Ellie01 | Komentáře u knih | Databáze knih

Ellie01 Ellie01 komentáře u knih

Mijamoto Musaši: Příběh psaný mečem Mijamoto Musaši: Příběh psaný mečem Jakub Zeman

Autorova erudice, věcný a hutný způsob psaní, věrné vykreslení dobové atmosféry. Velmi zdařilé a obohacující dílo! :-))

16.12.2024 5 z 5

Láska, smrt a všechno zlý Láska, smrt a všechno zlý Martin Paytok

Kniha působí hrozně snaživě, bohužel v negativním slova smyslu. Autor se zřejmě rozhodl vzít něco z klasické detektivky, brakového hororu a jakési humoristiky a spojit to dohromady. Jenže výsledek působí velmi rozpačitě, předně právě proto, že je tolik vidět ona snaha předvést se a "zazářit" ve všech zmíněných žánrech. Dohromady to jaksi neladí, ingredience nevytvářejí chutný pokrm, nýbrž pouhou směsici nedomrlých chutí. Přifouknuté prázdno.

03.12.2024 2.5 z 5

Propast času (remake) Propast času (remake) Roman Bureš

Tohle je doslova ztráta času jak na straně čtenáře, tak na straně autora. Mistr Bureš se odvolává na Stephena Kinga, proboha, chlape, vzpamatujte se, vy jste provinční autor žánrovek, nikoliv tvůrce vysoké literatury (což ostatně není ani sám Stephen King, ale u něj se alespoň dá hovořit o opravdovém věhlasu). Dílčí přepisování knihy bez literárního či obecně kulturního významu považuji toliko za autorskou onanii a snahu vydělat si peníze i napodruhé, když se to už jednou povedlo. Mimochodem, ona údajná implementace vědeckých poznatků vzešlých po roce 2015, jíž se autor vedle jiného zaštiťuje a obhajuje jí částečné přepracování knihy, působí toliko jako úsměvná, až hloupá záminka. No jo, když nepřicházejí nové nápady, tak holt vaříme znovu z téže vody.

30.11.2024

O hvězdách víš hovno O hvězdách víš hovno Petr Hanel

Na knize je strašně vidět ta snaha umět psát, ta úporná křeč tolik typická pro člověka bez talentu, který devět let vytěžuje betačtenáře a probírá se příručkami, aby zjistil, proč mu to nejde. Takhle opravdoví spisovatelé nefungují, takhle funguje ten, kdo se za každou cenu snaží vydat knížku, byť mu nebylo naděleno. Tím se jen potvrzuje známé rčení, že kdo neumí, ten učí.

22.11.2024

Toxic people rule the world Toxic people rule the world David Hanzlík

Panebože, ne! Co se mi to zas dostalo ro ruky? Další instagramová rádoby hvězda si myslí, že stačí napsat totální bahno a stane se z ní spisovatel? A takový plýtvání papírem, kdy by se celá "kniha" vešla na zhruba tři á čtyřky! Fakt je mi smutno, pro prachy cokoliv, že, Albatros Media? :))) Přesně pro tyhle případy by se hodilo zachovat kategorii ODPAD.

19.11.2024

Adam Adam Mirka Rezlerová

Knížka je bídná, stylisiticky podprůměrná, hloupá, dějově přehnaná, až směšná. Nu a její autorka dělá marketingovou manažerku v nakladatelství, které tohle "veledílo" vydalo, přičemž se knize dostává masivní marketingové podpory.

14.11.2024

Millennials Millennials Kateřina Pokorná

Teď už snad každýmu musí dojít, jak prázdný tyhle pokusy o verše jsou. Bez směšně afektovanýho přednesu na kameru aka "já jsem ta vyvolená, abych plácala rádoby moudra za svoji generaci", bez lacinýho dojímání v ČSMT a Marešových ústřiků, bez patosu, kterej v komentářích kdovíproč vytvářej lidi, co se spokojí s nepatrným málem... Je mi upřímně líto OPRAVDU talentovaných básníků a obecně všech spisovatelů, kterým se takový pozornost nikdy nedostane, protože nemají natolik přehnaný sebevědomí, aby chodili recitovat do televize.

30.10.2024

Držet břitvu na tepu doby Držet břitvu na tepu doby Adam Pýcha

Obávám se, že tentokrát Buzz Markeťák od Dobrovského už nikoho neoblbne. Anebo se najde někdo, kdo se nad verši, jako jsou tyhle, nepousměje a nezavzpomíná na své roztomilé pokusy o básničky na základní škole? :-))

Padal jsem do hlubin a zvláštní to byl pocit
Směs děsu a vzrušení
Kombinace strachu a těšení
že přijde to zas
až zavřu oči
až povolá mě noci čas

03.05.2022

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Úžasné dílko... určitě o něco lepší než mnohem slavnější Twillight saga :)

06.01.2017 5 z 5

Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Neskutečné, k nevíře. A dál už mě nic nenapadá.

06.01.2017 5 z 5