emamat emamat komentáře u knih

Mrazivé vyhlídky Mrazivé vyhlídky Wendy Dranfield

Přečteno na jeden zátah (díky chřipce). Mistrně vystavěný děj, napínavé až do konce. Hrdinové by si zasloužili delší odpočinek, když si prožili 5 dílů během půl roku. Ale co my čtenáři !!

28.11.2024 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Tento díl jsem četla jako čtvrtou knihu o Kim Stoneové. Je znát, že je to autorky prvotina. Ta parta detektivů je sympatická, ale celkově jsou ty příběhy dost temné a plné násilí na dětech. A to nemám moc ráda. Nicméně jsem odhodlané ještě nějaké pokračování zkusit.

27.11.2024 4 z 5

Tíha viny Tíha viny Hans Rosenfeldt (p)

No doufám, že to nebyl poslední díl ! To nám přece nemůžou udělat. Jako vždy strhující konec a hlavně otevřený. Takže zase dlouhé čekání na pokračování !

03.11.2024 5 z 5

Mrazivé tání Mrazivé tání Dana Stabenow

Knihu jsem si vybrala díky dobrým komentářům zde. A vyplatilo se. Už jsem si zvykla, že hledat v téhlé sérii kriminálku není to pravé. A neskutečně jsem se bavila.

13.03.2024 5 z 5

Iluze Iluze Camilla Läckberg

Bavily mě postavy hlavních hrdinů ale už ne tolik děj sám. Já se musím na detektivky těšit a u téhle knihy mi to moc nešlo. Ale další díl zkusím.

02.03.2024 4 z 5

Kdo seje vítr Kdo seje vítr Hans Rosenfeldt (p)

Hvězdičky mi nestačí. To tedy byla jízda. Doufám, že zase nebudeme čekat tak dlouho , když autoři načali hned několik témat na pokračování. To nevydržím!!
Teď mě napadá, že p. Rosenfeldt použil téma ztraceného dítěte také ve své nové sérii Haparanda, takže teď čekám na dvě pokračování.

21.06.2022 5 z 5

Ženská na odstřel Ženská na odstřel Martin Goffa

Tenhle příběh byl za mne zatím nejlepší z této série. Ale stejně si myslím, že na díly s sérii Mikem to nemá.

13.04.2022 5 z 5

Jarní oběť Jarní oběť Anders de la Motte

Celá serie roční období se mi hodně líbila. Konečně severský autor, který dokáže napsat napínavou detektivku bez hororových vražd a potoků krve.

20.03.2022 5 z 5

Ochráním tě Ochráním tě Peter May

Děj knihy byl dobře promyšlený.Neustálé vracení do minulosti bylo trochu nezáživné, ale mělo svůj smysl. Ale ten konec - to si musel autor pořádně přihnout.
Opět krásně vylíčené prostředí, příroda a počasí Hebrid - to jediné připomínalo "starého" Maye.

23.12.2021 2 z 5

Lars pod palbou Lars pod palbou Daniel Gris

Opět super čtení. Kdyby chyběla detektivní zápletka, tak už mi jen stačí ty Larsovy hlášky.
A k tomu ještě přehled metalových skladeb - začala jsem je vyhledávat na YouTube.

15.03.2021 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Vždycky se těším na pokračování téhle série. Ale zdá se mi, že co díl, to zbytečně rozvleklý příběh. Bojovala jsem s tím už v 5. díle. Zde se mi nelíbily úryvky chatů, nebyla jsem schopna se zapamatovat postavy a jejich přezdívky. I když uznávám, že autorka se snažila dotknout palčivého tématu.

23.08.2024 3 z 5

Pohled šelmy Pohled šelmy František Niedl

Mně se Niedlovy detektivní romány líbí víc než ty historické. Dabert i inspektor Prevít jsou čtivé. První díl mě navnadil na pokračování. I když uvěřitelnější a vtipnější mi připadá Pfeiferová než "Bond" Dabert.

05.11.2023 5 z 5

Jen čas ukáže Jen čas ukáže Jeffrey Archer

Úplně souhlasím se čtenářem Mynny, takže se nebudu pouštět do dlouhého komentáře. Kniha sice skončila tak, aby si člověk musel nutně přečíst další díl, ale vy přece víte, že s Harrym to skončí vždycky dobře.

06.09.2022 2 z 5

Lars láme kosti Lars láme kosti Daniel Gris

Netrpělivě jsem čekala na druhou knihu. A nezklamala.

05.10.2019 5 z 5

Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude Sharon J. Bolton

Přečetla jsem
3 díly "v jednom tahu". Nešlo se odtrhnout.

19.11.2018 5 z 5

Říkají mi Lars Říkají mi Lars Daniel Gris

svižná detektivka, sympatický hlavní hrdina - trochu Phil Marlowe křísnutý Metallicou.
Za mě plný počet bodů. Ten konec ... to není špatný nápad! Nemusí všechno končit jen dobře nebo špatně.

27.08.2018 5 z 5

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

Jsem ráda, že jsem sérii četla od prvního dílu. Můžu tak proplouvat dějem spolu se všemi postavami, které se ve všech dílech stále objevují a zasahují do života hlavním hrdinům. Autorka se lepší díl od dílu a těším se na pokračování.

27.11.2024 5 z 5

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Trochu temnější námět , než jsem zvyklá u autora, ale oceňuji, že nakonec moc krve neteklo. Hlavní postava kriminalistka Leo ( jak jinak sympatická) ale "nepřispůsobivá." Trochu mě mrzí, že tento typ hlavní hrdinky- policistky teď používá dost autorů. Do budoucna ale určitě dobře načtrnuté portréty postav, které asi budeme v dalších dílech potkávat.

13.11.2024 5 z 5

Chladný den pro vraždu Chladný den pro vraždu Dana Stabenow

Začala jsem od prvního dílu, abych se seznámila s postavami. Děj knihy nic moc napínavý, přesto mě nějak zaujala. Hlavně nové neokoukané prostředí Aljašky a netypičtí hrdinové. I když jsem si vedlejší postavy nedokázala zapamatovat. Teď mám novější díl, tak tomu dám šanci.

09.03.2024 3 z 5

Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Moje první kniha od autorky a hned taková pecka. Dočetla jsem včera v noci a nešlo mi usnout. Hodně dojímavé čtení.

29.07.2022 5 z 5