EmillyT EmillyT komentáře u knih

Poutník – Mágův deník Poutník – Mágův deník Paulo Coelho

Kniha mě příliš nebavila, protože je až příliš zaměřená na duchovno spojené s křesťanstvím. Více mě zajímala cesta do Santiaga de Compostely samotná. Přesto je zde spousta zajímavých myšlenek, nad kterými jsem zapřemýšlela i jako ateista. Popisy jednotlivých obřadů byly zdlouhavé a těžko jsem se jimi prokousávala.

10.11.2024 3 z 5

Město času a kouzel Město času a kouzel Paula Brackston

Celá série byla moc povedená, ale tento díl hodnotím jako nejslabší. Příběh se poměrně táhl, nedařilo se mi do něj začíst a chyběla mu napínavost předchozích dílů. Příliš prostoru nedostal příběh paní Flyte ani Xanthe s Liamem. Závěr mě zklamal, byl za mě takový odfláknutý.

28.10.2024 3 z 5

Záhada rukopisu Záhada rukopisu Kirsty Manning

Příběh se mi líbil a dobře se četl. Historická linka byla mnohem zajímavější než ta současná. Některé části byly snadno předvídatelné. Knihy s válečnou tématikou mě vždy vedou k obdivu nad statečností lidí v odboji (jedno v jaké zemi) a otázkám, zda bych na jejich místě dokázala sama v sobě najít stejnou odvahu.

14.10.2024 4 z 5

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

Knihu jsem koupila již v předprodeji a její čtení vyšlo na víkend, kdy Česko zaplavovala voda ze všech stran. A naprosto souhlasím s PetrouN17, že číst během povodní a povodních dodalo knize nový rozměr. Příběh byl napínavý a závěr opět velmi zamotaný. Jossie Quinn je prostě sázka na jistotu.

01.10.2024 4 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Kniha je takové dovolenkové nenáročné čtení. Vzhledem ke skutečnosti, že děj se odehrává v USA, směřovalo Brueceho chování přímou cestou k podání žaloby za sexuální obtěžování, dokonce by mě nepřekvapilo, kdyby o tom Nataša napsala i článek. Jinak je celý příběh značně přitažený za vlasy, ale na pláži u moře se to přečíst dalo.

19.09.2024 3 z 5

Léto na Santorini Léto na Santorini Sandy Barker

(SPOILER) Za mě slabší průměr. Kniha se nečetla špatně, ale čekala jsem víc řecké atmosféry (asi jako umí jednotlivá místa popsat Julie Caplin ve svých knihách). Postavy Sarah i Joshe byly jedním slovem zvláštní, měla jsem pocit jako by Sarah bylo tak dvacet a nikoliv třicet šest. A závěr ve stylu domysli si sám mě také úplně nenadchnul. K této sérii už se s největší pravděpodobností nebudu vracet. Je to taková snadno zapomenutelná kniha.

18.09.2024 3 z 5

Šepot run Šepot run Christina Courtenay

Příjemné pohodové čtení stejně jako předchozí díly. Když si člověk odmyslí některé nelogičnosti, tak je to fajn pohádka pro dospělé.

15.09.2024 4 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Za mě nejslabší díl této trilogie (bohužel jsem sérii začala 2. dílem), již v půlce knihy jsem věděla kdo je vrah i proč. Vůbec se nedivím, že Laura byla v týmu tak neoblíbená, ani mě k srdci nepřirostla. Na dalších knihách této autorky je velmi znát, že se její styl psaní vyvíjí a zlepšuje.

13.09.2024 3 z 5

Život na míru Život na míru Nikki Erlick

Líbí se mi forma knihy, kdy se osudy osmi postav postupně skládají do jednoho uceleného příběhu jako mozaika. Námět je velmi originální a vede k zamyšlení nad různými věcmi (např. zda bych chtěla do takové krabičky nahlédnout, jak délka provázku ovlivní naše další rozhodování,...). Trvalo mi delší dobu začíst se do knihy a vyprávění bylo v některých částech nudné a příliš rozvláčné. Velmi mě překvapil závěr, který jsem nečekala.

06.09.2024 4 z 5

Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Kniha se nečetla špatně, ale chybělo mi alespoň malé napětí. Děj je velmi snadno předvídatelný. Autorka zvolila zajímavé prostředí bohatých znuděných paniček v domácnosti, ale příběh by potřeboval víc propracovat. Jsem přesvědčená, že další knihy od této autorky budou jen lepší a lepší.

