DreamerX9 komentáře u knih
Trošku jsem ze začátku pochybovala, že mě příběh Scarlet zaujme stejně jako Cinder ale bylo to super a bavilo mě to a potom když se dějové linie postav propojily bavilo mě to víc. Druhý díl byl zase o trochu lepší než první a nabral nový směr. Hurá na další! :)
Ačkoliv základem knihy je pohádka o Popelce celek je naprosto originálním příběhem a to se v dnešní době musí ocenit. Když už má člověk pocit, že už se všechno vymyslelo a nudí ho každá knížka, která připomíná jinou je příjemným překvapením sáhnout po Měsíčních kronikách a nechat se strhnout úžasným dějem kde nelitujete jediné stránky. Doporučuji!
Za mě spokojeost. Od autorky jsem četla Nástroje smrti, které mě pohtily. Líbí se mi, že píše pořád stejně a chytlavě i když místy dost ukecaně a možná i zbytečně ale je to její styl. V knize zmiňuje i postavy z minulé série, které to skvěle doplňují a neuškodí dozvědět se co bylo dál. Každopádně kniha jako taková super, četla se rychle i když občas to bylo prokousávání jsem zvědavá na další díl a doporučuji všem, kterým se líbily nástroje smrti
Musím říct že i já jsem čekala víc. Bylo to krutý, drsný a občas mi to připomnělo svět za druhé světové války. Nevadí mi když kniha není originální ale i ten děj nebyl nic extra. Je to každého názor ale tahle kniha se mým oblíbeným ani v nejmenším nepodobá.
No tak tohle byla PECKA! Ze začátku jsem si říkala, co s tim všichni sakra máte. Ale teď už chápu, co na tom sakra je tak supr. Už dlouho mě takhle knizka nepohltila. Některé části jsem četla pomalu ale konec jsem jednoduše zhltla protože to jinak nešlo :D. Tahle série se opravdu povedla a nelituji jediné stránky (a že jich bylo) velké díky autorce, že otevřela bránu tohohle úžasného a napínavého světa! Doporučuji přečíst všem co žerou Fantasy, jako já.
Musím říct, že druhý díl mě zklamal. Souhlasím, že to prvním mělo zkončit. Všechno je moc zamotané a nikdy jsem nevěděla jestli to Tyrus předstírá nebo ne. Jednou umře on podruhé Nemesis. A ten konec?? Zklamání. Knihu jsem otevřela ze zvědavosti protože první díl byl pecka a pohltil mě tohle už nebylo tak povedené a až na některé napínavé části to za moc nestálo. :( škoda
Doporučuji, kniha dává jiný pohled příběhu, jak ho známe. VYětšinou se nepíše o tom, jak to dopadlo se zápornými postavami pokud tedy nezemřeli. Je to čtivé a působivé.
Kniha byla fantastická, napínavá a pohlcujici! Pokud budou příští díly stejné pak si knihy koupím a ráda přečtu sérii znova.
Kniha byla skvělá, neplýtvala slovy a hned po pár stránkách vtáhla do děje! Poutavý příběh princezny Jezelie mě zaujal tak, že si rozhodně přečtu další díl
Od knihy jsem čekala asi něco jiného a Kromě rozhovorů mi nepřišla v ničem novém obohacující. Co se rozhovorů týče u klientů bych udělala časovou linii i se strukturou rodiny (Před, teď a po) i když to je samozřejmě náročnější.. Zároveň mi v knize chybí doporučení. Co se týče témat tak ta jsou velmi příhodná a ze současné doby co se týče problematik u dětí jako třeba sebepoškozování.
Hezké a milé příběhy k sérii. A Ilustrace jsou velmi povedené
Ukradeného Dědice jsem si užila moc a ve druhém díle mi připadá že Holly vzala všechno tak nějak letem světem. Samozřejmě styl psaní má jedinečný a že jejich světy jsou kouzelně propracované a postavy, v tomto případě Doubek a Wren, jsou naprosto originální. Musím ale přiznat, že mi docela chybí Jude a Cardan protože jejich dějová linka a celkově série krutého Prince byla dech beroucí. Tohle je spíš jen takové příjemné odpočinkové čtení. Za mě s příliš urychleným koncem na pár stránkách . Jsem zvědavá jestli bude autorka pokračovat v tomto světě.
