DreamerX9 komentáře u knih
Tato kniha mě velmi nadchla, líbí se mi číst ten květnatý a poetický styl psaní. Jako plout v pohádce. Autorka má rozhodně talent pro psaní nicméně jedno musím knize vytknout a to je dějová linka, protože v knize se až na začátek a konec nic moc neděje. Nicméně je velmi krásné to číst (epické kouzelné) ale člověk se musí prokousávat popisy a popisy. Konec byl překvapivý proto si přečtu ráda další díl.
Ačkoliv se děj do půlky velmi táhl, až na odhalení několika nových informací od to byla jízda. Tato serie se mi líbí mnohem víc než Z krve a popela a velké plus má autorka za propracovanou magii i svět i postavy, které sice čas od času blábolí o ničem ale přeci jen, děj nestojí na místě. Dále se mi líbí nápad s jiskry života a především hlavním postavy - Nyktosák a hlavně Sera, kterou autorka píše podle sebe samé. Na konci má autorka velmi hezkou myšlenku toho, že ať uť si v životě procházíme čímkoliv, nezapomeňme, že na to nejsme sami.
A ještě tedy konec...to jsem opravdu nečekala a sem s dalším dílem o tisíci a jedné noci stranách.
Kniha byla takovým malým doplňkem k řeckým bájim nicméně jsem čekala asi něco jiného a knih mě pro styl psaní příliš nebavila a z postav také ne..
Kniha je rozhodně originální a zajímavá prostředím nicméně toto čtení asi není pro mě. Kniha disponuje spoustou informací a plytkým dějem. Zároveň spoustu gramatických chyb. Ale jsem si jistá že si najde své čtenáře
Předchozí díl se mi líbil mnohem víc ale autorka si udržela svuj smysl pro skvělý styl psaní a zároveň do knihy je přidáno mnoho zajímavostí z Olomouce. Velmi obdivuji jak je kniha stejně bohatá obsahem jako překrásnou obálkou. Velmi hezké počtení oproti předešlému dílu oddechovější
Myslím že mi kniha přinesla mnoho Aha momentu a taky pár zajímavých tipů ke komunikaci a celkové práce na vztazích nevím jistě jestli krok po kroku dle knihy si člověk zlepší svůj vztahový nebo milostný život Nicméně rozhodně to není špatná příručka Pokud nechceme okamžitě běžet k terapeutovi
Nevím jestli kniha obsahuje něco nového Nicméně obsahuje spousty přínosného, Řekla bych že slouží jako takový velice přínosný tahák do života a v různých životních fázích, Líbil se mi autorů smysl pro humor i předávání autorových zkušeností. Ať jsem knihu otevřela Na jakékoliv stránce vždy přišlo něco přínosného a mnoho zajímavých myšlenek
Tato kniha by byla doporučená původně jako zajímavé čtení do života pro děti musím ale uznat že kniha je také přínosná pro život je nás všech když se nad tím člověk trochu víc pozastaví. Příběh byl místy smutný, místy vtipný, ale i občas chytl za srdce kniha si vlastně pokládá otázku Jak zjistíme kdo jsme aniž by nám to bylo předem určeno nebo aniž by nám to někdo řekl.
Autorovu tvorbu jsem neustále potkavala v knihovně a až nyní jsem se dostala k tomu něco přečíst. Elantris hodnotím pozitivně co se týče světa, postav a stylu psaní Elantris okouzlil popisem jak dovolená přes Čedok. Co jsem si ovšem zas tak neužila tak děj který mi přišel jako zdlouhavé prokousávání ale i tak budu ráda pokračovat v další tvorbě
Z počátku jsem si nebyla jistá jestli chci v dalším díle pokračovat nicméně konec prvního dílu dopadl velmi otevřeně a tady to máme závěr. Libi se mi jak čtivě a nápaditě autorka píše, jak umí vykreslit svět i postavy. Občas se děj táhnul a raději bych se víc dozvěděla o hlavních postavách i rozšířila jejich dějovou linku než vedlejších nicméně i tak do děje vše hezky zapadlo. Neustále se něco dělo, krásně na sebe navazovala a když člověk vytrval do skvělého závěru tak v kraji neutonul.
