ErikaJ ErikaJ komentáře u knih

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Výborná kniha! Vysloveně jsem se vždycky těšila, až k ní budu moci zasednout a zjistit, jak se dál vyvíjel život Františka a Karla. Ti chlapíci mě okamžitě přirostli k srdci. Byli čestní a stateční, přestože toho tolik nenamluvili. Knížku jsem měla půjčenou z knihovny, ale pravděpodobně si ji pořídím do své knihovničky, protože si ji určitě budu chtít ještě přečíst. Všem doporučuji!

28.03.2019 5 z 5

Déšť Déšť Sára Saudková

Ke knížce jsem přistupovala spíš ze zvědavosti, jak vlastně ta Sára Saudková píše!? A ono to nebylo vůbec špatné... Rychlý děj, vtip, akce.Byla jsem docela spokojená. Sára mě opravdu mile překvapila!

25.03.2019 3 z 5

Medová smrť Medová smrť Hanni Münzer

Za mě výborná knížka!!Začátek sice pomalejší, mírně nepřehledný, ale pak se to tak rozjelo, že jsem se nemohla odtrhnout od čtení. I přes chyby v textu, opravdu doporučuji všem, které zajímá téma druhé světové války.

13.03.2019 5 z 5

Jednou časně zrána Jednou časně zrána Virginia Baily

Dlouho se mi nějaká knížka nezdála tak málo zajímavá jako tato. Anotace byla výborná, moc jsem se tedy na knížku těšila, ale bylo to zdlouhavé a nudné, věčně odbíhající od důležitého tématu. Některé pasáže tam byly vyloženě zbytečné, tudíž už v tak pomalejším a nudnějším ději, knížce ještě více uškozují. Pomaličku jsem se prokousávala stránkou po stránce s tím, že jsem se kolikrát přistihla, že jsem myšlenkami stejně úplně někde jinde. Málokdy něco nedočtu, ale tuto jsem po 180 straně vzdala.

05.03.2019 1 z 5

Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

S tématem porodních bab jako by se poslední dobou roztrhl pytel. Ne všechny knížky jsou však povedené. Porodní bába od řeky Hope od Patricie Harmanové je však čtivá, zajímavá oddychovka, která nám nastiňuje tehdejší život v drsných horách a mnohdy nelehké povolání porodní báby či rasové předsudky lidí vůči černým lidem. Knížka se mi opravdu líbila a těším na další, volně navazující pokračování, Porodní bábou proti své vůli .

05.03.2019 5 z 5

Malinka Malinka Dita Táborská

Tato knížka dokazuje, že někteří čeští autoři umějí napsat opravdu krásný a poutavý příběh, od kterého se člověk nemůže odtrhnout. Báječně propracovaný román vyprávěný z úhlu více postav, zajímavé téma. Do poslední chvíle jsem netušila, jak kniha skončí. Za mě opravdu poklona paní spisovatelce. Moc jsem se pobavila a jistě opět někdy přečtu. Těším se na Běsu.

05.03.2019 5 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Když pominu chyby v textu, kniha se mi nečetla úplně nejlépe. Ze začátku jsem se do čtení vysloveně nutila a prakticky mě zajímaly jen kapitoly vyprávěné Rill Fossovou. Děsivé téma, které mohlo být určitě líp zpracováno. Nicméně knížka ve mně vzbudila zájem o toto téma, takže budu určitě hledat více informací o Georgii Tannové a organizaci kolem prodeje dětí z chudých rodin. Dávám ***

22.02.2019 3 z 5

Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Dita Krausová

Další zajímavá knížka popisující strašlivou dobu druhé světové války, Terezín a Osvětim. Ocenila jsem, že knížka nekončí osvobozením tábora, nýbrž popisuje další životní cestu autorky.

20.02.2019 4 z 5

Byly tady, a už nejsou Byly tady, a už nejsou Haylen Beck (p)

Bylo to čtivé, napínavé, doslova mě to vtáhlo do děje a úplně jsem cítila tu paniku matky, které by najednou zmizely děti za takových podivných okolností. Asi bych se neudržela a tomu šerifovi po tom všem ukopla hlavu. Skvělý thriller.

