ElikaS komentáře u knih
Velmi silný příběh, který jsem zhltla jedním dechem. Příběh vás hned na začátku chytne a dokonce nepustí. Je to příběh, u kterého jsem pociťovala bezmoc a opravdu byla zvědavá na to, jak to celé dopadne. Jako už mnohokrát jsem ocenila české soudnictví, protože ač má mnoho much, tak i tato knížka ukazuje, že systém poroty nemusí být vždy spravedlivý.
Celkově se mi knížka moc líbila.
Bjørka jsem si oblíbila. Moc se mi líbí jeho styl psaní, především, když Mia začne přemýšlet a asociovat. Je to zvláštní, osobité, nemusí to sednout každému, ale mě to baví.
Příběh tom, jak se Mia s Holgerem dali dohromady jsem uvítala, i když jsem z předchozích dílů měli několik střípků, bylo zajímavé si to přečíst v samostatném a uceleném příběhu.
Andrew Maynea mám prostě ráda. Jeho knížky jsou sice nereálné nebo tak aspoň působí, ale vůbec mi to nevadí. Jeho vypravěčský styl mě baví a příběhy jsou napínavé, hrdinové sympatičtí. Vždycky si u jeho knížek příjemně odpočnu a ani Námořní bouře nebyla výjimkou.
L. J. Shen je moje srdcovka, takže na každou její knížku se moc těším. A ani Lovec nebyl výjimkou.
Knížka mě rozhodně nezklamala, byla výborná. Chemie mezi Hunterem a Sailor fungovala na jedničku. Navíc mám vždy ráda, když se objeví staří známí a tady jich bylo. :-)
Jasně na Hříšníky jen tak něco nemá, ale i tak jsem si užila každou stránku a už se moc těším na další díly.
V podstatě všechny knížky ze série romantických útěků mají jedno společné. Jedná se o příjemné oddechovky, kde se neodehrávají žádná závažná dramata. Děj příjemné plyne a vše je takové nekomplikované. Hlavní hrdinové jsou fajn, i když Nina mi svou nerozhodností občas lezla na nervy,
Celkově jsem si u knížky příjemně odpočinula.
U tohoto dílu se musím hned v úvodu zastavit u recenzí níže. Všimla jsem si, že se tu často objevuje kritika na to, že je Bára úplně blbá, když neví nic o nacismu. No já teda nevím, jak jsou autoři komentářů dlouho ze školy a jak byli uvědomělí studenti, ale jsem naprosto přesvědčená, že v páté třídě se u druhé světové válce žáci dozvědí tak maximálně to, kdo stál na které straně, kdy začala a kdy skončila. Rasová otázka války se řešila až v dějepise, a novodobé dějiny, kam druhá světová spadá až v deváté třídě. Takže tohle mi přišlo naprosto v pořádku.
I třetí audiokniha se mi moc líbila. Musím ocenit, jak se autorce podařilo, zpracovat takto závažné téma s ohledem na věk čtenářů. Protože není jednoduché vykreslit tuto dobu citlivě a jednoduše tak, aby to děti byly schopné alespoň nějak pochopit. Protože upřímně nacistickou ideologii nejsem schopná pochopit dodnes, a to už jsem dávno dospělá.
I v tomto díle jsem se dozvěděla věci, které jsem nevěděla, a to mi na této sérii přijde úžasné.
Terezínské ghetto je navíc zpracováno nesmírně dojemně a večer po jeho poslechu jsem rozhodně neměla lehké spaní a pořád jsem o knížce musela přemýšlet.
Doufám, že brzy vyjdou další audioknihy a ideálně v pořadí dle napsaných knih.
Co další díl, to větší čtenářský zážitek. Jak rostou hlavní hrdinové, tak je příběh zajímavější a zajímavější. Přitom si uchovává ale svižnost, plno zvratů a akce.
