Dumicek Dumicek komentáře u knih

Na vrcholu vlny Na vrcholu vlny Agatha Christie

Ze začátku se člověk ztratí v tom nesčetném počtu rodinných příslušníku,že neví který je který a který patří ke komu. Po tomto zapeklitém začátku, se ale kniha opět začne velice příjemně rozvíjet a je tu zas klasický případ Hercula Poirota,který opravdu nezklame. Je to jedna z těch velice povedených detektivek. Konec příběhu opravdu člověka překvapí.

05.02.2013 5 z 5

Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši Romana Suchá

Velice pěkná kniha s velmi dobrým nápadem, pěknou ilustrací. Myslím, že s knihy si mnohé odnesou nejen děti, ale i dospělý.

04.12.2024 4 z 5

Dcera popela Dcera popela Ilaria Tuti

Opět podmanivé a emotivní čtení s velmi hezkým koncem. Sice bych řekla, že ze vsech děl nejslabší, ale i tak ve mně zanechal stopu. Tuti dokáže psát s takovou sílou emocí, že to s vámi prostě zamává, aspoň tedy já to tak mám. Opravdu krásná trilogie.

23.05.2024 5 z 5

Jsi tam, brácho? Jsi tam, brácho? Marek Herman

Velmi pěkně napsané a hlavně k zamyšlení.

29.03.2024 5 z 5

Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

No jelikož času na čtení je málo, tak jsem knihu četla opravdu dlouho..začátek byl divný, říkala jsem si, že knihu snad i odložim. Postupně se to začlo rozjíždět. Mám ráda knihy Cartera a nevadí mi tam jeho brutalita, ale tady nevím proč, prostě to bylo na mě asi až moc. Hodně morbidní, brutální, zvrácené..jinak kniha se pak četla plynule, plno napětí ,ale prostě mi nějak nesedla,ale i tak dávám pěkné hodnocení, protože si to zaslouží a časem se pustím i do dalších dílů

13.11.2023 4 z 5

Balzamovač Balzamovač Alison Belsham

Dávám o hvězdu méně,protože předešlé díly mě teda bavili víc..ale to neznamená,že kniha nemá co nabídnout. Stále toho je hodně,téma zajímavé,děj napínavý,Marni a její život dlemého smutný..konec takový sice rychle ukončený,ale i tak kniha se čte dobře a jsem zvědavá jak to bude vše v dalším díle.

20.07.2022 4 z 5

Bez tváře Bez tváře Rob Ashman

Já vlastně ani nevím..kniha byla dobrá,ale celkově mě tas tolik nezaujala..pro mě tam chyběli grády..prostě něco,co by mi řeklo:jo tak tohle je wau! Jenže to se nestalo..pro mě prostě průměrný thriller..

10.04.2022 4 z 5

Lháři, lháři Lháři, lháři Sarah Flint

Kniha se četla dobře..Námět též nebyl špatný a celkově to pěkně utíkalo,ale i tak nemohu dát plný počet,protože mi tam přeci jen něco scházelo...i tak ale byla kniha plná napětí a zvratů.

10.03.2022 4 z 5

Jáma Jáma C. J. Tudor

Já musim hodnotit knihu mnohem kladněji než Kříďáka..ten mě moc neoslovil..za to Jáma se mi četla pěkně. Kinga nečtu,takže nesrovnávám. Dle mého povedená četba s prvkem tajemna a já jsem tam i to napětí trochu cítila. Četla se lehce..snad jen ten konec byl trochu moc,ale i tak knihu doporučuji.

06.01.2022 4 z 5

Sběratel trofejí Sběratel trofejí Sarah Flint

Sběratel trofejí pro mě byl o chlup lepší než Maminčin mazánek. Autorka se opravdu snaží a kniha pro mě byla opravdu velkým překvapením..skvělé čtení, napínavé, 2 případy, které Charlie řeší naráz..Oba dva opravdu zajímavé a ani nevím, který psychopat byl pro mě z nich horší. Hromada podezřelých, který je ten pravý a jestli vůbec nějaký z nich..Charlie je úžasná, pro mě temperamentní mladá žena a Hunter je mi taky sympatický. Celkově celý vyšetřovací tým je velice dobře sladěn..Ke konci knihy mi přišlo možná až trochu náhod najednou, ale i tak knize nemám co bych vytkla. Skvělé a těším se na pokračování...

