DreamerX9
![Tlukot tisíců srdcí Tlukot tisíců srdcí](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510436/tlukot-tisicu-srdci-W0z-510436.jpg?v=1680880586)
Mám dojem, že od dob Selekce se autorka zhoršila. Na čtivosti a stylem psaní kniha neubrala ale na ději ano.
Ze začátku mě kniha hodně zaujala a říkala jsem si co bude dál jenže od půlky už to bylo klišé a původní myslenka se jaksi ztratila. Hodně postav bylo navíc, chování hlavních postav místy irelevantní a to i situace a konec se mi zdal až příliš urychlený. Celkově hodnotim jako průměr.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Alan Rickman: Deníky Alan Rickman: Deníky](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499588/deniky-alana-rickmana-v80-499588.jpg?v=1675070313)
Asi mi úplně nesedlo zpracování knihy ale i tak jde o pohled do mysli vyznamemneho herce. Možná bych více brala neco ve stylu co napsal Tom Felton ovšem to již není možné a tak nám po Alanovi zůstala tato stopa. Při pročítani jsem měl skutečně pocit že ho vidím jak to píše přesně jeho myšlenky. Obyčejné i neobyčejné moudré i puberťácky kousavé. Líbilo se mi to a jsem ráda že jsme ho mohli poznat i takto
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pod šeptajícími dveřmi Pod šeptajícími dveřmi](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506712/pod-septajicimi-dvermi-n8H-506712.png?v=1669804036)
Tak tahle knížka byla opravdu jedinečná! Nečekala jsem a vlastně ani nevím proč že byla tak moc čtivá. Nádherná a moudrá kniha je možnostmi jak pohlížet na smrt. Co je po smrti nevíme ale kdybych si mohla dát čaj třeba třikrát abychom se stali rodinou s Hugem a spol. Vůbec bych se nezlobila. Kniha mě i okouzlila a připadá mi zajímavé jak autor píše že si skrz tuto knihu zpracovává tak těžké téma jako úmrtí blízkého. Velmi pěkně zachycená stránka života i smrti. Doporučuji:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495888/sedm-manzelu-evelyn-hugo-XJM-495888.jpg?v=1658222888)
Ze začátku jsem byla ke knize trochu skeptická a absolutně jsem nečekala jak mě kniha vtáhla. Skvěle se to četlo a kniha pak prostě nešla odložit. Na autorce se mi líbí, že dokáže vytvořit fiktivní postavu s takovou uvěřitelností. Evelyn mi připadala trochu jako Marilyn Monroe. To jak se její příběh vyvinul bylo dechberoucí a kniha si rozhodně zaslouží vysoké hodnocení.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Neonoví bohové Neonoví bohové](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495460/neonovi-bohove-mrs-495460.jpg?v=1654514651)
Vitejte v podsvětí kde ne všechno je mýtus.
Měla jsem obavy, že to bude další kopie 50 odstínů a jsem velice ráda že nebyla! Za co má kniha velké plus a co mi u mnohých chybělo je řádně popsané prostředí a vztahy mezi hrdiny. Ani mi nevadilo že Řecké báje byly převedeny do moderního prostředí. Co dalšího chci vyzdvihnout je vzájemnost mezi hlavními postavami. Častokrát jsou v těchto knihách hlavní hrdinky uslintané chudinky skoro až zmanipulované a zneužité hlavním alfa hrdinou do kterého se zamilují. V této knize to tak nebylo. Hades byl skvěle popsaný charakteristikou a Persefona byla holka od rány a věděla co chce. Pravda občas trošku naivní a některé zapletky až příliš jednoduše vyřešené ale i přesto to bylo čtivé, vtipné a okouzlující prostředím i postavami. :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![V zahradě zášti V zahradě zášti](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484548/v-zahrade-zasti-Jud-484548.jpg?v=1637601668)
A tak se z obyčejné dívky stala chladnokrevna vrazedkyne. Musím říct že kniha ačkoliv není můj žánr tak byla čtivá. Prostě chcete vědět co bude dal. Zaujalo mě jak zkušeně a věrohodně autorka popsala myšlenky hlavní postavy protože byly dost reálné. Prošlo to jednou tak proč by ne znova? A pak už jako na běžícím páse. Bez soucitu, pocitu viny, empatie a i přes pohnutky absolutní chladnokrevnost. Zároveň se mi líbila i postava její sestry která ačkoliv někdy měla zdlouhavé kapitoly tak do děje zapadla. Celkově dej byl dobře zpracovaný ale čím déle jsem četla tím více mi to připadalo zvrácené takže člověka ani nepřekvapilo když byl zabit další.