(SPOILER) POZOR SPOILERY
Poslední dobou vychází knihy které mi přijdou na jedno brdo. Máme tu hrdinku ,která nečekaně zjistí, že Tajemný muž kterého potkala je ve skutečnosti někdo úplně jiný, než říká. V podstatě mi to v téhle knize připadalo, jako kdyby Christian Gray (lepší příklad mě nenapadl) řekl, že vlastně nemá peníze a je chudý bezdomovec i přesto, že lítá vrtulníkem nebo jako náš hrdina, který má barák, kterého oslovují pane a který je vážně opravdu nenápadný. Co se týče hlavní hrdinky Elary tak ta mě rozčilovala asi úplně nejvíc. Na svůj věk jí autorka připsala chování tak ještě o 10 let mladší, byla velmi naivní a hloupoučká. A v neposlední řadě – lovec jí osloví jménem a jí to vůbec není divný
ačkoliv se neustále vyptává na spoustu věcí kolem ale jak ví tuhle informaci ne? Trošku zvláštní. Až na pár překlepů a výraz "osedlej mě" se ale kniha četla dobře rychle to ubíhalo A tak nějak jsem pořád čekala na nějaké velké překvapení, které jaksi nepřišlo, jelikož kniha byla dějově velmi předvídatelná až na některé části. Autorka ponechala v knize spoustu otevřených dveří a možná chtěla veškerý potenciál využít na další díly kterým dám ještě šanci.
Souhlasím s předešlým komentářem ačkoliv nápad na knihu není špatný a kniha ponuka ke spoustě věcí k zamyšlení které si člověk může sepsat třeba do deníku nebo probrat s myšlenkách sám pro sebe není to kniha ke které bych se vracela a také mi na knize připadalo že se nedrží jednoho tématu Čekala jsem asi něco jiného
Kniha má mnoho zajímavých myšlenek a klasických příkladů ze života Nicméně se obsahem až tolik neliší od běžných seberozvojových knih nejde o žádnou nakopávací knihu ani o nové techniky Jak dosáhnout svých velkých cílů ale zároveň autor dává několik ponukavých nápadů
Na tak rozsáhlé téma je kniha velmi úzká a její obsah za mě Častokrát skáče mimo téma a nevěnuje až tolik pozornost úzkosti kterou bych právě od tohoto významného pana doktora čekala plně a lidsky rozebranou Už jen proto že jde o velké téma současnosti
Za mě asi jedna z nejkvalitněji zpracovaných knih co se týče duševního onemocnění schizofrenie. Během knihy se prokládáme autorčiným životem a autentičností co se týkalo různých fází duševní nemoci. Autorka je velmi statečná nejen protože se dokázala knihou vrátit do minulosti a Počátků svého onemocnění ale také že dokázala sdílet velice osobní zážitky kterými se člověk může přiblížit k lidem se schizofrenií a zároveň kniha vyvrací spoustu mýtů které o duševní chorobách kolují
Stejně jako u starých řeckých bájí myslím že člověku musí sednout styl jakým legendární spisovatel píše. Nová kniha příběhy a tisíce jedné noci má nádherné ilustrace Nicméně souhlasím s tím že se příběhy opakují a připadá mi jako bych četla pořád to neustálé dokola.
V téhle knize je spoustu témat o kterých se snadno mluví ale hůř se uplatňují v praxi. Líbí se mi jak je kniha komplexní shrnuje témata zdravého pohybu, smysl toho Číst si s dětmi a proč by děti měli číst, stravování a celkově výchova a přístup k dětem. Kniha by se dala považovat v podstatě za příručku a člověk tam může najít spoustu skvělých myšlenek. Líbí se mi jak je kniha zpracovaná téma je vždy uvedeno a poté následuje rozhovor s odborníky. Kniha není žádný novodobým fenoménem ale přiměřeným pohledem na rozvoj jedince a zároveň nepřikazuje jak by věci měly být ale jak by mohli být pokud...
A ke knize se určitě ráda vrátím velmi doporučuji