doroth28 komentáře u knih
(SPOILER) Za mě absolutni TOP.
Reaguji na nektere komentare - obe jmena zminena jsou, a konec dle meho neni otevreny. Zkratka na obraze IOW, nejsou iniciály cloveka, jak se domniva Ida. Je to Isle of Wight (anglicky ostrov).
Zajímavé je, jak se kniha dokáže dostat člověku pod kůži a přitom je napsána tak…tak chladně.
neskutečně mě kniha štvala, jednání všech - nic neřešit, nezajímat se o nic a o nikoho. O tom víc číst nechci. Hodně věcí v knize nelogických - za mě ne.
Přečteno na jedno otevření… ale nedá mi to - Jindřich byl chvilku Luboš :)
Přesně takovou knihu na dovolenou potřebujete!
Nádherná kniha. Příběh lásky, které čas ani prostor nepřipravil ideální podmínky.
Kniha mě zastihla v době, kdy se cítím "jako ten svět bohem opuštěný" a kdy si plně uvědomuji, že jsou momenty, které se v životě stanou jen jednou....
...rozporuplná kniha. Několikrát jsem měla pocit, že ani nedočtu. Nakonec hodnotím knihu jako geniální. TY o fous lepší.
Někdy, když se mi kniha vážně líbí, tak ji nehltám a "nečtu jedním dechem", ale užívám si jí. Často odkládám a kontroluji kolik mi ještě zbývá než se budu muset s knihou rozloučit. Nestává se to často. Ale když, tak je to zážitek!
Dávám pět hvězdiček... kniha, která mě přiměla zapisovat si zajímavé úryvky k zamyšlení a pak filosofovat. Výborná kniha!
Ze začátku se kniha četla dobře, ale od strany asi 100 jsem z toho někdy nebyla moudrá a stránky četla několikrát. A stejně jsem kolikrát nevěděla "co tím chtěl básník říct". Nevím... třeba to bylo překladem. Co mi vadilo bylo to oslovení Taťko, dále pak zlato atd. Možná mě kniha zastihla v nesprávný čas, ale nijak mě neuchvátila.
s touto spisovatelkou jsem se seznámila když mi bylo asi 13 let. I když mi bude brzy 30 let její knížky čtu z nostalgie stále :-)
Moje jediná přečtená kniha od této světoznámé autorky. A nelituji. Nádherný příběh...
Téma pro mě velice zajímavé. Jen nemůžeme házet všechny muslimy do jednoho pytle. Je rozdíl mezi egyptským muslimem a jiným! Znám osobně ženu, která prožila nádherné manželství s muslimem, které trvalo 36 let až do jeho smrti. Žili jak v České republice, tak v Íráku (15 let do roku 1981, kdy odešli ze země kvůli válce). V jeho rodině byly i vysokoškolsky vzdělané ženy. Bohužel se jen všude dočteme příběhy se špatným koncem, ale najdou se i světlé výjimky. Sice poskrovnu, ale najdou. Jen o tom nikdo nepíše.
Abych pravdu řekla - nikdy mě tato knížka moc nechytla, ale myslím, že jí dám v budoucnu ještě šanci
Perfektně napsaná kniha! Přesně podle mého gusta. Konec knihy mě určitě nezklamal, naopak spadla mi brada!
Po přečtení této knihy, jsem musela přečíst od této autorky všechna její díla :-) S klidným svědomím mohu doporučit.