DreamerX9 DreamerX9 komentáře u knih

Šl* jsme to nahlásit Šl* jsme to nahlásit kolektiv autorů

Jde spíš o brožuru a komixove ilustrace a sdílení příběhů. Je zajímavé sledovat příběhy z nichž každý má jinou zkušenost s nahlášením, kniha poukazuje na problematiku jednání s oběťmi a způsoby řešení traumatu i přístupu policie, kde velmi chybí složka empatického jednání. Kniha je přečtena za chvilku ale za jedno přečtení stojí

16.12.2024 3 z 5

Hudba srdce: Metafyzika popu Hudba srdce: Metafyzika popu Karel Veselý

Knize dávám jednu velké plus a to originalitu takovou knihu si člověk jen tak nepřečte. Autor historicky rozebírá jednotlivé písně ve spojitosti s pocity láskou a dobou. Kniha je plná informací. Myslím že v knize by bylo vhodné nějaké grafické nebo obrázkové znázornění jinak je kniha plná textu ve kterém se občas těžko orientuje. Zaujalo mě mnoha významu a myšlenek nad písněmi které člověk běžně zná ale způsobem Jaký autor prezentuje pravděpodobně nepřemýšlí.

13.12.2024 1.5 z 5

Breviář násilí - odkaz starověku Breviář násilí - odkaz starověku Jiřina Hofmanová

Od knihy jsem čekala něco jiného vzhledem k tomu, že autorka byla policejní vyšetřovatelkou. Čekala bych komplexní popis ze stránek odborné znalosti, psychologie a psychopatologie. Vývoj historie a převzaté vzorce z rodin nebo tradic jednotlivých kultur. Toto je v podstatě dějepisný přepis jako jedna z možností jak se lze dívat na vývoj násilí a také naboženství.

08.12.2024 1.5 z 5

Náhradka Náhradka Barbora Postránecká

Téhle knize snad nelze nic vytknout naopak si zaslouží několik ocenění za tu obrovskou práci kterou do ní autoři vyložili. Líbí se mi že je kniha napsaná všestranně, Jak odborně tak ze života a z praxe pěstounů adoptivních rodičů atd. Za mě je lidsky neocenitelné s jakou silou a láskou lidé vychovávají a pomáhají vychovávat a pečovat o děti jejichž biologičtí rodiče nemohli nebo nechtěli. Považuji za velmi důležité aby tyto knihy vznikaly.

05.12.2024 5 z 5

Čajová bouře Čajová bouře Hafsah Faizal

Dlouho se nic nedělo a pak najednou jeden zvrat za druhým. Líbila se mi originalita a některé postavy bych klidně vynechala a věnovala se jen Arthie a Jinovi. V podstatě mi to připadalo trochu, jako by do Griši někdo vsadil tenhle svět, je tam znát mnoho podobností. A souhlasím že závěr příliš urychlený.

04.12.2024 3 z 5

Odolná společnost Odolná společnost Barbora Baronová

Mnoho podnětných myšlenek a především jedno velké zamyšlení...klesá naše odolnost? A pokud ano na základě čeho. Nejvíce mě zaujal rozhovory na téma současná psychická odolnost.

04.12.2024 3.5 z 5

Chci se ti podívat do očí Chci se ti podívat do očí Thordis Elva

Pokud někdo čte tuto knihu neměl by vynechat jediné slovo nebo větu. Příběh je působivý od začátku do konce a doslov knihy je zakončujícím moudrem a zamyšlením. Autorka je neskutečný živel, měla jsem tu čest setkat se s ní naživo je na pohled křehká dokud nepromluví silným hlasem dodávající kuráž a sílu a přesně tak je i vylíčená kniha. Podívat se do očí pachateli je něco jiného než se podívat do očí někomu komu jste věřili A kdo vás zradil. A autorka to dokázala. Kniha není obsahem žádné odbornosti, ani zákonných paragrafů ale jedním velkým životním příběhem statečné ženy a sebekajícího pachatele. V knihách lze mnohokrát poznat oběti ale málokdy struňce jejich újmy. Zcela ojedinělá a dechberoucí kniha a spolu s ní i doporučuji Ted Talk.

"Jediný způsob jak lze najít klid...je odpustit a to jednou provždy"

29.11.2024 5 z 5

Bouře a běs Bouře a běs Jennifer L. Armentrout

Kniha se četla hezky a svižně Ale jsem zvědavá na další díly. Líbil se mi ten originální nápad Také postavy byly promyšlené a svět nápaditý. Co se týče autorčina onemocnění o to víc člověk chápe Hlavní postavu a děj knihy. Věřím ale že onemocnění jí nezabrání v jejím velkém snu psát knihy

29.11.2024 3.5 z 5

Za katrem: Historky, co utekly z basy Za katrem: Historky, co utekly z basy Kateřina Míková

Souhlasím s tím že kniha je spíš jako pročítat blog než odbornou publikaci nebo osobní biografii. Líbilo se mi ale že autorka pojala vězeňství prakticky a zkrátka jednoduše. V knize je spoustu sarkasmu, drzých připomínek a mnoho vtipných historek a hlášek. Jsem si jistá že být s ženou ve vězeňství vyžaduje určitý typ charakteru a ten pokud nemá člověk v krvi tak dojde k vyhoření tudíž obdivuji autorčinu praxi.

