DreamerX9 komentáře u knih
Pan Hartl opět ukázal nejednotvárnost našich životů, které se mohou kdykoliv změnit a obrátit to, co jsme znali vzhůru nohama. Postavu Aleše vykreslil velmi trefně, až jsem chvilku měla chuť ho poplácat po rameni a říct "seš dobrej, že tohle dáváš, vydrž!"
Láska může život obohotatit ale i ho parádně zkomplikovat a pak je na nás co s tím dál.
Celkový dej se četl svižně, několikrát jsem se pobavila a jsem ráda, že jsem nad knihou neváhala a přečetla si jí
Ani nevím čím to bylo ale kniha mi přišla mnohem silnější než film a teď nemluvím o ději. Velmi čtivě napsaná a právem úspěšná kniha. Je zajímavé, kam jsme se posunuli od těchto dob a jaký byl rozvoj dnes mi připadá že některé děti vychovávají spíše instituce než chůvy.
Zároveň se mi líbila společenská témata a velmi čtivě popsanou dobu 60.let
Nádherná kniha která pomáhá pochopit duše stromů a zavede vás do hlubin přírody. S autorem souucítím a myslím že tuto knihu by si měl přečíst každý už jen z úcty k přírodě :)))) doporučuji
Souhlasím, že kniha stoji za přečtení ale až tak mi nesedla a to především vykreslením postav. Mezi českými autory mám své oblíbené a ačkoliv je kniha poměrně kvalitně zpracována nebyla pro mě až tak čtivá tudíž autorku nezařazuji. Jsem ráda že kniha má své čtenáře ale mě si bohužel nezískala
Paní Mornštajnová...neustale o ní slyším jak bych si ji měla přečíst a přestože toto není vůbec můj žánr sedlo mi to. Dle mého názoru její knihy i vyžadují nějakou vyzrálost proto aby člověk pochopil smysl. Silné příběhy tři žen, které nic nezlomilo a nebály se jít za svým. Mě kniha bavila od začátku a rozhodně se k ní ráda vrátím a i si do budoucna přečtu další knihy pd této skvělé spisovatelky.
Trochu mi to připomíná Dopisy pro Julii ale tato kniha je důkazem že nikdy nic není tak jak si naplánujme. Osud Stelly a
Dana byl skutečně nemilosrdný ale nakonec bylo vše jak mělo být. Postavy mi byly sympatické a celkově se kniha dobře četla. Příběh je až srdcervoucí ale zato dojemný a krásný :))
Doporučuji♡
Kniha mě bavila od samého začátku a skutečně jsem si ji užila! Hlavně co se týče propracovanosti, smyslu pro humor a jedinečných postav i hlášek. Tahle kniha prostě vi jak se prokousat mezi ty nejjediněčnější. :))
Tohle byl vážně skvělý rozhovor plný zajímavosti aneb nemyslete si, že když koukáte nebo čtěte detektivky, že znáte moji práci. Myslím že i přes nejrůzněji propracované knihy, filmy či seriál nemůžeme praci pana Mareše skutečně pochopit. Z rozhovoru bylo vidět že pan Mareš je skutečně špička ve svém oboru a ví o čem mluví, má znalosti a letité zkušenosti.
Skvělý rozhovor, místy jsem se i pobavila a kniha velmi zaujala.
O knize jsem slýchala dlouhou dobu a upřímně nevěděla co čekat a ani o čem vlastně kniha je. O to příjemnější překvapení pro mě kniha byla. Nádherně s úctou k přírodě napsaný milý i když smutný příběh. Je lidská a chytne u srdce. :)
Jedna z nejlepších knih povinné četby. Každý vidí podstatu rodiny v něčem jiném někdo v majetku a dědictví jiný v lásce a vztazích. Výborná, humorná kniha! :)
Kniha na mě udělala dojem ne velkou reklamou ale samotnou myšlenkou připomínající knihu "Veronika se rozhodla zemřít"
Kniha přináší mnoho životních pravd aneb co by kdyby, filozofické myšlenky i životním rozhodnutí a moci výčitek. Samotný příběh měl hodně co do sebe a ačkoliv mi Nora charakterem nesedla její život i změny a pohled na dané okamžiky byli inspirativní. Jsem si jistá že kniha může čtenáři přinést co hledá ať už pár dobrých myšlenek nebo uvědomění si směru svého života:)
Tohle je rozhodně na delší čtení. Odborná publikace, která se zabývá traumatem a PTSD. Kniha je autorova 13 letá práce a nekolikaletá praxe. Rozhodně stojí za přečtení protože může být uzitkem i do běžného života ale především je takovým krásným základem do profese a celkovým pochopením traumatu. Je mi také velice sympatické že autor nabízí řešení nebo možnosti jak pomoct lidem, kteří prožívali nebo prožívají trauma a také zdůrazňuje jaký může mít léčba přínos. Velice kvalitně zpracovaná kniha. Doporučuji
Příběh byl zvláštní ale od toho autora bych asi nic jineho nečekala. Kniha přináší velkou myšlenku a to tu že si nejvíce uvědomujeme hodnotu života když poznáme smrt.
