ElizPetrova ElizPetrova komentáře u knih

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

U této knihy opravdu platí, že méně je někdy více. Druhý díl je slabší než ten první. V nespočtu množství postav jsem se občas ztrácela. Hlavní záporák a jeho motiv mi přišel značně přestřelený. Celý příběh byl zamotaný a až moc komplikovaný se spoustou nelogičností. Jednou z autorčiných největších výhod je čtivost jejích knih.

21.08.2022 3 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Toto je mé první setkání s knihou odehrávající se ve vesmíru a musím říct, že mě to neskutečně bavilo. I přesto, že jsem nikdy nebyla blázen do fyziky, astronomie apod. jsem si užila i vědecké a technické pasáže, kterých tam bylo požehnaně, možná až příliš, ale na celkovém dojmu to neubralo. Závěr byl spíše takový pohádkový a méně uvěřitelný a je pravda, že některé části byly až moc zdlouhavé, nicméně jinak paráda.

14.08.2022 4 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Začátek příběhu vypadal docela slibně, místy měl pro mě až hororový podtón a byla jsem celkem i nadšená. Bohužel postupem času se vše rapidně zhoršilo, zamotávalo a příběh byl čím dál víc neuvěřitelnější. Hlavní hrdina zřejmě trpěl sebevražednými sklony, do všeho se vrhal nelogicky po hlavě, ale samozřejmě pokaždé se štěstím a téměř nadpřirozenými schopnostmi vyvázl. Motiv zločinu a výsledné rozuzlení příběhu byl už jen hřebíček do rakve. Každopádně autorovi dám ještě šanci, další díly by měly být kvalitnější, tak uvidíme.

13.08.2022 2 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Pro mě osobně zatím nejhorší díl z celé série. Knihu jsem dočetla jen proto, že nerada nechávám knihy nedočtené. K tomuto žánru vždy přistupuju střízlivě a proto od nich ani nic neočekávám, ale tohle bylo strašné. Hlavní hrdinka mi byla šíleně nesympatická, dialogy s Lukem jsem nedávala, vůbec jsem jim tu vzájemnou přitažlivost a lásku nevěřila, všechno bylo až moc růžové a až moc naivní. Většinu času jsem se nudila a protáčela jsem oči snad u každého druhého myšlenkového pochodu hlavní hrdinky. Nicméně Švýcarsko v budoucnu navštívit určitě musím!

08.08.2022 2 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

U této knihy jsem dopředu věděla, do čeho jdu, takže nemůžu říct, že jsem zklamaná. Jedná se o klasickou prvoplánovou romantiku, o klišé rozhodně není nouze, navíc se hlavní hrdinové občas chovají naprosto nepředstavitelně vzhledem k jejich věku. Co se mi na příběhu líbilo, bylo prostředí, ve kterém se odehrává. O Japonsko jsem se nikdy nezajímala a nikdy mě nelákalo, ale po dočtení bych ho i ráda někdy navštívila, akorát škoda, že jsem se toho o této zemi dozvěděla poměrně málo.

01.08.2022 3 z 5

Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Jay Kristoff se řadí mezi mé velmi oblíbené autory fantasy, takže jakmile jsem zjistila, že má od něj vyjít u nás nová kniha, ihned jsem si ji musela koupit. Po dočtení jsem se opět utvrdila v tom, že její autor je prostě famózní. Vůbec jsem nevěděla do čeho jdu a příběh mě bavil od začátku do posledního písmenka. Z ilustrací jsem naprosto nadšená! Krásný kousek do knihovny. :) Doufám, že pokračování na sebe nenechá dlouho čekat.

30.07.2022 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Zajímavý thriller. Sama děti nemám, a přesto jsem se při čtení zamýšlela, jak bych se asi cítila a jednala v podobných situacích jako hlavní protagonisté knihy. Konec byl za mě trochu moc happy end a přitažený za vlasy, ale jinak super.

05.07.2022 4 z 5

15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Výborná vyvražďovačka od českého autora ve stylu Hunger Games, přičemž pokud bych to měla porovnat, tak Hunger Games je pro děti, 15 minus je o dost drsnější, zvrácenější a nechutnější. Velmi dobře se to četlo a celý příběh se něco dělo. Pokud by byl člověk hnidopich, tak by si určitě našel v knize dost nelogičností, ale já jsem stránky hltala a kniha mě bavila.