Celkově hodnotím knihu jako krutou a zvracenou ale čtivou.
"Zabíjela jsem prasata pro maso a muže pro peníze"
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311414/pesky-mezi-buddhisty-a-komunisty-gVf-311414.png?v=1663160870)
Líbilo se mi s jakou nadsázkou dokáže autor vyprávět. Bylo to vtipné, zajímavé a sdílet tyhle zážitky které se nastanou každý den je skvělé. Vyprávění o lidech a zkušenostech a zároveň i pár rad co se můžou hodit i na běžných cestách. :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Říše upíra Říše upíra](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491258/rise-upira-66z-491258.jpg?v=1649749089)
Tahle kniha se velmi těžko hodnotí jelikož ji napsal sám mistr pekel.
Bichle a zároveň malina. Začátek byl naprosto skvělý a dalsi části se hrozně táhly a pak velký zvrat v druhé půlce a kniha přečtena jak nic. Autorův styl psaní je neskutečně bohatý a nádherný. Zároveň je kniha doplněna ilustracemi které dej i predstavivost obohacují.
Hlavně nechybí autorovo sebevyjádření vulgarita jako jizvy na tváři upíra, humor a talent vytvořit něco jedinečného ačkoliv upíři jsou poměrně stereotyp. Dej byl temným avšak okouzlujícím příběhem láskou i hodnotou rodiny krve a druhu. A co se postav týče Lvíče nešlo neobdivovat a charakteristika mu sedla.
Celkově hodnotím tuto krvi protkanou knihu velmi kladně ačkoliv zůstávám věrná Nikdynoci.
Takové male upozornění že kniha není pro slabé žaludky ale scény se dají samozřejmě přejít i když si nechcete nechat ujít autorův barvity popis.
Zároveň oceňuji překlad této knihy protože mnohé výrazy přeložit do češtiny muselo být slovní umění :D
Přeji Dobrosvit Stříbrosvatým :))
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Polibek bez duše Polibek bez duše](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485637/polibek-bez-duse-rGo-485637.jpg?v=1642112054)
(SPOILER) MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY
Tohle byla příjemná oddechovka a ačkoliv téma andele a demoni není nějak zvlášť originální autorka ho dokázala zpracovat po svém a vymyslela spoustu nového. Co mě osobně na knize nejvíc bavilo byl ten humor! To bylo co kapitola to jedna skvělá hláška za druhou. Zároveň musím ocenit že Layla nebyla žádná naivní fňukna jako Poppy v druhé sérii ale správně praštěná puberťačka ale be tím otravným způsobem. Reid byl zas jako Hawke ale sedl mi tu jeho charakter mnohem víc protože to nebylo tolik přitazené za vlasy. Jediné co bych vytkla je několik scén které je asi třeba brát s rezervou. U knihy je třeba počítat s tím že je to ze střední školy a tak chování postav odpovídá věku. Také mnoho podobnosti s knihou z Krve a Popela a konec připomínal prohnile království a pár scének i nástroje smrti. Ale přesto mě kniha bavila a rozhodně budu kvůli spoustě otevřeným věcem v sérii pokračovat
"Co se to proboha stalo? Vždyť jsem jenom chtěla zpracovat Na západní frontě klid a ne málem spolknout duši,skoro se nechat zabít, potkat svého prvního vyššího démona a sledovat jak se kérka mění v anakondu. A ztratit telefon"
"Lidé potřebují věřit v nebe aniž by věděli, že peklo opravdu existuje"
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Inspirace Baťa Inspirace Baťa](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482165/inspirace-bata-iV8-482165.png?v=1636302535)
To by bylo aby inspirace Baťa nebyla inspirativní. Velmi působivé čtení zároveň několik praktických rad jak do života tak do firmy. Tomáše Baťu vnímám jako velice charismatického člověka který jak rika kniha nejdříve vybudoval sebe jako pak teprve firmu. Nebál se riskovat a stal se ikonou.