14.02.2019 4 z 5

Špatná dcera Špatná dcera Joy Fielding

Člověk už tak nějak tuší, co může od Joy Fieldingové očekávat, takže žádné velké překvapení, prostě klasika...Ale opět skvělá! Knížka se četla dobře, v podstatě jsem ji měla přečtenou za dva dny, a i když jsem brzy tušila, kdo je vrah, nebo kdo za zabíjením nejspíš stojí, na kvalitě knížky to neubralo. Za mě 4 hvězdy.

14.02.2019 4 z 5

Nevěra je hřích Nevěra je hřích Jana Javorská

Příběh popsaný očima více postav, což se mi moc líbilo. Četla se lehce, taková pěkná jednohubka. Vzhledem k tomu, že to byla moje první knížka od této autorky, určitě zkusím i její další knihy.

05.02.2019 5 z 5

Stanice odložených lásek Stanice odložených lásek Hana Marie Körnerová (p)

Pěkně napsaný příběh dvou kamarádek z let sedmdesátých a osmdesátých. Ráda si přečtu i volně navazující knihu Dokud se budeš smát.

05.02.2019 5 z 5

Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Miluji knížky od paní Körnerové, především pak ty odehrávající se u nás. Tato sice nebyla úplně můj šálek kávy, protože typickou červenou knihovnu moc nemusím, ale zcela určitě stojí za přečtení.

05.02.2019 3 z 5

Vladimír Menšík - Pocta Vladimíru Menšíkovi Vladimír Menšík - Pocta Vladimíru Menšíkovi Slávka Kopecká

Krásná knížka, u které člověk zavzpomíná na výborného herce Vladimíra Menšíka. Jak tvrdí Jana Hlaváčová, on je opravdu nenahraditelný.

26.01.2019 4 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Moje první přečtená knížka o žítkovských bohyních. Velmi dobře se četla a vzbudila ve mně zájem o toto téma, takže budu hledat další informace o bohyních a zcela jistě si tuto knížku časem zase přečtu.

26.01.2019 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Krásný příběh o statečnosti a odvaze jedné ženy, která bojovala za každé situace pro blaho své rodiny. Kniha se moc krásně četla. Dlouho na ni budu vzpomínat a jistě si ji časem ještě jednou přečtu.

19.01.2019 5 z 5

Hodina po půlnoci Hodina po půlnoci Hana Marie Körnerová (p)

Historické romány moc nemusím, knížku jsem zkusila na proložení a byla jsem příjemně překvapená. Četla se prakticky sama.

11.01.2019 4 z 5

Chlapec v lese Chlapec v lese Carter Wilson

Docela čtivé, ale chvílemi dost přitažené za vlasy. Pochybuji, že by se někdo nechal až takhle ovládat a vydírat nějakou praštěnou psychopatkou. Ke konci už mě to začínalo kapku nudit

26.12.2018 2 z 5

Mezi krásou a ošklivostí Mezi krásou a ošklivostí Bryn Greenwood

Na začátku jsem se nemohla chvíli začíst, ale pak se to rozjelo. Knížka je kapku vulgárnější, ale to je asi v prostředí, kde vyrůstala Wavy normální. Musela si projít dost složitým obdobím, její psychika byla po právu narušená, ale já té holčině fakt fandila. Byla mi sympatická a přála jsem jí, aby se na ni to štěstí už konečně usmálo. To že se upnula k o něco staršímu klukovi mi nepřijde divný s přihlédnutím k tomu, že se okolo ní pohybovali samé nezodpovědné fetky...On jediný byl vůči ní starostlivý, vozil ji do školy a dával ji pocit, že ji někdo má taky rád. Stejně tak mi přijde normální, že jeho Wavy později začala přitahovat.A proč ne? Zase o tolik mladší nebyla a jak je v knížce popisované, ona sama se snažila mu své ženství dávat najevo. Který chlap by vydržel dlouho odolávat? Konec se dal tak nějak předpokládat a byl takový poklidnější, což bylo po tolika stránkách hektičnosti to pravé ořechové...

08.12.2018 5 z 5

Agonie smrti Agonie smrti Bernhard Aichner

Trošku jsem se bála po druhém dílu, zda-li nebudu třetím zklamaná. Ale nebyla...Třetí díl ze série Funebračka opět dosahuje stejných kvalit jako jednička, ne-li možná ještě větších. Opravdu jsem se při čtení všech tří knih nesmírně bavila. Byly akční, plné napětí a nepředvídaných událostí. Loučím se s Blumovou nerada. Nějak mi holka jedna přirostla k srdci...

29.11.2018 5 z 5