ela1972 ela1972 komentáře u knih

Pod africkým sluncem Pod africkým sluncem Barbara Wood

Moc krásná kniha. Jako ostatně skoro všechny knihy paní Woodové.

13.01.2024 5 z 5

Balady - komiks Balady - komiks Lubomír Lichý

Balady, které jsou luxusně zpracované panem Lichým.

05.01.2024 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Se vším, co tady píše Ada0004 souhlasím. A co víc napsat? Kniha mi připomínala knihu Vrány od Petry Dvořákové. Jsem moc ráda za naše super spisovatelky.

26.12.2023 5 z 5

Nelítostně Nelítostně Radek Hromuško

Moc dobře napsaná kniha. Přímo se dá vcítit do role redaktora. Ovšem dočetla
jsem zrovna včera, kdy došlo ke střelbě na Filozofické fakultě v Praze. O to je tato kniha silnější a vše kolem hrůznější.

22.12.2023 5 z 5

Jedno italské léto Jedno italské léto Rebecca Serle

S touhle knihou jsem se dost prala. Byla strašně zdlouhavá a mnohdy ,,o ničem". Jediné pozitivum je krásný popis místa, ve kterém se odehrává

16.12.2023 2 z 5

Kdo se postará o Annu Kdo se postará o Annu Kateřina Pantovič

Samotnou mě kniha moc mile překvapila. Velice originální kniha s nahlížením do nejednoho příběhu ze života. Něco úplně jiného, ale za mě super.

11.12.2023 5 z 5

Ztracené dívky z Willowbrooku Ztracené dívky z Willowbrooku Ellen Marie Wiseman

Moc hezky zpracovaný příběh z hrůz, které se možná dějí i v dnešní době.
Autorka opět nezklamala.

08.12.2023 5 z 5

Příběhy na lehátko Příběhy na lehátko Danka Šárková

Docela pěkné příběhy ze života. Kniha vhodná na dovolenou nebo do nemocnice.

05.12.2023 3 z 5

Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Tak toto bylo pohlazení na duši. Moc milá kniha o starostech a slastech spojených s rekonstrukcí zámku. Vzhledem k tomu, že mám zkušenosti s opravou starého statku, do hodně prožitků jsem se dokázala vžít. Kluci jsou krásná milá dvojice a já se moc těším na další knihu.

28.11.2023 5 z 5

Dáma ve zlatém Dáma ve zlatém Anne-Marie O'Connor

Kniha je jistě moc zajímavá a hodně jsem se z ní dozvěděla. Ale místy se mi moc špatně četla, děj přeskakoval z jedné rodiny do druhé, i jmen tam bylo mnoho. Poslední třetina už se četla lépe.

23.11.2023 4 z 5

Dívky ve sněhu Dívky ve sněhu Stacy Green

Kniha se krásně četla a těším se na další ze série

20.11.2023 5 z 5

Prodloužený víkend Prodloužený víkend Gilly Macmillan

Já myslím, že to bylo čtivé.

01.11.2023 4 z 5

Temná komora Temná komora Susan Faludi

Z knihy mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu zajímavý smutný příběh, na druhou je znát, že knihu píše novinářka. Z knihy se ale dozvíme, co se dělo v Maďarsku a na Slovensku v otázce židů a genderu.

29.10.2023 3 z 5

Večer a jitro Večer a jitro Ken Follett

Další super kniha od tohoto spisovatele. Jeho knihy mě fakt baví a vůbec nevadí, že jsou to takově bichle.

12.10.2023 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Dost čtivá kniha hodně podobná knize Poslední paní Parishová

05.10.2023 4 z 5

Marie z Černobylu Marie z Černobylu Volodymyr Javorivskyj

Kniha je určitě zajímavá, ale v první části jsem se ztrácela v postavách. Po výbuchu už to bylo čtivější.

28.09.2023 2 z 5

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Tahle kniha se u mě zařadí mezi ty, na které nelze zapomenout. Nádherná kniha.

24.09.2023 5 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Moc mile napsaný krutý příběh jedné ženy. Kniha se čte moc dobře i když se s Emilkou život v žádném případě nemazlil.

11.09.2023 4 z 5

Past na sňatkového podvodníka Past na sňatkového podvodníka Martina Boučková

Krásná oddechovka na dovolenou. Už druhá kniha autorky a moc mě její příběhy baví.

18.08.2023 5 z 5

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Uf, co dodat. Kniha mě pohltila od začátku do konce. Moc těžké téma a opět buďme rádi za to, v čem žijeme.

15.08.2023 5 z 5