emilieselden emilieselden komentáře u knih

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Moc pěkná knížka, dobře se čte.

04.02.2020 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Naprosto skvělá. Nedá se jí nic vytknout.

28.01.2020 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Temné hlubiny se mi líbily víc než Dívka v ledu, Ráda se pustím do dalších dílů. Ale můj názor na ne příliš sympatickou hlavní hrdinku se nemění, i když tady mi to tolik nevadilo.

26.01.2020 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Nebyla to špatná knížka ale asi jsem čekala trochu víc. Hlavní hrdinka mi taky nebyla nijak zvlášť sympatická. Nicméně nějaký další díl asi ještě zkusím.

22.01.2020 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Dívka v ledu mě bavila, dobře se četla. Rozuzlení bylo zajímavé, jen jsem čekala, že to bude trochu drsnější, že se budu třeba víc bát.

30.12.2019 4 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Tohle bylo prostě wau! Úžasně napínavá i dojemná knížka, prostě nešla odložit. Jedna z nejlepších od B. A. Paris co jsem četla. 4,5*.

13.11.2024 4 z 5

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Velmi silná kniha. Autor má opravdu dar vyprávět.

24.07.2024 4 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Krásný romantický příběh. Pozadí doby je pěkně vykreslené, ale postavám bohužel schází větší hloubka. 3,5*

28.06.2024 3 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Jeden z nejlepších dílů, které jsem zatím četla. Příběh pomalu plyne, ale ani chvíli jsem se nenudila. A prostředí ostrova bylo velmi zajímavé.

23.06.2024 4 z 5

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Tohle není lehké čtení, i tak jsem se ale od příběhu nemohla odtrhnout. V člověku vyvolá hodně emocí a něco v něm zanechá. 3,5*

14.04.2024 3 z 5

Klíč k vraždě Klíč k vraždě J. R. Ellis

Klasická detektivka, která mě moc bavila a nemám jí co vytknout. Snad jen menší zdlouhavost.

12.02.2024 4 z 5

Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století Rachel Harris

Krásná oddechovka. Akorát jsem čekala více Florencie, více historie nebo umění. Tady měla ale hlavní roli romantická linka.

15.10.2023 3 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Další kniha ze série s Kate. Jednoduchá odpočinková detektivka. Tento případ se mi zatím líbil nejvíc.

11.09.2023 3 z 5

Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Milá knížečka. Prostě pohlazení po duši pro každého knihomola. 3,5*

08.09.2023 3 z 5

Penzion Penzion Robin Morgan-Bentley

Skvěle napsaná kniha. Střídání přítomnosti a minulosti i pohledy jednotlivých postav čtenáře dokonale udržují v napětí a nutí ho číst dál. O překvapivé zvraty tu také není nouze, takže zasloužené 4*.

20.07.2023 4 z 5

Potok stínů Potok stínů Joy Fielding

Skvělý thriller, kterému nic nechybělo a dokázal si udržet napětí po celou dobu.

09.07.2023 4 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Moje čtvrtá kniha z této série. Čtu hlavně kvůli cestování. Jinak je to pořád stejné. Nebaví mě, že už od první stránky víte, jak se to bude vyvíjet a jak to dopadne.

10.03.2023 3 z 5

Mrtvé od Tichého jezera Mrtvé od Tichého jezera Leslie Wolfe

Skvělý thriller. Dobře vystavěný, napínavý, originální, bez klišé. Sympatické postavy. Už se těším na pokračování. 4,5*

08.02.2023 4 z 5

Pokoj pro hosty Pokoj pro hosty Dreda Say Mitchell

Mě se to příliš nelíbilo. Všechno bylo takové šílené, divné, nejasné a zamlžené. Hlavní hrdinka mě děsně vytáčela. To jak se chovala vůbec nebylo normální. Příběh to nebyl špatný ale určitě by se to dalo napsat líp. Napadá mě k tomu ještě jedno slovo - psychopatické.

24.10.2022 3 z 5

Mrazivé ticho Mrazivé ticho Wulf Dorn

Tohle je staré, dobré, poctivé čtení. Postavy nejsou ploché, dialogy dávají smysl, konec není přestřelený. Čtivé, napínavé, žádná hluchá místa. Nemám proč dát méně než 5*.

29.09.2022 5 z 5