"Když má někdo stres z toho, že se nesnáší s tchyní lexaurin to nevyleci"
"Stáří přece není nemoc ale pokud ji z něj vyrobíme mnou si farmaceutické firmy ruce"
Trefné názory a vtipný rozhovor poukazujici na problémy dnešní společnosti a předevsim terapeuticke práce jako takové. Upřímné srovnání s teď a tehdy a také připomenutí několika důležitých jmen, které posunuli psychologii a vědy jí podobné dopředu
Prvotřídně zpracovaná kniha a to nejen obsahem. Žádné zdlouhavé diagnózy ale přímý kontakt s lidmi, kteří danou poruchou trpí. Vyborne udelane rozhovory a skvělý příspěvek nejen pro humanitní obory. V dnešním světě je třeba nebrat nic z těchto věci jako tabu ale vědět že jsou a případně jak k lidem přistupovat nebo lze chápat jejich pocity.
Analfabetka měla v sobě něco zcela jiného než stařík ale přes to byla kniha zajímavá a děj mě bavil.
Tohle je asi nejnižší hodnocení co jsem kdy královně fantasy dala. Nevím prostě mi připadá že už nepíše jako dřív a také mám pocit že trochu ztratila na originalitě i čtivosti. Skleněný trůn a Dvory jsem hltala tohle těžce prokousávám.
První dil mě bavil moc ale tenhle už mi přijde až příliš překombinovaný a dějově ne tolik záživný. Mně by stačila dějová linka Bryce Hunt a Rhun jenže kolem nich je nespočet zamotanců a postav že jsem si to musela psát. Vsuvka (nezdá se vám že se v knihách Maas pořád zvrací?) Za mě tento díl jedna velká prokousávačka a žádné strhující finále jak bylo zvykem.
Tak a je to tady dlouho očekávaná reklamou přemrštěná i sítěmi zahlcená česká verze čtvrtého křídla. Myslím, že právě to obrovské haló, které bylo kolem této knihy skoro stejně tak jako bylo kolem Harryho Pottera vyvolalo obrovská očekávání. A dopadlo to přesně tak, jak jsem si myslela - šlo o ačkoliv velmi čtivou tak průměrnou fantasy.
Kniha mě velmi bavila, byla čtivá, napínavá takže ani jedna stránka nepřišla nazmar, originální co se týče draků a do toho samozřejmě i zajímavost propojení (Avatar to takhle nepromáknul) i svět byl promyšlený a propracovaný, několik humorných scének i hlášek a Violet nebo-li Violence mi sedla jako hlavní postava coby houževnatá holka, která se nebála zvednout prostředníček. Zároveň i dobré vedlejší postavy a samozřejmě Xaden jako žhavá pilulka proti bolesti hlavy. Líbilo se mi jak fungovala vzájemná chemie mezi postavami a že si vzájemně dodávali odvahu i provokaci. Kniha také přinesla mnoho dějepisu a historie světa což byl zajímavý bonus. Samozřejmě konečný cliffhanger (předvídatelný leč překvapivý) ale musím dodat že i přes to všechno Čtrvté křídlo nebylo nic z čeho bych si sedla na zadek. Každopádně v sérii budu určitě pokračovat nicméně:
"Naděje je vrtkavá, nebezpečná věc. Okrádá tě o soustředěnost a směřuje ji k tomu, co je možné, namísto aby ji udržela tam, kam patří. Na to, co je pravděpodobné"
Nejsem jedním z šílených fanoušků HP ale tahle kniha mě zaujala a tak jsem si ji přečetla. Pro Toma Feltona je HP velmi srdcová záležitost což bylo velmi znát aneb Draco z jiné stránky. Tolik věcí a pohledu na postavy které nám z filmu byly tak známé a nyní je Tom Felton představuje zkrátka jako osobnosti a staré známé. Zároveň spousta věcí co se ze zajímavosti nedozvíte a rozšíření zážitků z natáčení a scén které až ve filmu opět uvidim vzpomenu si na vzpomínky z této knihy.
Čekala jsem že kniha bude komplet o HP nicméně je to celkově kniha o životě Toma Feltona na kterého se skrz knihu lze podívat jinak než jen na sociálních sítích či jako Draca.
Rozhodně doporučuji nejen pro fanoušky