24.07.2019 5 z 5

Ledové srdce Ledové srdce Tami Hoag

Dávám "jen" 3 hvězdy....první polovina knihy mě opravdu moc nebavila a celkem mi vadilo, jak se pořád dokola točilo Danino zranění, ztráta, pamětí, panický strach atd. Jako jasný, prožila si peklo, tak jí to muselo pošramotit, ale abych o tom četla pořád dokola asi tak do poloviny knihy mě opravdu nebavilo. Od té poloviny knihy jsem věděla kdo je vrahem, ale to mi nijak nevadilo. Musím říct, že druhá půlka byla mnohem lepší - svižnější, napínavější a dějově zajímavější i tak mi to celkový dojem na knihu nezlepšilo. Stojí za přečtení, ale Tami má určitě mnohem lepší díla.

14.04.2017 3 z 5

Pořád se dívá Pořád se dívá Chevy Stevens (p)

Mně se kniha líbila..zase trochu něco jiného..děj byl plynulý, určité pasáže se daly očekávat, ale to na kvalitě knihy neubralo..líbilo se mi postupné odhalování minulosti, která nebyla zrovna růžová, ale díky ní se spoustu věci objasnilo. Klasika uzavřené komunity to nikdy nevěstí nic dobrého. Aaron a Joseph jsou toho příkladem. Myslím, že kniha stojí za přečtení.

06.02.2017 4 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Po dlouhé době dočteno..nemůže za to kniha, ale já.. mám tak málo času na čtení a pěkně mě to štve...
no teď zpět ke knížce...Olsen je moje srdcovka. Na knihu jsem se těšila, protože Marco mě trochu zklamal, tak jsem doufala v nápravu. Olsen má stále o čem psát. Čtyřka vyšetřovatelů je pro mě tou nejlepší, prostě Vám nedá si je nezamilovat. Hlavně Asada a jeho velbloudy :D i Gordon začíná být fajne :) co se týče obsahu: jako určitě lepší jak Marco, ale zas tak unešená jsem nebyla. Hlavně v první polovině knihy..přišlo mi to takové utahané, nijaké, ale pak se to začalo pomalu rozjíždět a konec to byla jízda na tobogánu! Pirjo byla slušný psycho, prostě sekty to je zlo a Rose?? Ach ten konec, jsem zvědavá co se s ní bude dít dál. Nezbývá než si počkat :)

18.01.2017 4 z 5

Umři znovu Umři znovu Tess Gerritsen

Nejde jinak než dát Tess opět 5 hvězdiček :) super počteníčko. Od začátku do konce jsem mě to bavilo, nenudila jsem se a ta Afrika k tomu, no prostě bomba :) Vrah mě nakonec překvapil. Myslela jsem, že to bude někdo jiný. Nemohu prostě nic vytknout!

01.05.2016 5 z 5

Stigma Stigma Karin Slaughter

Miluji tu autorku a žádná kniha mě od ní nezklamala..Stigma bylo fajn, nevadilo mi skákání z přítomnosti do minulosti...prostě to tak mělo být, aby jsme se dozvěděli proč se stalo to, co se stalo, ale když to shrnu, tak mám stejně radši pokračování s Willem Trentem :)

09.03.2016 5 z 5

Jako zvěř Jako zvěř Kerstin Signe Danielsson

Pro mě to bylo naprosto nezáživné čtení...kniha neměla to, co od ní čekám..to napětí, gradaci děje, skvělý příběh...ani u popisu brutálních vražd jsem se neklepala hrůzou, jako u jiných knih a to proto, že mě ta kniha neoslovila vůbec v ničem, ale když už jsem začala číst, tak jsem jí dočetla a ten konec, tak ten jsem četla vážně se sebezapřením. Pro mě prostě nuda.

27.10.2015 2 z 5

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Tak teda též musím pět chválu :) kniha je naprosto super! Nemám k ní vůbec žádné výhrady...Autorčiny knihy jsou všechny skvělé, ale tato první je opravdu nejlepší kterou zatím napsala.Téma bylo občas trochu nechutné a zvrácené až se mi chvílemi dělalo špatně, ale to prostě k takovýmto knihám patří...

10.10.2015 5 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Pro mě zase 5 hvězdiček! Kniha je opravdu zase parádní. Nemám co dodat, jen jedině:určitě si ji přečtěte :)

30.06.2014 5 z 5

Černý tygr Černý tygr James Patterson

Patterson opět nezklamal.Skvěle napsané a bohužel to co v této knize popisuje se doopravdy i děje o to více Vás ta kniha chytne..

01.05.2014 5 z 5

Zběsilost Zběsilost Karin Slaughter

Jedním slovem parádní kniha..Tuto spisovatelku jsem si opravdu zamilovala. Píše skvěle a všechny knihy co jsem zatím četla, mě vždy naplno vtáhly do děje a musela jsem je přečíst jedním dechem. Upozorňuji, že brutality,kterých se dopouští pachatel jsou pro otrlé...

10.06.2013 5 z 5