Kniha mimo jiné nabízí několik podnetnych témat a myšlenek.
Rozhodně stojí za přečtení! Doporučuji:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pod ochranou lišky Pod ochranou lišky](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488478/pod-ochranou-lisky-AqX-488478.jpg?v=1642497322)
Moje první kniha od autora a musím říct že jsem příjemně překvapená jelikož jsem se bála že se bude jednat o dětskou dobrodružnou.
Začátek mi připadal trochu jako šest vran a v průběhu knihy se zamíchaly karty a vše nabralo spád. Bavila mě čtivost i postavy zároveň neotřelé nápady od magie, veletkalce, oko až po schopnosti postav. Také humor, trochu toho moudra od starších a hlavně nepředvídatelnost knihy a krásná obálka. Druhý a další díl si určitě ráda přečtu
"Touha.Chamtivost. A rychlost. To, chlapče, jsou tři pilíře nejúčinnějšího podvodu"
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Životem na zelenou Životem na zelenou](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473203/zivotem-na-zelenou-l6g-473203.jpg?v=1621620418)
Matthew McConaughey je člověk, který má sice asi dost v peněžence ale mnohem víc v hlavě. Život mu taky nedal všechno zdarma ale nebojí se riskovat a rodina je pro něj na prvním místě. Líbí se mi, že je kniha psaná JEHO slovy z jeho pera a jeste je doplněná básněmi a spousty zajímavých názorů. Ať si na fotce vypadá jak chce ale uvnitř je člověk, který má světu co dát tak proč to nepředat dál.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vědomí a realita: O mozku, duševní nemoci a společnosti Vědomí a realita: O mozku, duševní nemoci a společnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457395/vedomi-a-realita-o-mozku-dusevni-ne-c7M-457395.png?v=1604406107)
Kniha je psána rozhovorem ve kterém je spoustu zajímavých myšlenek i názorů ale za mě velice složitě napsané a těžce uchopitelné.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Nebe po bouři Nebe po bouři](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476570/nebe-po-bouri-Fg3-476570.jpg?v=1625837636)
Tak a máme tu konec! Musím uznat že první díl byl prostě nejlepší ale tenhle poslední je také skvost a když srovnáte první a poslední díl je to neskutečný dějový posun když si vzpomenu kým postavy byli na začátku a kým jsou teď. Laia nabrala neskutečné odvahy a Elias no nebudu dávát spoilery ale změna také překvapivá. Celá série byla velmi čtivá a měla své kouzlo z pouště. Děj se nedal předvídat a tak jsem se prodírala neustálým napětím nicméně konec byl takový, jak jsem doufala a mé srdce magicky plesá. Sice mi jedno přečtení stačilo ale i tak to za to jedno dobrodružství stálo a vlastně teď závidím těm, kteří to budou číst poprvé a snad je serie bude bavit jako mě :)
"Kde je život, tam je naděje"
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jiskra v popelu Jiskra v popelu](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275091/jiskra-v-popelu-zph-275091.jpg?v=1454939401)
Tuhle sérii jsem měla poměrně dlouho na řadě a nechápu že jsem se k tomu dostala až teď ale všechno má svůj čas. Už dlouho mi chybělo číst pořádnou fantasy, když máte načteno hodně tak požadavky na skutečně dobrou knihu stoupají. Tahle kniha byla přesně to, co jsem hledala a co mě baví. Skvělé postavy, čtivý děj, napětí a žádné protáhlé kapitoly. Líbilo se mi propojeni postav a originalita ale co musím vyzdvihnout je styl jakým autorka píše to je zkrátka poušť zalitá zlatem pro oko i čtenářskou duši.
