti Viola Ardone

Rodiče v dobré víře pošlou své děti na sever, aby se měly lépe, ale asi málokdo dokázal domyslet důsledky.

29.07.2022 4 z 5

Bible vagíny Bible vagíny Jen Gunter

Pár zajímavých informací, ale jinak škoda papíru. Výčet všech možných nemocí vás donutí přeskočit polovinu knihy.

28.06.2022 3 z 5

Musíme si promluvit o Kevinovi Musíme si promluvit o Kevinovi Lionel Shriver

Tak tohle bylo drsné čtení. Zpověď ženy, která se rozhodne otěhotnět, protože tak je to přece správně a takový je život, ale nakonec zjišťuje, že to nebyla ta správná volba. Matky, která má syna, kterého vlastně ani nechtěla, a který jí to svým způsobem celý život vrací. Matky, která se nedokáže smířit s tím, co jí mateřství vzalo a popis syna, s kterým je něco hodně v nepořádku. Když už to vypadá na pohodový život, dojde k tragédii. Proč? To se matka snaží zjistit, když navštěvuje syna ve vězení.

28.06.2022 4 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

(SPOILER) Taková klasická oddechovka se šťastným koncem. Nechce ho, chce ho, chtějí se oba, zápletka, vypadá to, že už se nikdy neuvidí a nakonec žádost o ruku :D

28.06.2022 3 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Název je lehce zavádějící. Jen část knihy popisuje dobu, kterou byla nucena strávit pod Mengelem, ale i tak to na mě chvílemi bylo až moc. O holocaustu jsem přečetla spoustu knih, ale tady mi popisy toho, co strašného se tam dělo, těch zvěrstev, zdály nejpopisnější, čtenáři podány v té nejsurovější podobě.

28.06.2022 4 z 5