emamat

Knihu jsem četla před lety a odložila jako nezáživnou. Teď jsem se k ní vrátila. Není to klasická detektivka, spíš psychologická sonda do mysli všech postav. Tahle stránka byla pro mne zajímavá. Nicméně autorka mě nepřesvědčila, abych si od ní něco dalšího přečetla.

Nikdy jsem si nemyslela, že mě bude tak bavit číst korespondenci dvou lidí a ještě k tomu 3dílnou. Jsem vděčná, že jsem objevila pana Voskovce, o kterém jsem doteď věděla jen velmi málo a trochu jsem si opravila mínění o p. Werichovi. Prakticky jsem vůbec nevěděla, jak čilý byl jejich styk písemný a že se během těch let několikrát navštívili. Jejich korespondence plná nadějí a plánů do budoucna a nakonec tolik zklamání a únavy a bolesti.

Asi mi úplně nesedí typ hlavního hrdiny. V prvním díle to trochu jistila inspektorka Pfeiferová. V druhém díle byla trochu zbytečná epizoda se Solange Blanchardovou.Pak jsme se přenesli na chorvatské moře a několik stránek nudného plachtění a trochu zachraňování uneseného chlapce. A zase hned do Francie a další zápletka u Dabertova šéfa, která se mi zdála taky docela zbytečná.

Mně se Niedlovy detektivní romány líbí víc než ty historické. Dabert i inspektor Prevít jsou čtivé. První díl mě navnadil na pokračování. I když uvěřitelnější a vtipnější mi připadá Pfeiferová než "Bond" Dabert.

Příběh krále Václava se v knize trochu ztrácel a vlastně dění v českých zemích bylo trochu upozaděné . Jednu hvězdičku jsem ubrala, protože mně moc nechytla historie mongolského vpádu do Evropy. Ale na druhé straně mně donutila trochu googlit a seznámit se s ní blíže. Jak píší čtenáři níže, vadilo mi množství postav a neustálé vysvětlování jejich příbuzenství. Možná by neuškodily historické vysvětlivky, které autorka používala v dílech o Karlovi IV. a Václavu IV. Ale stejně je pro mně p. Vaňková nejlepší autorka historických knih u nás.

Jsem ráda, že jsem tuto knihu objevila na základě níže uvedených hodnocení. A vlastně i autorku. Opravdu mistrovsky vykreslené postavy. Určitě se pustím do další její knihy.

Tohle není detektivka v pravém slova smyslu. Pachatel je známý od začátku a celá kniha je vlastně jen popis barvitých postav a prostředí amerických boháčů. Hlavní postava je sympatický zbohatlík, který z dlouhé chvíle řeší kriminální případy. Četlo se to dobře. Ale napětí tam nebylo.

Sympatický detektiv - právník, který řeší tak zamotané případy, že se v nich vyzná asi jen on. Už druhou knihu se snažím orientovat se v množství postav ,developerských firem a mafiánských společností, že mi úplně uniká samotný příběh. Škoda- hlavní hrdina je sympatický. Jeho humor, je originální, stejně tak jako jeho přátelé kolem dostihů. No zkusím ještě třetí díl

Škoda, že jeho knihy už nevycházejí. Sehnala jsem v antikvariátu asi 3 romány a opravu nelituji. Stará dobrá americká škola. A tato kniha opravdu bonbonek mezi nimi.

Napínavý děj, ale já nemám ráda sadistické vraždy, takže ubírám jednu hvězdičku. Také jsem docela brzo odhadla pachatele. Ale kniha byla čtivá. Dám autorce ještě šanci.

Autor opět zabrousil do židovské komunity a zdá se se mu toto téma vyplácí. Příběh je napínavý i když místy dost smutný. Uvědomila jsem si, že vlastně vůbec neznám život a osudy Židů po válce a v současnosti.

Petr Eidler je pro mně jeden z těch lepších českých autorů detektivek. Jeho knihy mají vtip, zajímavou zápletku a vtipné postavy. Tato kniha je moje čtvrtá od autora a zdaleka ne poslední. Příjemné oddychovky.

Po Osmém příkázání jsem začala pátrat v antikvariatech po dalších knihách autora. A vyplatilo se. Pro mně jednoznačně nejlepší autor čtivých detektivek. Už se těším na další. Bohužel nejsou moc k sehnání a to je škoda.

Po letech jsem se k této knize vrátila a zjistila, že už to nedám. Ty předlouhé pasáže o biochemii !! Celkový příběh vystavěný celkem čtivě, ale některé charaktery postav jsou poněkud nevěrohodné a nejen v této knize autorky.

Kniha o hokeji, která je nakonec o lidech milujících hokej a svoje městečko. Bravurní sonda do života, napsaná tak, jak to umí jen Backman. Pokaždé, když dočtu jeho knihu, jako bych se ocitla v jiném světě, z kterého se musím násilím vrátit do skutečnosti.

Nemohla jsem se prokousat neuvěřitelně rozvleklým dějem a nudnými psychologickými popisy postav. Tohle se moc nepovedlo.

Příběh odehrávající se během několika hodin v jednom vesnickém obchodě. Autorka si s tématem mistrně poradila. Ale člověk tak nějak dopředu ví, jak to dopadne.

Úplně souhlasím se čtenářem Mynny, takže se nebudu pouštět do dlouhého komentáře. Kniha sice skončila tak, aby si člověk musel nutně přečíst další díl, ale vy přece víte, že s Harrym to skončí vždycky dobře.

Trochu se stydím, že jsem autora objevila až teď. Tak krásný dojímavý příběh a přitom napsaný s lehkou ironií. Chvíli k smíchu, chvíli k pláči.

Moje první kniha od autorky a hned taková pecka. Dočetla jsem včera v noci a nešlo mi usnout. Hodně dojímavé čtení.