První díl nám otevírá spoustu dveří a končí tak, že prostě chcete vědět co bude dál. Jak tak koukám bude to ještě dlouhá cesta takže hurá na ní!
"Myšlenky jsou složité. Neuspořádané. Propletené jako džungle popinavé révy, tvoří vrstvy jako usazeniny v říčním údolí. Musíme se těmi šlahouny propletat, zkoumat ty usazeniny. Musíme překládat a luštit"
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tři (s)prostá pravidla Tři (s)prostá pravidla](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468501/tri-s-prosta-pravidla-FMe-468501.jpg?v=1620213003)
Kniha byla velmi čtivá a mile překvapila. Dějové linky tam nebylo příliš ale tak akorát. Oceňuji styl jakým autorka píše a také vzrušující jízdu, kterou nám dopřála když se z jízdy na kole stala horská dráha.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Jsi tam, brácho? Jsi tam, brácho?](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422300/jsi-tam-bracho-VOX-422300.jpg?v=1570025975)
Žádné otřepané definice a teorie ale 100%praxe. Několik témat nad kterými bychom se (nejen jako rodiče) měli zamyslet. Malé děti jsou občas brané jako "nevědomí hlupáčci" kteří vše brzy zapomenou nebo z toho vyrostou opak je ale pravdou a právě proto je důležité od malička k dětem přistupovat s tím, že cokoliv prožijí může mít v budoucnu dohru. Je mi sympatický taky přístup knihy v tom, že neříká dělejte tohle a bude to fungovat ale zamyslete se nad tím co děláte, budete dělat nebo jste už udělali a jaký to může mít efekt. Každý malý človíček je součástí tohohle světa a i když se děti snažíme chránit dříve nebo později bude součástí reality a je na nás jak ho na ni připravíme.
"Hodnotu hrnku dává ta poušť, kterou jsme před tím prošli"
Chci autorům poděkovat za sdílení a celkově vydání této nemálo přínosné knihy do života i do výchovy
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Žena v polární noci: Rok na Špicberkách Žena v polární noci: Rok na Špicberkách](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451706/zena-v-polarni-noci-rok-na-spicberk-clm-451706.jpg?v=1599052633)
Když to člověk čte, zdá se to až nemožné ale čekala jsem do jakých situací se autorka při jejím nápadu dostane. Líbí se mi čtivý popis prostředí a také kuráž to překonat i napsat ovšem souhlasím že mi v knize chybí emoce a lidské prožitky. Zde je spíše popisována krajina a zazitky. Také pár hezkých myšlenek ale chybí mi hloubka příběhu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Bez šance Bez šance](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278111/bez-sance-pIR-278111.jpg?v=1620069600)
Tahle kniha se těžko hodnotí protože bere dech jak je to reálné. Tento autor je jeden z nejlepších co se sci-fi týče nejenom tou čtivostí ale především nápadem. Velmi připomíná Čapka, jakoby se snažil varovat před budoucností. Kniha Bez Šance byla originální ale i neuvěřitelně poutavá. Co se rozpojovaní týče nedokážu si to predstavit ani přes autorův barvitý popis a snad ani nechci nicméně dávalo to smysl. Postavy do sebe krásně zapadaly co se vývoje děje týče. Také sem tam nějaký ten fór na odlehčení sedl. Chápu proč kniha byla bestseller a doporučuji jí k přečtení protože stála za to.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hoď se do pogody Hoď se do pogody](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407549/hod-se-do-pogody-SyO-407549.jpg?v=1554660158)
Výborná, vtipná a milá knížka! Sandra Pogodová má úžasný smysl pro humor, který pobaví snad každého zároveň se nebojí z udělat že sebe srandu nehledě na to jak moc velký trapas to je. Líbí se mi propojení jejich příběhů a příběhů jejího tatínka. Myslím že věkově sedne každému