29.11.2024 3 z 5

Tanec židlí a tanec zájmen Tanec židlí a tanec zájmen Giovanni Salonia

Kniha je Velmi zvláštně uspořádaná a taky zvláštně sestavená do kapitol až bylo někdy těžké se vyznat ale zároveň tématicky a prokázaně uvádí čtenáře do terapie a jejího působení Nicméně knihami nesedla možná i tím že bych Očekávala více přínosů z praxe a praktických příkladů

22.11.2024 2 z 5

Prostě vztahy Prostě vztahy Honza Vojtko (p)

Vlastně ani nevím čím Ale tato kniha byla něčím jiná než předešlé. Předešlé knihy mi připadaly jako totéž co si člověk může poslechnout na YouTube nebo na přednášce od autora který je za mě velmi váženým vztahovým Guru. Nicméně za to kniha je jiná nabízí hluboký vzhled a mnoho úhlů pohledu do vztahu a významu toho jak je tvoříme a Jakou roli mají v našem životě Nejvíce mě zaujala kapitola O smrti a také o zvířatech Líbí se mi že se autor opírá o mnoho kvalitních výzkumů a že se nebojí taky přidat něco ze svého osobního života velmi povedená publikace

22.11.2024 5 z 5

Pravidla hry Pravidla hry Neal Shusterman

Za mě docela zklamání jsem od autora zvyklá na knihy které mě úplně dostanou světem i nápadem u této knihy byl skvělý nápad ale zdá se mi poněkud nedotažený a příběh i dějová linka hlavního hrdiny mě tolik nebavily. Ale za jedno přečtení to určitě stálo jelikož autor má jedinečný specifický styl a snaží se věnovat problematice současného světa

20.11.2024 2 z 5

Trůn padlých Trůn padlých Kerri Maniscalco

Ale tak...co to je?
Od autorky jsem již přečetla všechny knihy a vždycky se mi líbilo jak knihy měla propracované. Skvěle vykreslené prostředí, jazyk děj postavy, a v sérii Jacka rozparovače vědomosti a historii. Když jsem četla od autorky království hříšných bylo to trošku jako na houpačce Ale i tak to bylo poutavé čtení které mělo napínavý děj a skvěle propracovaný svět. Ale toto?

Připadá mi že autorka nějakým Zvláštním způsobem sklouzla k současnému stereotypu. Co se týče postav tak v knize nesympatizuji ani s jednou, co se týče děje tak Přemýšlím zda tam vůbec nějaký byl a velkým trnem v oku Byla sprostá slova která doposud autorka v knize Vůbec neměla. Dle anotace jsem od knihy čekala něco zcela jiného a to obzvlášť od této autorky možná je tato série pouze experimentem a možná ještě překvapí v dalších dílech ale tohle jsou v kostce odstíny šedi a sedm kruhů pekla

20.11.2024 2 z 5

Bylo nebylo jedno zlomené srdce Bylo nebylo jedno zlomené srdce Stephanie Garber

Hvězdičku ubírám za zvláštní spletitý děj který mi ne vždycky šel dohromady. Nicméně kniha byla nádherně napsaná, okamžitě mě vtáhla a zároveň mě bavil velmi svět který autorka vymyslela. Také to bylo napínavé a pohádkové. Za mě by tam teda nemusely být upíři ale dejme tomu. Ačkoliv Evangelína byla naivka tak si myslím že do této knihy by se jiná postava nehodila rozhodně ne zabijácká holka a Jacks, ten byl jedna levárna za druhou ale tak už očividně fungují osudníci. Rozhodně se těším na to, jak kniha bude pokračovat jelikož 1 díl nechal spoustu otevřených dveří nebo Chrabrý oblouk

16.11.2024 4 z 5

Děvčátko Momo a ukradený čas Děvčátko Momo a ukradený čas Michael Ende

Kniha mě mile překvapila tím že není až tak pohádková jak se na první pohled zdálo. V knize se skrývá spousta skrytých významu Nejvíce se mi líbily kapitoly o čase které byly pravdivé a které jsou samozřejmě k zamyšlení. Dějově se mi kniha zdála zvláštní ale jde o úhel pohledu jak člověk na konci knihy zjistí. Moc hezké čtení

16.11.2024 4 z 5

Kocour, který učil zen Kocour, který učil zen James Norbury

Opět nádherné čtení i ilustrace. Pohlazení pro oko i do moudra do života.

15.11.2024 5 z 5

Překvapivý následník Překvapivý následník Jax Calder

Červená bílá a královsky modrá verze 2. Bylo to vtipné, milé, roztomilé, oddechové a sladké. Na rozdíl od ČBAKM se mi zde víc líbili hlavní postavy Callum a jeho trapasy a Oliver byl nejdřív taková suchá noha ale pak do děje krásně zapadl. A konec byl doják samozřejmě. Ideální na odpočinek

09.11.2024 4 z 5

6 dovedností pro zvládání nálady 6 dovedností pro zvládání nálady Matthew McKay

Kniha je malinou s praktickými návody ale KBT jako takové je mnohem širší a proto si myslím že kniha může být pohodlně delší a komplexnější. A ani knihu nepovažuji za příručku spíše možnost třeba zaměřit se na spouštěče

08.11.2024 2 z 5

Učebnice sebelásky Učebnice sebelásky Lucie Kolaříková

Za mě v knize něco chybí a něco zas přebývá. Poslouchala jsem podcast s autorkou a zaujal mne ale kniha mi moc nesedla. Souhlasím že je to velmi obecné a nic přenosného jsem v knize nenašla

08.11.2024 2 z 5

Děti v ohrožení Děti v ohrožení Michal Hrdlička

Od knihy jsem čekala asi něco jiného a Kromě rozhovorů mi nepřišla v ničem novém obohacující. Co se rozhovorů týče u klientů bych udělala časovou linii i se strukturou rodiny (Před, teď a po) i když to je samozřejmě náročnější.. Zároveň mi v knize chybí doporučení. Co se týče témat tak ta jsou velmi příhodná a ze současné doby co se týče problematik u dětí jako třeba sebepoškozování.

06.11.2024 3 z 5