Právě teď si opravdu užívám nekomplikovanost příběhu. A to myslím v tom nejlepší slova smyslu. Líbí se mi, že když se hlavní hrdinové dostanou do potíží, netrvá 200 stran než se z nich vyhrabou. Naopak po pár stránkách je jejich problém vyřešen a můžeme se pustit do dalších dobrodružství. Jak jsem zvyklá z jiných fantasy, předem vymýšlím hrozné scénáře, co Rafa, Hanku a Sváťu potkají a vlastně jsem byla několikrát příjemně překvapena, jak to autorka vymyslela úplně jinak a jednoduše.
Mimochodem Plavíka a jeho rodinku jsem si zamilovala a doufám, že v další knížce dostanou více prostoru.
Uff, tak musím říct, že tenhle díl mě vyloženě rozčiloval. Jednoznačně nejslabší díl série. Luc a Ava byli ze začátku zajímavý a bavili mě, ze začátku jsem si tedy tento díl užívala. Ale ty zápletky a překážky, které mezi ně autorka staví, mi přijdou čím dál tím víc zcestnější. Jsou naprosto neuvěřitelné a čím dál otravnější. Téma "krabička" mi přišlo úplně postavené na hlavu. Sakra tak ať už se autorka rozhodne, jestli mají být pár nebo kamarádi, ale tohle už je moc.
Ač se autorka snažila, aby čtenář vraha neodhalil, přišla jsem na něj ihned jako hned v první jeho scéně. To je dost slabota. Navíc i jeho motiv a provedení mě tentokrát nijak neuchvátilo.
Vyšetřování Luca ani nebudu komentovat, protože to mě opravdu vytáčelo a přišlo mi to úplně zbytečné. No nic no.
Teď si dám chvilku pauzu a později uvidím, jestli je další knížka aspoň o trochu lepší.
S tímto dílem to mám přesně obráceně než s tím minulým. Tentokrát jsem byla spokojená s tím, že konečně nejsou inspektorům házeny klacky pod nohy od kolegů a věnujeme se více vyšetřování než zákulisní politice. Bohužel na druhou stranu to vyšetřování bylo tentokrát nudnější než u předchozích dílů.
Opět sledujeme 2 vyšetřovací linky. Sériový vrah byl vcelku zajímavý, ale myslím, že jsem nikdy nečetla o absurdnějším motivu. Ale to by tak nevadilo. Zpracované to bylo dobře, ale napětí z minulých dílů mi v tom chybělo. Druhá linka věnující se organizovanému zločinu mě moc nebavila. Obecně organizovaný zločin nevyhledávám a preferuji sériové vrahy.
Musím vyzdvihnout seržanta Livelyho, protože jeho komentáře dávaly knížce říz a neuvěřitelně mě bavil. Po prvním díle jsem z něj byla minimálně v rozpacích, ve druhém si pomalu získával mé sympatie a ve třetím se z něj stala má nejoblíbenější postava.
Vztah Luca a Avy mi přijde takový zvláštní. Moc nechápu, co se vlastně stalo. V prvním díle vypadaly na fajn parťáky a teď mi to přijde tak, že se naprosto nepřirozeně a bezdůvodně nemůžou vystát a nedůvěřují si. Přitom to nedává smysl a nebylo v knížce vysvětleno, proč šel jejich vztah do kopru. Škoda.
Uvidíme, co přinese další díl.
Na konci prvního dílu mi James trochu připomínal Hardina ze série After, tam ale měli hádky velké emoce a spád. Tady se dvě třetiny knížky zasekneme na tom, že Jamesovi je to líto a Ruby mu (ne)chce odpustit. Celé mi to přišlo zdlouhavé a děj jejich zápletky by se dal shrnout na pár stranách.
Bohužel celý díl působil hodně jako výplňovka a byl zbytečně natahovaný. Zajímavé mi přišly kapitoly především z Lýdiina pohledu. A radši bych uvítala knížku o ní, než tento mix.
Stejně jako u prvního dílu i tady musím ohodnotit strašný překlad - maminka, tatínek, mladík, dress code - černá kravata. Překlad je opravdu mizerný a zbytečně kazí zážitek z knížky.
