DreamerX9 komentáře u knih
Tuto knihu jsem se rozhodla přečíst po shlédnutí rozhovoru s autorkou ve kterém bylo znát že je skutečně odborníkem na svém místě. Tato kniha je dle mého názoru velmi přínosný příspěvkem do výchovy a práci s dětmi v dnešní době. Líbí se mi že kniha prolíná témata týkající se dnešní doby a dopad doby covidové. Kniha vychází především z praxe a praktických příkladů Mnohokrát jsem přikývla a dala autorce za pravdu protože to o čem v této knize píše je realita se kterou je třeba pracovat. Ačkoliv jsem myslela že knihu budu mít jen na jedno přečtení pro zajímavost do oboru rozhodně si knihu pořídím myslím že v ní člověk může porozumět nejen dětem ale i sám sobě a zároveň doporučovat knihu rodičům kteří se s tématy potýkají.
Kniha je zajímavě působivá, myslím že v tomto musí být nastavené i děti aby prozuměly nicméně ilustrace jsou prostě vesmírně krásné
Jedna z nejlepších knih o základech finanční gramotnosti a hodnoty výdělku, majetku a úspor. Velmi přínosná kniha. Babylon možná padl v prach ale moudrost Babylonu přetrvává do dnes
Zcela souhlasím s předešlým komentářem. Na knihu jsem se těšila , byla velmi propagovaná a chválená jako jedna s největším hodnocením. Líbila se mi originalita světa ale tím pozitivní hodnocení bohužel končí. Začátek vypadal slibně ale od té doby se kniha velmi vlekla, dějově za mě zmatená a nezáživná a někdy v půlce kniha zcela ztratila můj zájem a to i zbytečnými dialogy. Jsem si jistá že kniha má potenciál ale za mě autorka ze slibného začátku utekla do "už mě ani nezajímá jak to dopadne" konce. Třeba v pokračování?
Obvykle mi tenhle žánr nevadí ale tady jsem při výběru šlápla do trnů růží. Kniha mi vůbec nesedla a především hlavní postavou, která za mě byla nečitelná + styl psaní za mě nezáživné ale na druhou stranu to byla historická oddechovka. Věřím že si najde své čtenáře.
Kromě pár dobrých myšlenek např automat mi kniha vůbec nesedla a bylo to především stylem jakým byla kniha psaná. Nesedlo mi pročitat se pokládáním otázek kde jsi, apod.. a také dějově mi kniha nehrála do noty. Čekala jsem trochu jiné pojetí po anotaci.
Líbí se mi kolik kniha obsahuje novodobých a hodnotných myšlenek, ačkoliv Summer Hill není až tak novodobá záležitost. Zajímalo by mě jak by se s touto myšlenkou vypořádávalo české školství s některými věcmi souhlasím s jinými naopak Ale to je čistě o výchově. Líbí se mi ale myšlenka samorozvoje toho že by prostě děti nebyly do něčeho tlačeny ale sami si vybrali A co se chtějí zajímat Nicméně bez nabídky by nebyla poptávka celkově knihu hodnotím Jako přínosnou i když místy zdlouhavou
Za mě slabší kniha asi bych očekavala propracovanější svět a také hlavní dějová linka neustále měnila trať, postavy mě nějak zvlášť nebavili ale zároveň bych to nezařadila mezi zklamání. Spíše za mě knize chyběla jiskra a poutavost.
Z příběhu lze krásně vyčíst hodnoty dnešních montessori škol. Zakladatelka je velmi autemticky popsaná a Příběh je milý, silný a promítají se do něj nejen postavení ke vzdělání žen ale i tehdejší doba. Hezký se to četlo.
Už velmi dlouho jsem nečetla takhle originální knihu. Velmi dobré.
Na začátku je v knize spoustu otazníků a děj postupně ubýhá ale ani stránka na zmar. Autorka umí velmi barvitě, promyšleně a s talentem i širokou zásobou slov psát. A také obdivuji ten promyšlený svět se svou historií a tradicemi a jsem velmi ráda, že ho autorka nenechala ve své hlavně shnít jako kosti pod mechem a jestli budou další díly z tohoto světa ráda se do světa Minitaurů vrátím.
Kniha je také obohacena o bonusy a soundtracky a doporučuji si pročist autorčiny stránky, dozdobují knihu.
Jen ten stane po boku sigura
Věrným mu druhem ve zbrani
Zván raganem bude
Od slunce nového svítání.
První půlka knihy mně bavila víc než druhá a když to porovnám s již přečtenými seberozvojovými knihy této oblasti, kniha neobsahuje nic nového. Ale zároveň má i mnoho podnětných myšlenek a nebabrá se se zbytečnostmi.
Kniha byla čtivá, Líbilo se mi postupné rozplétání děje i když místy velmi zdlouhavé. Příběh byl smutný romantický a předvídatelný. Mám od této autorky již jiné favority.
Ani nevím čím to bylo ale kniha mi přišla mnohem silnější než film a teď nemluvím o ději. Velmi čtivě napsaná a právem úspěšná kniha. Je zajímavé, kam jsme se posunuli od těchto dob a jaký byl rozvoj dnes mi připadá že některé děti vychovávají spíše instituce než chůvy.
Zároveň se mi líbila společenská témata a velmi čtivě popsanou dobu 60.let
Za mě kniha nebyla až tak záživná ale přináší témata které je třeba si zpracovat i jim porozumět v souvislosti s partnerstvím. Také se mi líbili praktické příklady.
Některé příběhy byli zajímavější a lepe uchopitelné i rozvinuté než jiné ale i tak kniha stála za to. Mnoho zajímavých případů o kterých se člověk běžné nedozví. Neurologie a mozek sám je neskutečná říše divů a ačkoliv se některé případy zdálo úsměvné neumím si představit tíhu života s "poruchou" jakou zažívali.
Myslím že člověk musí být nastaven na knihu jako je tato. Ačkoliv byla velmi laskavá a zajímavá co se týče pohledu zpět na předky. Asi jsem čekala trochu něco jiného.
Tohle je opravdu poklad. Plný moudrosti a laskavosti i životního učení. Kniha ma krásné ilustrace a nejednu moudrou myšlenku
Za mě velmi slabý průměr. Místy vtipné a kniha za mě není zrovna nejostřejší tužka v penále logických souvislostí a poutavého děje. Ale jako oddechovka na odpoledne to stačí.
Jednu hvězdičku dávám za nápad ale to je tak vše. Mnoho omáčky kolem mnoho postav. Kniha mě nenadchla ale nápadem by mohla být pokračováním černého zrcadla.
Souhlasím povídky velmi různorodé některé byli vtipné z jiných šel mráz po kůži a jiné mě vůbec nebavili ale myslím že z těchto povídek si každý může najít tu svou která mu sedne líbí se mi ta různorodost autorů a jejich specifický styl, moc nemusím tu zbytečnou vulgaritu ale naštěstí nebyla ve všech příbězích a od vybraných autorů kteří mě zaujali si ráda přečtu další knihy