05.07.2022 4 z 5

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Zatím poslední knihu autorky řadím mezi ty nejpovedenější z celé série. I když lze říci, že tento příběh nebyl tak napínavý a dramatický jako předešlé díly, byl spíše takový pozvolný, téma sekt bylo zajímavé a pěkně zpracované. Při odhalení vraha jsem byla lehce šokována, ale když jsem se nad tím zamyslela, tak to dávalo perfektní smysl a to se mi na tom líbilo. Snad nám další díly přeloží do češtiny co nejdříve. :)

26.06.2022 5 z 5

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Výborný, zajímavý a opět velmi čtivý příběh. Tuto sérii beru už jako takový ten seriál na pokračování, na jehož další díl se vždy těšíte a víte, že nebudete zklamaní. :)

14.06.2022 4 z 5

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Knihu jsem si užila jako všechny předchozí díly ze série. Ráda jsem se dozvěděla opět něco nového z minulosti mé nejoblíbenější vyšetřovatelky Kim. Samotná zápletka a odhalení vraha mě příliš nenadchlo, ale i tak jsem spokojená.

04.06.2022 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Detektivka, která mě ničím nepřekvapila, nijak zvlášť nenadchla, ale ani mě neurazila a celkem mě bavila. Začátek se vyvíjel slibně, konec za mě spíše zklamáním. Pokračování si nicméně nejspíše přečtu.

23.05.2022 3 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Mně se kniha moc líbila. Námět to byl rozhodně zajímavý a kdo by se v životě někdy nezamyslel nad tím "co by, kdyby". Příběh mě nutil k zamyšlení. V knize se setkáme s řadou zajímavých a moudrých myšlenek o životě. K úplnému počtu hvězd mi tam chybí trochu větší boom, ale mohu doporučit.

04.05.2022 4 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Bez spoilerů je potřeba říci, že určitý element v této knize chybí a asi nějakou dobu v dalších dílech chybět bude. Případ samotný mě tolik nezaujal, jak tomu bylo u dílů předešlých, i přesto jsem se opět nenudila. Obzvlášť mě bavila komunikace mezi Bryantem a Kim a jejich slovní přestřelky, ti dva jsou naprosto skvělí!

03.05.2022 4 z 5

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Za mě zatím nejlepší díl ze série. Prostředí elitní školy mě neskutečně vtáhlo a vyšetřování mě bavilo. Opět výborně čtivě napsané, v knize nejsou žádná hluchá místa. Akorát konec byl pro mě zdrcující, nebudu lhát, slzička ukápla.

01.05.2022 5 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Tento příběh mě hodně bavil, vraha jsem vůbec neodhadla a na konci jsem byla docela v šoku. Styl vyprávění pomocí dvou dějových linek mi opět seděl a nemohla jsem se odtrhnout. Jediné mínus v tomto případě vidím v poměrně uspěchaném odhalení a vysvětlení zápletky. Celkově za mě opět zdařilá napínavá detektivka.

19.04.2022 4 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

U posledního dílu jsem se trochu obávala počínající klesající tendence kvality této série, nicméně tento případ mě naštěstí vyvedl z omylu. Tato kniha byla neskutečně napínavá, mrazivá, nervy drásající.. Garantuji vám, že knihu jen tak neodložíte. Bavilo mě, že jsme vyšetřování měli možnost vidět z více úhlů pohledů, nejenom z pohledu hlavní inspektorky. Jinak musím opět vyzdvihnout postavu Kim, to je neskutečná ženská a jedna z nejsympatičtějších hlavních postav, se kterými jsem se v knihách kdy setkala.

14.04.2022 4 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Nevím proč, ale tento případ mě nijak obzvlášť nechytil, ale jedná se o sérii Kim Stoneové, takže je jasné, že i přesto se mi kniha četla dobře a nemohu ji hodnotit negativně. Ráda vidím v osobnosti Kim určitý vývoj a bavilo mě číst o ní a jejím životě. Nicméně Alex jako hlavní záporák je extrémně unavující a i trochu nerealistická. Vyšetřující případ mi přijde, že jakoby ustoupil do pozadí a z toho vzniklo i několik nejasností při odhalení vraha.

09.04.2022 3 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Další výborné pokračování mé oblíbené hlavní hrdinky detektivky Kim a jejího týmu. Líbí se mi, jak se v jednotlivých dílech styl vyšetřování případu něčím liší. Nemohu si vynachválit autorčin vypravěčský um, který mě dokáže ke knize doslova připoutat a jen číst a číst. Přečteno za jeden den a neskutečně jsem si to užívala. Závěr mě velmi překvapil.

03.04.2022 4 z 5

Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové Robert Bryndza

Měla jsem co dělat, abych knihu dočetla. Jediný důvod, proč jsem ji přečetla celou byl ten, že nerada nechávám knihy nedočtené a byla psaná formou emailů, tím pádem se četla rychle. Nicméně příběh za mě o ničem, vtipy mi nepřišly moc vtipné, hlavní hrdinka mi byla nesympatická a celý příběh byl pro mě takový dost nerealistický.

31.03.2022 2 z 5