DreamerX9
![Jednoduše: Psychologie Jednoduše: Psychologie](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530573/jednoduse-psychologie-65abd83c96320.jpg?v=1705760828)
Souhlasím s předchozím komentářem. Bylo to takové rychlé shrnutí všehochuti ale v tomto mi více vyhovala kniha psychologie
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Happyend Happyend](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547959/happyend.jpg?v=1729272898)
Kniha je zajímavá a velmi přínosná aneb o tomhle se na hodinách biologie nedozvíte. Rozhovor je velmi otevřený a i vtipný. Nejde jen o odbornosti ale i o laické vysvětlení a zkušenosti i příklady z praxe.
"Ať budou náhražky jaké chtějí vždy nás zachrání láska"
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pád zkázy a hněvu Pád zkázy a hněvu](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550961/pad-zkazy-a-hnevu.jpg?v=1733311965)
Já vlastně ani nevím jak knihu hodnotit. Co to bylo? Mělo to děj? Calista mi vůbec nesedla a Thorn to byla klasika, jak se dnes o mužských postavách píše. Autorka má za mě mnohem povedenější knihy tohle byla spletitá výprava prapodivnosti. Jediné plus byl ten konec kdy se dali do pohybu události namísto hlavních postav.
![1.5 z 5 1.5 z 5](img/content/ratings/15.png)
![Haunting Adeline: Stíny nad Adeline Haunting Adeline: Stíny nad Adeline](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540778/haunting-adeline-stiny-nad-adeline.jpg?v=1721786516)
U téhle knihy nelze vytknout něco, co přirozeně jako žánr obsahuje a také varování bylo přečteno takže to, že to absolutně nedávalo smysl, logiku a přirozenost jednání zdravého rozumu, charakter ani hodnoty zdravého vztahu se jako minus brát nedá. U těchto knih nelze přemýšlet ani moralizovat pouze otáčet stranku za stránkou a nechat se pohltit nebo ne. Nicméně přesto si rejpnu. Rozčilovala mě Daya a u hlavní postavy Addie se mi zdálo, že jí autorka plánovala drsnou charakteristiku ale jaksi to nevyšlo takže sklouzla do podprůměrného jednání typu "budu drsná, sprostá, nadávat a předstírat že se mi to nelíbí i když to tak moc chci"
Stín byl zvláštní patron taková voda proti ohni a naopak. Zajímavé spektrum charakteru zabijáka dobráka milujícího psychopata stalkera. Konec poněkud stereotypní uvidíme co bude dál
Ale abych jen nemířila pistolí kniha mě velmi bavila jedním a to způsobem jakým autorka píše. Jak dokáže barvitě popisovat, vykreslovat tohle v průměrných dark romance není a takhle by měl za mě vypadat kvalitní styl psaní.
![3.5 z 5 3.5 z 5](img/content/ratings/35.png)
![Půl duše Půl duše](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549176/pul-duse.jpg?v=1731009996)
Na knize se mi nejvíce líbil doslov. Myšlenky autorky na kterých stavěla příběh. Kniha měla potenciál nicméně jde o jinou pohádkovější verzi Bridgetonových. Nezaujal mě styl psaní ani děj ani postavy. Nic originálního nic okouzlujícího zkrátka oddechovka na jedno přečtení.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Král hněvu Král hněvu](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544809/kral-hnevu.jpg?v=1725914874)
Za mě velmi průměr a klišé autorka nepíše špatně ale její postavy mě nezaujali a děj poměrně klišé.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Post Mortem: S pohřební službou v terénu Post Mortem: S pohřební službou v terénu](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545162/post-mortem-s-pohrebni-sluzbou-v-terenu.jpg?v=1726394386)
Po knize jsem sáhla náhodou nečekala jsem, co vše se dočtu.