14.08.2024 3 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Autorka je velmi talentovaná a umí čtenáře zaujmout. Příběh byl velmi napínavý a dobře se četl. Postupně do sebe zapadaly jednotlivé souvislosti a některé věci byly snad předvídatelné. Výjevy z domácího násilí jsou místy velmi realisticky popsány až z toho člověku zatrne. Závěrečné rozuzlení v epilogu bylo překvapivé a opět se potvrdilo, že se tato autorka nebojí neočekávaných závěrů.

13.08.2024 4 z 5

Má cesta k tobě Má cesta k tobě Helen Paris

Za mě z celé série nejslabší díl. Problémy Mel s manželem byly vyřešeny bez jejího většího přičinění mrknutím oka (no kéž by to takhle snadno šlo i v realitě), a příliš mě neoslovil ani pobyt na výzkumné lodi. Chybělo mi Lynnwood Falls s jeho milými obyvateli. Postava Mel mi vůbec nesedla.

07.08.2024 3 z 5

Pak ses objevila ty Pak ses objevila ty Helen Paris

Příjemné odpočinkové čtení na neděli. Bylo hezké setkat se znovu se všemi postavami z Lynnwood Falls, které už známe z předchozího dílu. Willův příběh byl smutný, ale ocenila jsem, že stál o napravení vztahů s Jayem a pomohl mu začít znovu. Rovnou se pustím do 3. dílu této milé série.

04.08.2024 4 z 5

Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

První kniha od této autorky a vůbec jsem nevěděla, co mám čekat. Příběh mě překvapil svou poutavostí. Všechny postavy byly velmi sympatické a přála jsem jim, aby každý našel své štěstí. Závěr příběhu byl zajímavý a otevřený.

03.08.2024 4 z 5

Léto lásky Léto lásky Helen Paris

Příjemná letní romantika hodně podobná sérii Útěků od Julie Caplin. Všechny postavy jsou milé a příjemné, až na Hopina přítele Colina. Chvílemi jsem trochu bojovala s Hope, protože se chovala jako rozmazlená slečinka z města, ale postupně jsem si na ní zvykla. Líbilo se mi prostředí veterinární kliniky. Za mě velmi příjemná "feel good" kniha.

23.07.2024 4 z 5

Dívka v zeleném svetru Dívka v zeleném svetru Daniel Paisner

Autorčino vyprávění je velmi smutné, ale zároveň i poutavé. Je až neuvěřitelné, co lidské tělo a mysl dokáže vydržet a překonat. A to, co autorka se svou rodinou prožila během více než ročního skrývání v kanalizaci pod Lvovem je asi pro všechny čtenáře nepochopitelné. Tyto příběhy by nikdy neměly zapadnout v zapomnění.

14.07.2024 4 z 5

Tiché hlasy Tiché hlasy Patricia Gibney

Příběh byl napínavý, ale závěr mi rozhodně dech nevyrazil, žádný nečekaný zvrat se nekonal, dokonce jsem i odhadla kdo je vrah. Kniha se velmi dobře četla. Bohužel mám pocit, že díl od dílu je mi Lottie čím dál tím víc nesympatická.

03.07.2024 4 z 5

Trable s láskou Trable s láskou Jules Wake (p)

Milá a povedená kniha z pera mé oblíbené autorky. Příběh se hezky četl, jen mě trochu zamrzelo, že v závěru všechno vyřešila Jess, nějak jsem postrádala výraznější aktivitu od Sama (jsem příznivcem klasických "pohádek", kdy princ bojuje a zachraní princeznu a ne naopak).

27.06.2024 4 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Romantický příběh z okouzlujícího prostředí Italského pobřeží Amalfi se mi moc líbil. Postavy i prostředí byly skvěle vykresleny. Přestože jsou všechny Útěky psány stejným stylem, vůbec mi to nevadí. Knihy od této autorky jsou vždy takovým milým pohlazením po duši. Závěrečná zmínka o Leově stáži v pivovaru v Praze mě moc potěšila, protože se konečně dočkáme dílu z Prahy.

25.06.2024 4 z 5

Uloupené dívky Uloupené dívky Angela Marsons

Příběhy s Kim Stoneovou jsou sázkou na jistotu a z tohoto dílu jsem nadšená. Příběh byl velmi napínavý a jako vždy zamotaný. Závěr jsem opravdu nečekala a něco takového mě ani nenapadlo. Linka s Alex mi přišla trochu nadbytečná, ale otevřela prostor pro další díl, na který se už moc těším.

21.06.2024 4 z 5