ElizPetrova ElizPetrova komentáře u knih

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Tahle kniha je taková jednohubka, která se dá přečíst za dvě odpoledne. Při nemoci jsem chtěla něco jednoduchého, u čeho nebudu muset přemýšlet a tato kniha splnila svůj účel. Příběh se mi celkem i líbil, za mě je tedy upřímně i lepší než jeho seriálové zpracování. Takže já jsem spokojená.

16.01.2022 3 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Nádherně napsaná románová kronika, která se četla jedním dechem. Tolik jsem se s hlavními hrdiny sžila, že jsem byla téměř neustále napjatá, co jim život dalšího přinese a co se bude dít a stokrát jsem pocítila pocit vděčnosti za to, jak a kde žiju. Jsem ráda, že jsem ji přečetla a dozvěděla jsem se něco o oblasti, která mi byla doteď naprosto cizí. Momentálně musím příběh zpracovat ve své hlavě, nicméně určitě se později pustím do pokračování.

10.01.2022 4 z 5

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

O této knize jsem si nic nevyhledávala, ani jsem nečetla anotaci, jen vím, že byla všude opěvována a konečně jsem se k ní dostala. Byla jsem velmi příjemně překvapena. Rozhodně se nejedná o klasickou romantickou YA. Příběh jsem přečetla na jeden zátah. Kniha se zabývá i dost vážnými tématy, je napsána velmi čtivě a neotřele. Mohu jedině doporučit.

10.01.2022 4 z 5

Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

Vynikající záležitost. Příběh mě již od začátku upoutal, neustále se zamotával a nutil mě číst dál. Upřímně jsem doposud asi nečetla knihu, kde by vás autor tahal celou dobu za nos a vy jste si pokládali otázky, co je tedy vlastně realita a co už ne. Zpočátku jsem byla z příběhu zmatená a říkala jsem si, co je to za magořinu. Nicméně autorův poutavý styl psaní mě nutil číst dál a dozvědět se konečně, co se tedy vlastně stalo. Nemohu dát bohužel plný počet hvězd, jelikož ten konec mě zklamal a už těch falešných stop na mělo příliš. Kdyby kniha končila o něco dříve, tak by to celkový dojem z knihy vyzníval lépe.

07.01.2022 4 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Bylo zajímavé číst knihu z prostředí Chorvatska v zimě :D u téhle autorky už v podstatě nevím, co bych recenzovala.. příběh mě nenudil, prostředí bylo krásné letní, děj očekávaný, ale milá kniha. :)

03.01.2022 3 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Za mě nejpovedenější kniha ze série, kterou jsem od autorky četla. Pravděpodobně je to tím, v jakém prostředí se příběh odehrával, protože Island je úžasný. :) Jinak příběh a děj samozřejmě předvídatelný, dějová linie se u knih autorky opakuje, nicméně jako oddychová kniha je to fajn, pokud vás to nenudí, což mě nenudilo.

02.01.2022 3 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Tak tato kniha nabrala pro mě absolutně nečekaný spád. Rozjezd byl za mě docela pomalý a místy nudný, nicméně od druhé poloviny knihy se příběh rozběhl na plné obrátky a já jsem musela číst až do rána, abych ho dočetla. I když jsem tak trochu něco čekala, tak z toho, co na konci vyšlo najevo, mi teda spadla brada. :D Příběh je dost přirovnáván ke Dvorům, já bych s takovým hodnocením byla opatrnější, protože na Sarah J. Maas to dle mého nemá. I přesto za mě vydařený začátek další fantasy série, kterou rozhodně budu číst dál.

06.12.2021 4 z 5

Karanténa s moderním fotrem Karanténa s moderním fotrem Dominik Landsman

Já mám Landsmana a jeho sérii Moderního fotra velmi ráda, vždy se skvěle odreaguju a nahlas zasměju, což ale nemohu říct o této knize. Za mě se jedná bohužel o jeho nejslabší kousek, který se mi dostal pod ruce. Líbí se mi, že si z dnešní spíše zoufalé a smutné doby dělá legrácky, což je rozhodně vítané a osvěžující, i přesto jsem čekala více, vtipných momentů v knize bylo poskrovnu.

04.12.2021 3 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Ke knihám paní autorky musí člověk přistupovat střízlivě a nečekat nějaký extra literární skvost a zážitek. Jedná se o typický romantický příběh, jehož pozitivem pro mě je, že se odehrává v mé milované Paříži a točí se kolem sladkého. Četla se rychle, nenudila jsem se, příběh se sice dal víceméně předvídat, nicméně jako kniha na odreagování a vyplnění volného času, kdy nemusíte nad ničím přemýšlet, je za mě dobrá volba.

