Erika017 komentáře u knih
Ta knížka má jiskru. Je v ní všechno, co by v ní mělo být. Je neskutečně smutná, dojemná, plná naděje a odhodlání, ale i bolesti a strachu. Je dokonalá a velice čtivá. Rozhodně doporučuji 6*/5*:)
Naprosto úžasná kniha, kterou jsem si velmi zamilovala. Nečekejte od ní však nic moc velkého, není tam nějaká skvělá zápletka, rozuzlení ani napínavý děj, ale je to naprosto kouzelný, dojemný, neskutečně opravdový příběh, který pohladí po duši. Ze začátku trošku pomalejší, ale jinak se v knize pořád něco děje. Musím přiznat, že jsem se trochu bála pouštět do něčeho, co se koná v dobách dávno minulých (kolem roku 1890), ale musím říct, že se mi to překvapivě velmi líbilo, nevadilo mi to, ba naopak myslím, že tím kniha dostala ještě úplně jiné a nové kouzlo. Nesmím taky zapomenout pochválit tu opravdu velmi povedenou a krásnou obálku. Pokud si chcete jen sednout, číst, nechat se unášet milým příběhem a na chvíli zapomenout na okolní svět, je tato kniha naprosto ideální. Rozhodně doporučuji
(Kniha je sice YA, ale myslím, že se hodí pro všechny věkové kategorie.)
Tato knížka je úžasná. Skvěle se čte, je vtipná, hlavní hrdinové jsou úžasní, prostředí netradiční a velice zajímavé. A obzvlášť se mi líbila ta chemie mezi nima, byla téměř až hmatatelná. Během čtení jsem ve culila,... Nemám co dodat, skvělá kniha. Urcitě si ji ještě někdy přečtu.
Na začátku jsem se trochu bála, protože jsem ji viděla asi všude na Instagramu a všichni ji chválili, bála jsem se tedy, že budu mít moc vysoké očekávání a zklame mě to. Nezklamalo, užila jsem si to tak, že jsem si knihu nakonec i koupila. Doporučuji 6*/5*
(Jediné co mi trochu vadilo byla ta sprostá slova, bylo jich tam poměrně dost a zdála se mi zbytečná.)
Kniha je to velice zvláštní. Nejsem příliš filozoficky myslící člověk a tudíž jsem určitě nepochopila všechny metafory a hlubší myšlenky v tomto díle. Nicméně i tak ve mně několik pasáží utkvělo. Je to knížka o oslavě dětství, přátelství a určitém pohledu na svět, který může mít každý člověk jiný, ovlivněny něčím nebo někým. Myslím, že na tento příběh můžeme mít vícero náhledů, neboť přece i mince má dvě strany. Knihu jsem poslouchala jako audioknihu na YouTubu. Byl to fajn zážitek i když jsem byla chvílemi zmatená jestli danou pasáž dobře chápu. Snažila jsem se totiž odhalit vetsi hloubku, což se mi ne vždy úplně dařilo':D
Opravdu skvělé. Celá tato série je neuvěřitelně složitá a promyšlená. Nechapu, jak mohl autor něco takového vymyslet, jak mohl přijít na řešení některých problémů, u kterých jsem si říkala, že horší už to snad být nemůže. A ten svět je taky skvělý. Momentálně mám pocit, že ten náš je poměrně zastaralý (nemyslím tím, že bych chtěla, aby v tom našem existovaly smrtky a podobné věci:D). Opravdu moc hezká série pro holky i kluky. Za normálních okolností dávám přednost romantice a taky byla spíše v náznacích a jen tak letmo, ale popravdě mi to nevadilo a líbilo se mi to (hlavně ten konec). Jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Nicméně musím taky zmínit, že jsem tento díl četla opravdu dlouho, v některých pasážích se mi děj zdál hrozně zdlouhavý a ty pohledy více lidí byly taky místy chaotické. Je sice hezké jak to celé do sebe pasuje, ale někdy toho bylo až moc. Obzvlášť takové ty poznámky z deníků a svědectví o Znovu. To se mi tam zdálo poměrně zbytečné. Jinak opravdu krasná série, kterou mohu jen doporučit 5*/5*
Skvělá kniha, ve které se pořád něco dělo a nutilo mě to číst dál. Bylo tam spoustu zajímavých zápletek a situací. Rozhodně doporučuji!
Když jsem kdysi objevila první díl této série a přečetla si anotaci, věděla jsem, že se do té série zamiluju. A opravdu, je to neuvěřitelně zajímavý a vtipný příběh s hlavními hrdiny, kteří mi za tu dobu velmi přirostli k srdci. Hrozně se těším na další díl.
Jediné co mě trošku mrzí je, že já čtu sérii už asi šest let a Alea je zatím jen o pár týdnů starší než na začátku. Taky je škoda, že je Alee jenom 12 let. Prožívá okamžiky (hlavně s Lennoxem), které by ve dvanácti pravděpodobně ještě necítila. Ta láska, kterou nejen Alea s Lennoxem, ale také Tess popisuje, je na jejich věk až příliš silná. (Tím nechci říct, že by se někdo ve dvanácti nemohl zamilovat, ale zdá se mi to až příliš.) Přála bych si, aby Alee bylo aspoň 15 nebo 16let.
Tato doplňková kniha je velice hezká. Líbí se mi jak po stránce informační, protože se dozvídáme spoustu nových věcí, tak po stránce vzhledové. Celá kniha je doplněná různými ilustracemi, obrázky, dopisy a jinými zajímavými věcmi (je tam i recept na sušenky). Je to příjemné zpestření knihy. Rozhodně doporučuji.
