Ella_85 komentáře u knih
(SPOILER) Ja jsem s dilem spokojena. Nevadi mi tluste a obsahle psane knihy.
Ale k pribehu, zajimave byly prepisy ruznych komunikaci ze socialnich siti a to, ze se nebezpeci da ukryt v podstate za cokoliv mi na konci knihy vyrazilo dech, malou chvili jsem si myslela, ze ten to byt muze, ale tohle nesedi a tohle nesedi a pak wtf?
No kdo je zapalenym obdivatelem dua Strike & Ellacottova nebude zklamany i kdyz jedno posezeni v baru me teda ani trochu neuspokojilo ;-)
Kdo má rád francouzské detektivy a především ty s brýlemi a střihem na ježka, tak si tohle přečtěte, je to moc dobrý.
Pierre Niémans ve svém živlu. Spolu s Ivanou Bogdanovićovou pátrají v místech působení anabaptistů a řeší (nejedno) podivuhodné úmrtí.
Chybi mi cca 150 stran k docteni. A kdyby slo davam 10 hvezdicek. Predchozi dily byly bezchybne, clovek pri cteni vyjadril nespocet emoci, at uz vyrazem obliceje nebo slovy. Tady je to mnohonasobne vic. A ja moc dekuji za takovou praci.
Docteno.
Hodne silny, smutny, usmevavy, uplakany. Moc hezky pribeh o osudech rodin z Karvinne.
Dej hodne svizny a jakoby v autorovych rukach (prstech) uspechany. Datovane kapitoly tomu moc nepomohly.
Kazdopadne jsem zvedava na druhou cast a treba uz se dej bude odvijet pozvolneji
Ja doufam, ze Peter Vinston si najde duvod jezdit do Österlenu casteji.
Verte nebo ne, ale vraha jsem si tipla na prvni dobrou vsak uz mam o vrazdach taky neco nacteno :-)
A tahle serie je prima, ne vylozene krvak, ale napeti v pribehu je a spravne davkovane.
Kratke kapitoly deji pomahaji a ja mela Jarmark (bohuzel) behem dne precteny. Tesim se na dalsi
(SPOILER) Ja byla hodne prekvapena, ze tu „akci“ v Guernonu prezil….obrecela jsem to.
A kdyz jsem zjistila, ze Niemans je tu v cele sve „specificnosti“ hltala jsem stranku za strankou….
Nechybelo nic, az na par korektorskych chybicek.
Dej byl misty dost brutalni a az si clovek rika, ze tohle! uz prece nikdo praktikovat nemuze, ale jo.
Pribeh se mi ve finale libil, i kdyz Purporove reky o neco vic a treba se Pierre objevi i do tretice. ;-)
Mne zaujal nazev knihy a vzhledem k tomu, ze opakuji Prvni republiku, mne tema knihy zaujalo jeste vic. I kdyz docteno jsem mela driv. Postava pani Podolske v pribehu byla velice zajimava a vazne me mrzelo jak jeji zivot nabral po valce jiny smer a ona se s tim musela nejak popasovat. Postava Mileny a Kvety me trochu rozcilovala, takovy nerozhodny holky, i kdyz Milena do toho pak slapla poradne. Trochu predvidatelny konec. Ale rada se k ni nekdy vratim. Pribehy z tehle doby mam rada, i kdyz ne vzdy mel clovek stesti…
Ja bych si dovedla tuhle nehororovou knihu dobre predstavit jako film. Jen ten konec mi zpusobil rozostrene videni.
Libilo. Nemam moc rada knihy na tema „co by kdyby“, ale tohle bylo fakt az moc uveritelny. Vzdyt tyhle narody pospolu zily po staleti a nebyt jistych historickych skutecnosti, kdo vi jak bysme tu „valcili“ ted.
Trochu me tam zlobil 2x Uwe, ale dalo se v tom zorientovat.
Ja mam stejny nazor jako u prvni knihy. Pribeh jsem cekala s trochu veselejsim koncem, treba ze Tomecka klepne pepka.
Snad to vypada i na dalsi dil.
Smutne osudy lidi, kteri zacinali od znova, ale porad je to takove nedotazene
Moc malo Gereona, Marlow dostal co si zaslouzil a Charly byla za hrdinku, i kdyz se o to neprosila
Snad nebude trvat moc dlouho nez se objevi dalsi dil a plny pocet davam, ze mam tuhle serii moc rada, i kdyz tahle kniha nebyla uplne s wow efektem, cetla se svizne a stranky ubihaly az moc rychle.
A korektori by mohli byt priste pozornejsi
Co napsat…ke konci jsem se trochu ztracela; minulost, soucasnost. Kdo, kde, jak, proc.
Trochu mi to prislo jako Cernooke Zuzany.
Ale tenhle pribeh byl o neco lepsi. A o napeti vazne nebyla nouze
Pokracovani by nebylo spatne, mam pocit ze se jedna o serii s M. Vasquezovou
To teda bylo cteni, ufff….narocne ale krasne.
Vic o osudech potomku postav z prvniho dilu, ale i tech „puvodnich“
Vypravecsky talent pana Folletta je vynikajici.
Uzasne vypraveni, zase neco vice z historie, kterou jsem bohu dik zazila jen z tech knizek
a ja se jdu nachystat na zaverecnou cast
Ja si nemuzu stezovat. Nemohla jsem se tenkrat dockat az vyjde dalsi dil...
Zajimava zapletka...pisu az po precteni vsech do cestiny prelozenych knih.
Meli byste se do tehle serie taky pustit ;-)
Cetla jsem ji pomerne, dlouho. Ne ze by me nebavila jen nebyl cas, poslednich 300 stran jsem precetla za dva dny. Zapletka a pribeh jako vzdycky na jednicku, i nenapadny nastup nacismu v deji pribehu. Jen mi tam neco nesedelo, misty mi prisel pribeh moc zhusteny a nebo naopak rozvlacny a popisny az me to rozcilovalo, ale pak skoncila kapitola a uz se jelo dal. Tesim se na lednovou treti serii v tv, na to jakou knihu zpracuji a taky samozrejme az vyjde Lunapark
(SPOILER) Jako pokracovani zapocateho pribehu o Naseptavacovi povazuju tenhle dil za jeste lepsi nez prvni. O „padouchovi“ neni treba cokoliv psat, snad jen ze to mel/ma dobre vymysleny a pribeh o Berishovi nerusil, spis dodal potrebne informace k deji a udalostem
No zitra se vrhnu na dalsi dil
Az moc rychle ubihajici pribeh o Velkem lete a myslim, ze mam dalsiho oblibeneho autora.
Nedocetla jsem a to se mi stava malokdy. Strasne moc postav a nez jsem se dobrala k nejakemu deji, tak uz jsem nevedela kdo ke komu patri.
Mam rada (i kdyz to zni blbe) pribehy z techto dob, ale tenhle mi nejak nesel.
Jsem zvedava na Sudetsky dum