elima

Z počátku to bylo vcelku těžké čtení. Po opuštění Jules a Sola z prvního dílu mě především zajímalo, jak to bude nadále s nimi, takže poznávat nové lidi, nové příběhy mě moc nezajímalo... Ale přesto jsem četla dál, protože zvědavost byla čím dál větší. Především od míst, kde Donald přišel na to, jak to je s jeho ženou a kámošem, nebo že šel někdo ven a nečistil !!! Tak to už jsem se do knihy ponořila až po uši a chtěla vědět víc a víc. Jak už se člověk dostane mezi své známé postavy, je to hnedle veselejší, ikdyž ve skutečnosti hrůza a psycho... Co předvede třetí díl vůbec netuším, ale sem s ním.

Jsou knihy, které v člověku zanechají velkou stopu. Některé radostnou, jiné smutnou.... Cesta má silnou stopu a i po letech, co jsem knihu četla, tak si na ní vzpomenu. Obyčejně knihy nečtu podruhé, ale jsou takové, které dostanou výjimku.

Málo hvězdiček k dispozici, protože tato kniha by jich dostala klidně sto Nádherná, čtivá, dobrodružná kniha pana Tolkiena. Asi nemá vůbec cenu představovat, protože Hobita četl asi každý.

Tuhle sérii podrychtáře Václava jsem si dost oblíbila. Myslela jsem nejprve, že tento díl má být v sérii jako první, ale asi je to v pořádku, že je poslední. Člověk se nakonec všechno dozví

Poprvé jsem Srdcerváče zaregistrovala jako seriál a ikdyž jsem nevěděla do čeho jdu, tak mě velmi velmi mile překvapil a musela si ho i jako komiks přečíst. Je to nesmírně milá záležitost.

Nové filmy o mušketýrech mě zlákaly přečíst knihu. Dumas je borec.

Po konci první série seriálu jsem potřebovala vědět, jak to všechno vlastně je a vrhla se teda na knihu... V ní je to překvapivě o něco jinak, ale to vůbec nevadí. Kniha je čtivá, akční a dost napínavá. Díly seriálu měla Jules a vlastně všichni (kromě jednoho člověka :-D ) jasnou podobu v mých představách při čtení.

Tahle kniha byla volba doslova podle vzhledu obálky a světě div se, vyšlo to Člověk se začetl hned od prvních stran a kniha byla tak napínavá, že si ani nevšiml, že je na straně poslední.

Naprosto luxusní kniha přečtena doslova na posezení. Hledám další zákusek toho autora a nemohu nalézt - tragédie!

Miluji historickou beletrii, zvláště pak, týkali se České historie... Kniha je to pěkná, příběh mladičké Enlin, která prožívá plno napínavých strastí i radostí se lehce četl, ale... Myslela jsem, že role mistra Jana bude v této knize o trochu větší a ikdyž nechci být žádný kverulant :-D tak mě DOST mrzí, že se v knize objevuje špatné datování.

Přišla jsem na chuť detektivkách ze severu... Netopýr je první kniha od Nesba a rozhodně tahám z knihovny druhou v pořadí, protože mě chytla stejně jako Olsen :) Tak jdeme na to, Harry Hole :)

Třetí díl dočten a znovu s velkou chutí... tento styl psaní je pro mě přesně akorát. Vůbec mi nevadí, že se pan Vondruška někde až příliš dlouho nezdržuje a příběh jede jako na správně zapřáhnuté káře. Pro udržení pozornosti kdo je kdo a co se kde děje mi tato forma vyhovuje. Vždycky se do knihy tak snadno vcucnu jakobych byla účastníkem a každá smrt postavy týkající se Prokopova rodu mě dost zamrzí, protože je součástí mého momentálního čtenářského života, ale o tom to je, čas plyne svým tempem ... jsem totiž dost napnutá až se v rodové linii dojde k dvěma pánům - pisatelům kroniky. Jestli se tedy dojde :-D
Každopádně nemohu jinak, než otevřít epopej číslo IV.

Už se krapet nevejdu do oddělení pro děti a mládež, ale i tak jsem si knihu užila... občas je to potřeba si pročistit literární vzduch :) a i na mě to bylo dooost napínavé a dobrodružné :)

Týý jo, moc krásný příběh. Zdá se mi naprosto jiný, než předchozí případy z oddělní Q, ale tím mě asi dostal ještě víc. Nešlo to jinak, než být na straně Marca hned co se objevil na scéně a fandit mu, aby mu vyšel život tak, jak si sní.... Dočtenou knihu jsem zavřela s klidným pocitem. Prostě další skvělá práce Adlera-Olsena :)

Z prvních stran jsem byla vcelku na rozpacích, protože jsem teď rozmlsaná Adlerem Olsenem, ale dala jsem knize šanci a po pár dalších stranách už mě dokázala vtáhnout. Děj napínavý, zajímavý a člověk chce samozřejmě rychle rychle vědět, co bude dál :)
Obdivuhodní lidé, kteří dokáží vymyslet a propracovat takové zápletky, které čtenáře zaujmou a drží jeho pozornost do poslední strany :)

Druhý díl přečtený během pár dní dlouho dlouho do pozdních / brzkých hodin. Jana Husa osobně neznám (ikdyž... ?) a přesto jsem si k němu už v telecích letech utvořila pozitivní přístup, ovšem jak se stále ukazuje, tak společenství lidí dokáže dělat neuvěřitelná zvěrstva a nejlépe se dělají ve jménu toho, nebo toho...
Každopádně je krásné, že mohu číst o této absurdní a strašné, leč nádherné a zajímavé době a svobodně si vybrat svou neutralitu vůči kališníkům, nebo katolíkům aniž by mi hrozila smrt...
Děj se mi líbí, jeho popisy, životy postav, chvilku na jihu, chvilku v Praze, pak zase v okolí milovaných Litoměřic a tak různě. Líbí se mi, že to má určitou rychlost a jak čtenář nasedne, tak jede, nikde žádné sáhodlouhé zdržování a zároveň žádné rychlé odbývání, zkrátka na můj vkus tak akorát :)
Miluji české dějiny, jsou zatraceně pestré a proto neváhám sáhnout po epopeji číslo III.

Složka 64 je čtvrtou přečtenou knihou od Olsena a opět musím kroutit hlavou, kde ten chlápek bere inspiraci a jak je možné, že dokáže sepsat tak krásně komplikovanou detektivku, co se tak skvěle čte?
Rozhodně sahám po dalším dílu z oddělení Q.

Česká historie má rozhodně co nabídnou a je-li tato zajímavá, absurdní, leč ,,okouzlující,, éra sepsaná Vlastimilem Vondruškou - je to dílo dokonalé :)
Čtivá hned od prvních stránek a teď jen čekat, až se mi dostane do ruky druhý díl, aby tak pěkný zážitek z první epopeje nevychladl, ale mohl dál navázat a plynout.

Lehká ,,historická,, kniha před spaním. Nelituji, že jsem jí četla, ale některé knihy stačí číst jen jednou :)

Miluji historickou beletrii a knihy od A. Polácha obzvláště!