Souhlasím s předchozím komentářem knihu bych ocenila i v Česku ať už jako autobiografii nebo rozhovor. Téma knihy je těžké ale zároveň pro někoho každodenní rutina a smrt na denním řádu. Člověk se v knize dozví nejen o práci služby ale také přístup k zesnulým a i co se vlastně děje s tělem po smrti. Tahle kniha má jedno velké poselství pamatuj na smrt ale i na život.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dobré ráno, Příšero Dobré ráno, Příšero](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549057/dobra-rano-prisero.jpg?v=1730833090)
Tato kniha je ideálním příkladem toho, jak by mělo vypadat propojení praxe a odbornosti. Člověk se na školách ledacos dozví ale praxe je úplně jiná realita a znát Freuda a přístupy je dobré na zkoušky ale v praxi spíše vyznat se v lidech a občas se i přizpůsobit. Kniha je poutavě napsaná propojuje vědění s vědomím. Velmi přínosné
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Milý strachu, drž už hubu! Milý strachu, drž už hubu!](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550210/mily-strachu-drz-uz-hubu.jpg?v=1732446403)
Za mě nic světoborného. Ačkoliv jsou v knize z každé stránky, jak lze přistupovat k úzkosti apod. cvičení a pomůcky není to nic co by nebyli v jiných seberozvojových knihách nicméně jako počátek do praxe jak lze zvládat úzkosti či psychickou pohodu to může posloužit
![1.5 z 5 1.5 z 5](img/content/ratings/15.png)
![Teorie King Konga Teorie King Konga](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545400/teorie-king-konga.jpg?v=1726611308)
Autorka je drsná přímá nebere si servítky a kdo četl ví. Ona je jako ten King Kong, který bezhlavě vylezl na vrchol. Ačkoliv kniha má pouze 125 stran je velmi obsáhlá několika tématy - feminismus, ego,síla, muži, seggs, přístupy, prostituce, znásilnění apod.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bylo nebylo Bylo nebylo](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548449/bylo-nebylo.jpg?v=1730102719)
Mně kniha nesedla ani nevím proč. Postavy ano, čtivý styl ano ale děj nebo celkově nápad nikoliv. Zkrátka jsem čekala něco jiného a v některých místech se to poměrně velmi podobalo Percymu Jacksonovi.
![2.5 z 5 2.5 z 5](img/content/ratings/25.png)
![Atlasův komplex Atlasův komplex](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551283/atlasuv-komplex.jpg?v=1733581739)
Nějak se musím ptát co to bylo? Souhlasím s předchozím komentářem. První díl mě zcela nadchnul dvojka byla vycpávková ale tohle je horší. Postavy ploché a děj plytký a ten konec? Za mě také zklamání
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Král popela Král popela](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532441/kral-popela-65d3293b50dbb.jpg?v=1708337467)
Za mě také průměr neurazí ani nepotěší trvalo mi se začíst a něco mi v knize velmi chybělo. Škoda. Ale spisovatel píše rozhodně skvěle
![2.5 z 5 2.5 z 5](img/content/ratings/25.png)
![Tři temné koruny Tři temné koruny](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398220/tri-temne-koruny-sUw-398220.jpg?v=1546005148)
Kolem knihy jsem několikrát šla kolem a přemýšlela jestli přečíst a teď jsem se k tomu konečně dostala a už vím proč se mi to nechtělo číst. Vůbec mě to nebavilo velmi se to táhla a ačkoliv je fantasy originální ničím mě nezaujala a ani ne v pulce už jsem se ztratila v tom o co vlastně šlo?
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Barbarský vetřelec Barbarský vetřelec](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536130/barbari-z-ledove-planety-barbarsky-vetrelec.jpg?v=1729147533)
Přemýšlím jestli to mělo nějaký děj? No mělo rozhodně něco se dělo všichni víme co. Liz byla taková pojď sem ale jdi pryč. Párkrát i pobavilo ale jinak první díl byl zkratka za mě lepši
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Pokud láska zvítězí Pokud láska zvítězí](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540454/pokud-laska-zvitezi.jpg?v=1719594716)
Přepisy nebo inspirace mi nevadí ale tohle ačkoliv krátké tak mi nesedlo proti tomuhle jsou originály nepřekonatelné a postavy mě tolik nezaujali.
![2.5 z 5 2.5 z 5](img/content/ratings/25.png)
![Citová vazba a způsoby řešení partnerských konfliktů v mladé společnosti Citová vazba a způsoby řešení partnerských konfliktů v mladé společnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525274/citova-vazba-a-zpusoby-reseni-partn-653d6eac27d50.jpg?v=1698524844)
Kniha je milou obsahem brožurou pro několik typů a příkladů ze života pro partnerství.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Facka od reality Facka od reality](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539177/facka-od-reality.jpg?v=1717322722)
Asi jsem od knihy čekala něco jiného. Tohle mi nesedlo a v knize jsem nečetla nic přenosného.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501766/harry-potter-a-kamen-mudrcu-ZQ1-501766.jpg?v=1663062704)
Souhlasím s předchozím komentářem. Proč jen jsem si knihu nepřečetla dřív. Oproti filmu je to neskutečný rozdíl skoro jako by film bylo tak 20 stran knížky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zákon krále Aurory Zákon krále Aurory](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542841/zakon-krale-aurory.jpg?v=1723752450)
První díl mě bavil a zaujal ten druhý se mi zdá, že dodržel tradici vycpávkového dílu. Štvalo mě chování Lor "pojď sem ale jdi pryč" ale i prince drsoňe soucitného. Děj o ničem vlastně jen o pochodni takže by stačilo přečíst si první a poslední kapitolu. Také u druhého dílu nacházím hodně podobností ať už acotar nebo Raven Kennedy ale počkám si na další díl jelikož kniha nechala mnoho otevřených konců.