Stále se snažím psychologickým thrillerům dávat šanci a stále jsem spíše nespokojená než spokojená. Pomalu hořící oheň mě moc neuchvátil. Knížka se hodně vlekla a stránky ubíhaly aniž by se něco zásadního stalo. Poměrně brzy po přečtení jsem musela hodně přemýšlet, o čem knížka vlastně byla, takže ve mě nezanechala žádný hlubší dojem.
Od Kinga jsem přečetla hodně knížek, když jsem byla v pubertě. Ale čím jsem starší, tím míň mě lákal. Z hororů jsem vyrostla. Teď přišla čtenářská výzva a tak jsem hodně přemýšlela, co přečíst, až jsem narazila na tuto audioknížku. A musím říct, že jsem byla příjemně překvapená.
Příběh mě bavil, obzvlášť pasáže, kde se Billy zamýšlel nad psaním knížky. Byl to zajímavý vhled do tvoření autora. Postavy i zápletka byly uvěřitelné a jednaly smysluplně. Konec byl trošku předvídatelný, ale i tak se mi to líbilo a ráda jsem si knížku přečetla.
Mimochodem audiokniha je opravdu parádně namluvena Janem Teplým.
Knížku hodnotím trochu s odstupem a musím říct, že mám vcelku problém vybavit si, o čem vůbec byla. To se mi většinou nestává a rychle si knížky připomenu. Takže knížka ve mě žádný velký dojem evidentně nezanechala, i tak dám ale dalšímu dílu někdy v budoucnu šanci.
Tahle knížka mě úplně dostala. Po prvním díle jsem byla trochu zklamaná z toho, že knížka nenaplnila mé očekávání a úplně jsem nechápala tolik pozitivních ohlasů. No po druhém díle už to chápu, protože tento díl byl úžasný a nešlo se od něj odtrhnout!
Na začátku se mi moc líbilo, že i tak silné bytosti jako jsou víly, se mohou těžko srovnávat s traumatickými událostmi a může se i u nich projevit postraumatická stresová porucha. Díky tomu charaktery postav působily mnohem uvěřitelněji. Naprosto jsem chápala, že Tamlin může být přehnaně ochranitelský (i když mě dost štval) a Feyre se propadat do depresí. Na úvod knížky to byla fajn zápletka.
Po přečtení druhého dílu mi došla i další věc, která se mi nelíbila na tom prvním. Mezi Feyre a Tamlinem mi chyběla pořádná chemie, navíc Tamlin byl obecně dost nevýrazná osobnost. Za to mezi Feyre a Rysem to jiskřilo neuvěřitelně! Ty jejich uštěpačné výměny mě neskutečně bavily. Navíc Rhyse je o poznání výraznější osobnost než Tamlin. Už v prvním díle mi přišel okouzlující, ale ve druhém jsem si ho zamilovala a zařadil se na seznam mých nejoblíbenějších literárních hrdinů.
V knížce se pořád něco dělo a byla jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. A když jsem se konečně dočetla k závěrečném kapitolám byla jsem nadšená vyvrcholením, které nám autorka připravila. Závěrečná "oběť" Feyre mi lámala srdce a i slzičky byly. A následná zpověď Rhyseho byla naprosto úžasná a moc mě potěšila a navnadila na další díl, do kterého se hned musím pustit.
Po prvním díle byl pro mě druhý díl neskutečně příjemným překvapením, kde jsem hltala každou stránku.
Sigruda jsem si oblíbila nejvíc ze všech postav ze série Božských měst. Po minulém díle, jsem byla moc zvědavá, kam se posunul a jak to vlastně celé dopadne.
Hned na úvod mě překvapil časový skok, ve kterém se knížka odehrává, ale rychle jsem si zvykla. Děj byl zajímavý, hodně akční, takže svižně odsýpal. Ani v tomto díle se autor nebál překvapivých zvratů a už od prvních stránek do nich šlapal naplno.
Samotný konec jsem tak nějak očekávala a nezmírnilo to dojetí na konci. Celá série se mi líbila.
Knížka se mi líbila. Jak už je u Zapaty zvykem, jedná se o velmi pomalou romantiku, která místy působí až zdlouhavě. Na rozvoj vztahu Aidena a Vanessy si počkáme, ale stojí za to si počkat. Společně mají skvělou chemii a moc mě bavily.