03.12.2021 3 z 5

Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Tak jsem nakonec dočetla poslední díl ságy, který mi tedy trval podstatně déle než předchozí části. Z celé knihy jsem taková dosti rozpačitá. U předchozího dílu jsem pěla ódy na to, jak autor pokaždé vypráví příběh trochu jiným způsobem a stylem, u tohoto dílu mi to vyloženě vadilo. Občas jsem se v příběhu ztrácela a místy i trochu nudila, což se doposud nestalo. Přijde mi, že neustále omílání osudu, Sudby a proroctví pořád dokola v průběhu celého příběhu ve finále zůstalo nezodpovězeno a bez odezvy. Žádné velkolepé finále se taktéž nekonalo, o smrti nejmenovaných postav se ani zmiňovat nebudu, protože to mě rozčílilo ze všeho nejvíc, pro mě v podstatě ve většině případů úplně zbytečná smrt. Kdybych si svět Zaklínače tolik nezamilovala, hodnotila bych ještě o stupínek níže. Závěr mě docela zklamal. Satisfakce se nekonala.

02.12.2021 4 z 5

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Neskutečně mě baví, jak autor s každou další knihou maličko obmění styl vyprávění příběhu. Oproti předchozímu dílu je zde dle mého o něco méně humoru a o něco více napětí. To ale mé hodnocení nemůže nijak snížit, protože jsem knihu četla jedním dechem a poslední stránky jsem přímo hltala. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne a už teď mě trochu mrzí, že jsem si příběh Zaklínače nedávkovala spíše malými doušky a už zbývá pouze poslední část. Nicméně příběh mě nutí číst dál a dál. Tak jen doufám, že budu nadšená i z posledního dílu.

22.11.2021 5 z 5

Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Naprosto parádní pokračování příběhu.. putování Geralta a jeho společníků zemí pohlcenou válkou je plné násilí, krve, napětí. Místy z příběhu mrazí, místy se zasmějete, tak jak už bývá zvykem. Nic mi v příběhu nechybí a Regise snad ani komentovat nemusím. :)

17.11.2021 5 z 5

Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

Jediné, co bych knize vytkla je to, že jsem se občas ztrácela v postavách.. objevovalo se zde mnoho nových postav, takže bylo občas těžké se v tom vyznat.. obzvlášť pak v tom, kdo vlastně s kým válčí a proč. Nicméně i přesto musím hodnotit plným počtem, jelikož jsem příběh hltala od začátku do konce a nebyla jediná část v knize, která by mě nebavila.

09.11.2021 5 z 5

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Tak toto byla pecka!!Mnohem lepší než předchozí dvě povídkové knihy. Příběh mě vtáhl už od začátku, zorientovala jsem se v prostředí a mohla jsem si začít naplno užívat děj. Nejvíc mě bavily pasáže s Ciri a Yennefer. :)

25.10.2021 5 z 5

Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Druhá povídková kniha byla za mě o chloupek lepší než první. Konečně jsem si trochu zvykla na vypravěčský styl autora a na svět, ve kterém se příběhy odehrávají. Nicméně po dočtení epilogu nevím, zda jsem neudělala chybu, že jsem ho přečetla a nevyzradila si tak konec celé série, to by mě teda hodně zklamalo.

22.10.2021 4 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Zajímavá povídková kniha, která nás seznamuje se světem Zaklínače. Občas jsem se trochu ztrácela v postavách, nicméně zaujala mě natolik, že určitě budu pokračovat dál. :)

22.10.2021 4 z 5

Poslední oběť Poslední oběť Richelle Mead

No hurá, konečně jsme se ve finále dostali také k něčemu jinému než pouze milostnému životu hlavní hrdinky. To, jakým směrem se kniha ubírala, bylo pro mě překvapivé. Napětí a akce nechyběly a celkově to byl velmi zdařilý poslední díl ze série. Na plný počet hvězdiček to pro mě sice nemá, ale i přesto se jedná o poměrně zdařilý kousek, který ubíhal rychle a četl se sám. Nějaký čas jsem s hlavními postavami přeci jen strávila a budou mi chybět.

10.10.2021 4 z 5

Spoutáni magií Spoutáni magií Richelle Mead

První část knihy mě zas až tolik nebavila, nicméně ke konci se naštěstí docela rozjela.. Rose mě ale svým postojem k Adrianovi a Dimitrijovi začíná lehce vytáčet.. sice bych byla ráda, kdyby se příběh více zaměřoval na jiné věci než milostný život Rose, ale i přesto byla knížka dobrá.

03.10.2021 3 z 5

Krvavý slib Krvavý slib Richelle Mead

No myslela jsem, že tento díl bude opět lepší, vzhledem k tomu, že doposud pro mě měla série vzestupnou tendenci, ale musím upřímně říct, že tento díl se mi líbil opět méně než ten předchozí. S Rose se sice ocitáme opět v jiném prostředí, seznamujeme se s novými hrdiny a informacemi, nicméně ze směru, kterým se příběh začíná ubírat, nejsem příliš nadšená. Tak snad si v příštím díle opět polepšíme.

22.09.2021 3 z 5

Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Zatím nejnapínavější díl z celé série.. příběh se zajímavě rozvětvuje a vyvíjí. Celou knihu jsem nemohla přijít na kloub věcem, které se děly, i když jsem nějaké tušení měla. Nakonec to dávalo perfektní smysl a vše do sebe zapadlo. Rose jako hlavní hrdinka je prostě skvělá a závěr knihy ani nemusím komentovat.

19.09.2021 4 z 5