Za mě velmi přínosné rozhovory aneb trápí tě něco? Zde jsou odpovědi. Kniha byla zcela komplexní a dobová. Vystihnuta mnoha tématy a na každé téma rozhovor s odborníkem velmi dobrá i humorná kniha
Dvě hvězdičky dávám za zajímavý nápad a originální magii ale to je za mě vše. Na začátku mě kniha bavila ale poté se mi zdálo že celá pointa a napětí tak nějak usnuli. Ann byla celkem průbojnou postavou ale vedlejší postavy mi nesedly. Myslím, že autorka má potenciál ale za mě spíše takový průměr.
Tuto knihu jsem se rozhodla přečíst po shlédnutí rozhovoru s autorkou ve kterém bylo znát že je skutečně odborníkem na svém místě. Tato kniha je dle mého názoru velmi přínosný příspěvkem do výchovy a práci s dětmi v dnešní době. Líbí se mi že kniha prolíná témata týkající se dnešní doby a dopad doby covidové. Kniha vychází především z praxe a praktických příkladů Mnohokrát jsem přikývla a dala autorce za pravdu protože to o čem v této knize píše je realita se kterou je třeba pracovat. Ačkoliv jsem myslela že knihu budu mít jen na jedno přečtení pro zajímavost do oboru rozhodně si knihu pořídím myslím že v ní člověk může porozumět nejen dětem ale i sám sobě a zároveň doporučovat knihu rodičům kteří se s tématy potýkají.
Kniha je zajímavě působivá, myslím že v tomto musí být nastavené i děti aby prozuměly nicméně ilustrace jsou prostě vesmírně krásné
Jedna z nejlepších knih o základech finanční gramotnosti a hodnoty výdělku, majetku a úspor. Velmi přínosná kniha. Babylon možná padl v prach ale moudrost Babylonu přetrvává do dnes
Zcela souhlasím s předešlým komentářem. Na knihu jsem se těšila , byla velmi propagovaná a chválená jako jedna s největším hodnocením. Líbila se mi originalita světa ale tím pozitivní hodnocení bohužel končí. Začátek vypadal slibně ale od té doby se kniha velmi vlekla, dějově za mě zmatená a nezáživná a někdy v půlce kniha zcela ztratila můj zájem a to i zbytečnými dialogy. Jsem si jistá že kniha má potenciál ale za mě autorka ze slibného začátku utekla do "už mě ani nezajímá jak to dopadne" konce. Třeba v pokračování?
Obvykle mi tenhle žánr nevadí ale tady jsem při výběru šlápla do trnů růží. Kniha mi vůbec nesedla a především hlavní postavou, která za mě byla nečitelná + styl psaní za mě nezáživné ale na druhou stranu to byla historická oddechovka. Věřím že si najde své čtenáře.
Kromě pár dobrých myšlenek např automat mi kniha vůbec nesedla a bylo to především stylem jakým byla kniha psaná. Nesedlo mi pročitat se pokládáním otázek kde jsi, apod.. a také dějově mi kniha nehrála do noty. Čekala jsem trochu jiné pojetí po anotaci.
Líbí se mi kolik kniha obsahuje novodobých a hodnotných myšlenek, ačkoliv Summer Hill není až tak novodobá záležitost. Zajímalo by mě jak by se s touto myšlenkou vypořádávalo české školství s některými věcmi souhlasím s jinými naopak Ale to je čistě o výchově. Líbí se mi ale myšlenka samorozvoje toho že by prostě děti nebyly do něčeho tlačeny ale sami si vybrali A co se chtějí zajímat Nicméně bez nabídky by nebyla poptávka celkově knihu hodnotím Jako přínosnou i když místy zdlouhavou
Za mě slabší kniha asi bych očekavala propracovanější svět a také hlavní dějová linka neustále měnila trať, postavy mě nějak zvlášť nebavili ale zároveň bych to nezařadila mezi zklamání. Spíše za mě knize chyběla jiskra a poutavost.