(Ilustrace kreslila sama autorka a musím uznat, že jsou velice povedené.)
Úžasný a dojemný příběh s velice zajímavým a netradičním dějem. Kniha je skvělá, dobře a rychle se čte. Příběh jako takový je velice silný. Rozhodně stojí za přečtení, doporučuji
Citát z knihy: Jen dvě věci jsou nekonečné: vesmír a lidská hloupost. A tím vesmírem si nejsem jist. Albert Einstein
Skvělá kniha, která se neuvěřitelně dobře a rychle četla. Netradiční a velmi zajímavý děj a zápletka. Líbí se mi, jak je vykreslený ten svět a velmi se těším, až se pustím do dalšího dílu. Toto téma, kterým se příběh zabývá se mi zdá velmi originální a přestože je kniha poměrně stará nepamatuji se, že by vyšla nějaká s podobným tématem. Rozhodně doporučuji!!! (Kniha je vhodná spíše pro čtenářky tak 13-15 let.)
Bohužel už se kniha nedá koupit jinak, než z druhé ruky. Takže pokud si ji chcete přečíst, a já vám to opravdu doporučuji, můžete si ji ( i další díly ze série) stáhnout na Ulož to.
Moc hezká kniha, řekla bych, že jedna z nejlepších od autorky. Rozhodně doporučuji
Moc milý příběh, který se dobře a rychle četl. Je to jedna z mých oblíbenějších knih od autorky. Dobře se četla. A co teprve to dopisování! Bylo to skvělé! Rozhodně doporučuji.
Obzvlášť musím pochválit tu obálku, ta se povedla:)
Tato série rozhodně stojí za přečtení, je velmi čtivě napsaná a prostě dokonalá. Ella je skvělá hlavní hrdinka a i přes to všechno co se jí stalo je pořád odhodlaná splnit si své sny a přání a nenechat se ostatními zviklat. A bratři Royalové jsou prostě úžasní. (V knize se objevují scény, které jsou až tak 15+)
Jinak doporučuji
Úžasně vymyšlená zápletka, děj, svět... Jedním slovem ,,nádhera" rozhodně stojí za přečtení. Doporučuji
Tak toto bylo velké zklamání. Na knížku jsme se opravdu těšila, ale toto bylo téměř 450 stran o ničem. Bylo to zdlouhavé, nudné, umělé,... Celé to jaksi nepasovalo dohromady. Je to takové preumělkované a přeslazené až je to nereálné a umělé. Nathan je, jak to i sama Anastasia říká v knížce, kluk napsaný holkou. Takže nereálně dokonalý. Celková zápletka není nijak moc zajímavá a v podstatě od začátku jsem čekala, že to tak dopadne. Knihu jsem dočetla, protože nerada nechávám knihy nedočtené, ale opravdu mě to zklamalo. Párkrát tam byla nějaká vtipná situace, ale na to, že to má být romantická komedie, tak velmi slabé. Kniha má být hodně techtke mechtle a taky je, ale bohužel ne úplně v dobrém slova smyslu. Sexuální scény jsou umělé, divné, přehnané a ten překlad. Jako pardon, ale toto bylo příliš. Mam rada když to mezi hlavními hrdiny jiskří a člověk si pak říká, kdy už na to konečně vlítnout, tady bohužel žádné takové jiskřeníčko neprobíhalo. Knížka se taky snaží zpravovat některá závažnější témata, ale nejsem si úplně jistá, jestli je to podané správně. Opravdu škoda, protože knížka měla potenciál, takto bohužel 2,5*/5*
Tak toto bylo velké zklamání. V podstatě nic se mi nelíbilo, prostředí, postavy a ani zápletka. Bylo to nudné, hloupé a divné. Knihu jsem nedočetla. Dostala jsem se k pasáži, kdy se do ní chtěl vydojit. Tak přesně tady jsem se rozhodla, že to nemá smysl. Přečetla jsem si jen konec, který byl dost přehnaný a rozhodně mě nepřesvědčil, že by tato kniha byla hodná své chvály. A poté jsem ji zavřela a nemám v plánu ji někdy znovu otevírat. Nicméně jak se říká každá kniha má svého čtenáře, takže pokud se vám líbila, gratuluju. Já pujdu raději o dům dál. Za mě velké mínus, ale abych nebyla jen kritická, obálka se moc povedla
Tato knížka byla skvělá. Bylo to extrémně čtivé, vtipné a i sexy. Od začátku mě knihami chytla a já jen otáčela stránky, abych věděla jak to dopadne, i když samozřejmě všichni víme, že dobře. Musím uznat, že ke konci mě nadšení malinko opadlo, kvůli jistému chování postav, ale na konec se všechno zase urovnalo. Knihu jsme si opravdu moc užila a proto dávám 5*/5* mohu jen doporučit. A Winston byl taky top:D
Tak toto bylo krásné, napínavé a opět velmi čtivé. Ještě lepší jak předchozí díl (a ten byl taky skvělý;))
Nic podobného jsem snad ještě nečetla. Bylo tam naprosto všechno. Je to neuvěřitelně čtivé a napínavé až do posledního okamžiku. Doporučuji 5*/5*
(Jediné, co jsem trochu nepochopila je poslední stránka v knize, nejsem si jistá jak byl ten konec myšlený.)