elleyne komentáře u knih
Příběh celkem dost reálný. Podobných se odehrává nespočet. Ivana mi byla sympatická. A líbilo se mi, že jsem se dozvěděla, jak si po letech vedla rodina Šímova
Na tuto knihu jsem samozřejmě byla zvědavá kvůli jejímu filmovému zpracování, které mám ráda.
Jak to už bývá, knižní předloha se dost lišila od filmu.
Když to shrnu, jsou věci, které se mi více líbily v knize, a některé naopak ve filmu
Strhující a napínavý příběh. některé dějové zvraty jsem tušila, některé nikoliv. Konec jsem si přála malinko jiný.
Několikrát jsem se během čtení málem rozbrečela. Člověk si uvědomí, jakou hrůzu a nejistotu zažívají ve stejném čase, v jiné zemi. Hodně k zamyšlení.
Příběh byl zajímavý a určitě k zamyšlení. Překvapením pro mě bylo, že ještě než jsem dočetla, tak jsem se dozvěděla, že Sin o některých věcech do knihy neříkal pravdu, což hrozně shazuje celý příběh.
Už druhá kniha s policistkou Lacey, kterou jsem četla. Takhle o něco lepší. Určitě si přečtu další
Mně se to teda líbilo hodně. A protože to byla moje první kniha od Dickense, určitě se co nejdříve vrhnu na další. Líbilo se mi v první části popis toho dětství v chudobě, prostřední část různých návštěv u Pocketů a podobně mě trochu nudilo a poslední třetinu už jsem zase hltala a nemělo to chybu až do konce.
Již dříve jsem četla Ztracené memoáry Jane Austenové, a i když se mi kniha líbila, tato jí daleko předčila. Je pravda, že je trochu rozvleklá, ale druhou půlku jsem přečetla během večera a bylo to pro mě velmi emotivní.
Hodnotím o stupeň výš než první díl, protože to prostě podle mě bylo o chlup lepší. Původně jsem si říkala: víme vraha, proč tři díly? A při čtení tohoto dílu jsem byla překvapená, proto doufám, že to třetím dílem nezkazí, a štve mě, že na něj budu muset takovou dobu čekat. Protože když dočtu knihu s otázkou: tak sakra, jak to teda je? Tak bych nejraději hned měla další díl po ruce.
Dobrý bylo, že když jsem začala číst, že jsem vůbec netušila, o čem kniha bude. Samozřejmě, možná některé popisy byly dlouhé, ale krásně vykreslené, člověk si dokázal představit to prostředí tržnice. Kromě toho i hezky vykreslil lidské charaktery. Nebyla tam žádná úplně kladná postava, což všemu dodávalo na reálnosti.
U téhle knihy mi to prostě nedalo a musela jsem jí dočíst, dokud jsem nešla spát. každá kapitola mě nutila pokračovat, abych věděla, jak to dopadne. Bylo to hodně napínavé.
Ze začátku jsem si chvíli říkala...no, nevím, jestli se mi to bude líbit....a čím déle jsem četla, tím víc se mi to líbilo. Kniha rozhodně stála za to, i když jí pro mě do plného počtu něco chybí. Je kontroverzní, surrealistická, zvláštní. Mé oblíbené postavy: pan Nakata(toho si budu pamatovat hodně dlouho), a pan Óšima.
Originální pohádky a pro mě vzpomínka na dětství. Nedávno jsem s na ní vzpomněla díky tomu, že jsem někde zahlédla mírně podobnou pohádku té, které je v knize a okamžitě se mi vybavilo: proto Myška Kyška pláče, proto trojnožka kulhá...a tak jsem knihu hned sehnala, aby se s pohádkami mohla seznámit i dcera. A zatím je z nich nadšená skoro stejně, jako já :-)
Už několik lidí mi o této knize vyprávělo, že je to prý nejlepší "kingovka". To zatím nemohu relevantně posoudit, protože jsem jich od něj ještě tolik nečetla, Každopádně mně se příběh moc líbil, byla jsem napnutá skoro až do konce, který jediný možná malinko mohl být trochu jinak vymyšlený.
Spíš než o příběh se jednalo o zamyšlení. Zezačátku jsem myslela, že to bude nuda a kecání, ale nakonec jsem se dočkala množství zajímavých myšlenek
Příběh rozhodně zajímavý, jen to zpracování trochu pokulhává. Nad hrdinkou chvíli člověk kroutil hlavou a chvíli ho její příběh dojímal. Takové rozpoluplné.
Hlavně začátek se mi líbil hodně a byla jsem rychle vtažena do děje. Je pravda, že kniha je hodně drsná. A poslední čtvrtina a konec pro mě byl trochu zvláštní, možná proto, že nepreferuji scifi.
Tak bohužel asi opravdu nebudu autorova fanynka, byla to jeho první kniha, co jsem četla, a zajisté také poslední. Palahniuk opravdu není můj šálek kávy. Ulevilo se mi, když jsem to dočetla, že už to mám za sebou.
Tak tentokrát se budu v hodnocení lišit. S Alexem Crossem jsem ještě jiné nečetla, ale od autora to není moje první kniha, a pro mě zatím nejslabší.