Knížka je vtipná, u mnoha pasáží jsem se skvěle pobavila. Ač je knížka výborná S láskou Lukov rozhodně nepřekonala.
Detektiv je kvalitní detektivkou a navíc jedním z malá detektivních příběhů, u kterých mi nevadí, že byl napsán před rokem 2000. Obecně mě tyto staré detektivky moc nebaví už jen proto, že prostředí ve kterém se nemohou využívat nejnovější technologie na mě zkrátka působí trochu nereálně a zvláštně.
Každopádně v této knížce to nebylo podstatné a zaujaly mě na ní jiné věci. Líbil se mi popis procesu trestu smrti, tomu se autor věnoval dost dopodrobna a podal to zajímavým způsobem. Stejně tak se mi moc líbil vhled do duše odsouzeného vraha. To se také povedlo.
Naopak mě značně rozčiloval hlavní detektiv, který mi byl vyloženě nesympatický.
O knížce jsem četla, že se jedná o magický realismus, takže jsem ji nemohla nechat bez povšimnutí, protože tento směr jsem si zamilovala. Realismus to byl už od začátku na to magické jsem pořád čekala. Každopádně forma, jakým je knížka napsaná, rozhodně magická byla. Tento styl vyprávění má v sobě kouzlo a moc se mi líbí.
A i když mi přišlo, že se v knížce nic moc nedělo a děj velmi volně plynul, užila jsem si každou stránku. Celý příběh má nádech tragikomedie, i přesto je však napsán zvláštně lehkým způsobem.
Rozhodně stojí za přečtení
odkaz pro mě byla nejočekávanější knížka roku. Sérii Off Campus miluji a tak jsem se moc těšila na další setkání s hokejisty :)
Je pravda, že kvalit předchozích dílů tahle knížka nedosahuje, ale to asi ani nejde, protože se jedná pouze o povídky a v nich nejde zajít tak hluboko. Naštěstí chemie především mezi kluky zůstala a tak jsem se i u povídek skvěle bavila.
Logan - tahle povídka me trošku zklamala, protože jsem ji už četla v originále v jiné knížce a trochu mě mrzelo, že ji Elle jen zrecyklovala. Každopádně scéna s fanynkou v posteli byla boží :)
Dean - jednoznačně nejvtipnejsi povídka. Hned od začátku jsem se nahlas smála a v téhle povídce jsem nejvíc cítila původní knížky série.
Tucker - tady se mi líbila cesta letadlem, ale jinak to bylo až moc predvidatelny.
Garret - jednoznačně nejlepší povídka. Tady mě strašně mrzelo, že se jedná jen o povídku a příběh neměl víc prostoru. Protože závěrečný Garretuv čin by si zasloužil rozebrat mnohem více, včetně jeho dopadů.
Na závěr ještě musím zmínit Alexandra, který byl skvělý a děsivý
Každopádně knížku jsem si moc užila a doporučuji
Knížka volně navazuje na Mount Trilogy, a to nejen dějem, ale i stylem, jaký je napsána. Očekáváte žhavou erotiku plnou hříšného sexu, mafiánské prostředí a tajemného hlavního hrdinu? Tohle vše se vám v knížce dostane. Knížka sice nemá žádný převratný děj, ani psychologicky propracované postavy, ale o to v téhle knížce vůbec nejde.
"Nevyužít každou příležitost dělat to, co ti přináší radost, zejména když je ti za to někdo ochotný platit.“
Meghan je podle mě jedna z nejlepších autorek erotické literatury a neskutečně mě baví a vždycky se těším na její novou knížku.
"Protože jde o smrt. Smrt nikdy nezevšední. Vždycky šokuje. Měla by. Je to důkaz, že jsem normální lidská bytost."
Mimochodem stejně jako u Mount Trilogy i zde se bude jednat o trilogii, která ale obsahuje jeden příběh, takže knížka vám příběh neuzavře a já už teď netrpělivě čekám na pokračování.
"Život máš jenom jeden. Žij ho naplno. Bez výčitek"