domihruzkova komentáře u knih
Příjemná oddychovka, u které člověk nemusí moc přemýšlet a odpočine si. Kniha se mi líbila, několikrát mně rozesmála a to už mi dávno není 13. Za mně doporučuji, jdu na další díl.
Film jsem viděla jako první, ale to vůbec nevadilo. V knize jsou obsaženy další zajímavé informace, o kterých ve filmu nebyla ani zmínka. Četla se moc dobře, až jsem se občas zasmála nad tím, jak dokázal oklamat ostatní. Má můj obdiv.
Přestože tenhle žánr moc nemusím a knihu jsem začala číst v rámci čtenářské výzvy, po pár stránkách mě kniha vtáhla do děje a na pár hodin jsem se ocitla v naprosto podivuhodném světě. Určitě si přečtu i další díly.
Kniha mě naprosto vtáhla do děje, při zazvonění telefonu jsem zažívala strach společně s Cass. A to rozuzlení! Napínavé až do konce.
Viděla jsem film jako první, nejdříve jsem přemýšlela, zda mně může ještě kniha něčím překvapit a ten konec je tak nečekaný a silný!! Určitě doporučuji přečíst.
Neskutečný příběh rodinné sounáležitosti a lásky. Opravdu měli štěstí, ale taky to je příběh plný víry, odvahy, strachu a obětí.
Už jen listování touhle knihou bylo terapií - úžasné fotografie nádherné japonské přírody, krajiny, stromů a lesů.
Ano, souhlasím s tím, že většina z nás ví, že být v lese je zdravé, ale v knize je vysvětleno PROČ to tak je a díky čemu je nám v lese tak příjemně - jen zelenou barvou to není.
Slečnu Marplovou mám ráda, ale tahle kniha mě nijak zvlášť neoslovila.
Opět skvělá inspirace. Jediné, k čemu mám výhrady je opět vizuální stránka - světle žlutý text je na bílém podkladu strašně špatně čitelný!
Zajímavé téma, ale zpracování mohlo být lepší. Příběh je dost černobílý, u postav je od začátku jasno v tom, kdo je "dobrý" a kdo "zlý". Jane mi přišla strašně naivní a nedomýšlela důsledky svého jednání, až mě to místy rozčilovalo :D
Jsem ráda, že jsem se opět dozvěděla něco víc o historii, o které se až tak moc nemluví, ale rozhodně to není kniha, ke které bych se někdy chtěla vrátit.
Hezká kniha se spoustou obrázků a málo textů pro děti. Děti díky jednoduchému příběhu pochopí, proč je dobré uklízet.
Mně se to líbilo. Tuhle dobu jsem nezažila a vojnu jsem vždy vnímala jako takový tábor pro dospělé kluky, sice si něco museli odmakat, ale jinak pohoda. Tahle kniha mi docela otevřela oči.
Kniha plná informací o našem srdci. Dozvíte se, z čeho se skládá, jak funguje, čím mu prospíváme, ale i čím škodíme.
Místy je to popsáno dost odborně, ocenila bych ještě hlubší vysvětlení.
Sem tam jsou pro lepší pochopení i nákresy.
Doporučuji.
Kniha se mi docela líbila, ale čekala jsem více. Konec byl až moc rychlý, vše se zázračně vyřešilo a pohádky je konec...
Četla jsem během dovolené ve Španělsku, takže mé pocity z knihy byly o to umocněny. Určitě se nejedná o nejlepší knihu autorky, ale přesto je kniha velmi čtivá, vtáhne do děje na několika prvních stránkách a vy až do konce doufáte ve šťastný konec Daniela a Any. Navíc se ještě něco dozvíte o nedávné historii Španělska (o které jsem doteď vůbec netušila). Vřele doporučuji a téhle volby určitě nelituji.
Hlavně začátek knihy je velmi zajímavý a poutavý. Dozvíte se, že lidé od nepaměti touží vytyčit hranice "normálnosti", jak to dělali a jak se jim to (ne)dařilo. Čím dál v knize se dostáváte, tím kniha ztrácí na atraktivitě a přibývá nuda.