escapelle escapelle komentáře u knih

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Knihu jsem dočetla asi jen proto, že mě zajímalo, jaká kravina z toho vyleze. K Motýlům jsem si neutvořila žádný vztah, hlavní hrdinka mi byla nesympatická. Vyšetřovatelé a jejich chování absolutně neuvěřitelné, amatérsky napsané postavy. Naštěstí je to kniha která se dá přečíst za dva dny. Více času bych ji nevěnovala.

12.11.2023 2 z 5

Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

(SPOILER) Závěrečný díl jsem otvírala s poměrně velkými předsudky. Předchozí díl už pro mě byl zdlouhavý, nudný. Často jsem se musela do čtení nutit. Už toho bylo moc. Ale nevědět jak to dopadne? Neexistuje!
A přišlo velké překvapení. Kapitoly ubíhaly svižným tempem, zajímavé zápletky. Bavilo mě to moc.
Závěrečný souboj jeden ku stovkám beze zbraní už na mě byl teda zu viel, Ale jo! Bylo to fajn. Bylo to fajn i s tím happy endem jak z červené knihovny.

04.11.2023 5 z 5

Žena číslo 99 Žena číslo 99 Greer Macallister

Přečetla jsem si nejdřív nějaké rezence a mnoho nečekala. Překvapivě jsem ale nadšená. Děj mě bavil, postavy uvěřitelné a symparicke. Milá oddychovka.

17.02.2023 4 z 5

Pěšec Pěšec Skye Warren

(SPOILER) V mém věku už takové pohádky opravdu číst nemohu. Ale jako oddychovka na dva večery asi lepší než jeden díl Ordinace. V 16 bych z toho možná byla hyn. 3/4 knihy o ničem, dvě stránky sexu, šmitec a pohádky byl konec. Oceňuji, že závěr nebyl takový, jako se celou dobu nabízel. Že to skončí svatbou a dětma

11.01.2023 2 z 5

Herák Herák Melvin Burgess

Tuto knihu jsem sháněla roky a čekala od ní mnohem víc. Trošku víc Mementa nebo Dětí ze zoo. O drogách a životě na drogách se z této knihy moc nedozvíte. K postavám jsem si neutvořila žádný vztah, nebavilo mě to. Místy jsem text očima přelétla z rychlíku jinak bych to asi nedočetla.

18.08.2022 2 z 5

Rez & záře hvězd Rez & záře hvězd Tammy Greenwood

Celou dobu jsem měla za to, že závěr může být jen jeden. Uteče – neuteče. Ok, inspirace pro Lolitu, tak možná ještě, že by se snad zamilovala?
Takže to, jak to celé se Sally skončilo mě překvapilo hodně.
Doporučuji.

15.08.2022 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Příběh je vyprávěním Marcose, provozního ředitele mrazíren. Po smrti syna ho opustí manželka a on žije prací kterou nenávidí. Jednoho dne dostane darem mladou ženu, "samici" určenou pro chov na maso a ten den se mnohé změní…
Tuhle knížku si prostě musíte přečíst. Nic podobného jsem ještě nečetla. A protože můj otec pracoval v mrazírnách a několikrát jsem za ním jako dítě byla, dokázala jsem si to dost živě představit.
Fakt hustý číst o tom, že ve chlívku místo prasete máte samce nebo samici, v obchodě vybíráte z lidských částí těla a pak to jíte. A je to úplně normální a běžné.
Jednu ⭐️ ubírám proto, jelikož mi vadilo jakým stylem "on formy" je příběh napsaný. (,,Marcosi, jak se máš?"On se otočí a odejde. On jede. On řekne..) na to jsem si prostě za celou dobu nezvykla. Druhou ⭐️ ubírám za závěr. Nemám ráda změny o 360st když tomu absolutně nic nenasvedcuje a ještě odstavec před má postava jiný myšlenkový pochod.
Ale určitě si to, pokud na to máte žaludek přečtěte. Stojí to za to.

08.08.2022 4 z 5

Dcery jezera Dcery jezera Wendy Webb

Před sto lety skončil jeden milostný příběh tragédií. Minulost se začíná hlásit o slovo v současnosti, prostřednictvím Kate. Ta se odjíždí vzpamatovat po nevydařeném manželství do domu svých rodičů. Jednoho dne je na břehu jezera objeveno tělo mrtvé ženy a v záhybech jejích šatů nemluvně. Totožnost mrtvé zná pouze Kate. Zná ji ze svých snů.
Jezero odhaluje svá tajemství, záhady postupně vyplouvají na povrch.
Bavily mě obě linky. Ta minulá i současná. Je to taková příjemná pohádka ️Klasický duchařský příběh.

05.08.2022 5 z 5

Dívka v zeleném svetru Dívka v zeleném svetru Daniel Paisner

Příběh je zajímavý, naprosto šílený. 14 měsíců života ve smradlavém kanále. Ve tmě, v kobce kde se dospělý člověk ani nepostaví, věčný hlad, zima, vlhko, krysy....
Přesto všechno, čím si osazenstvo kanalizace prošlo, za srdce mě to tak úplně nechytlo. Ale určitě za přečtení stojí, nudit se u ní nebudete.

23.07.2022 3 z 5

Nacistova dcera Nacistova dcera Max Czornyj

Příběh se čte opravdu rychle. Dějové linky se prolínají, chvíli vypráví Greta, chvíli Anna. Asi 30 stran před koncem obrat o 1000°,který mě naprosto vykolejil. Už jsem si v hlavě sumírovala, kolik za ten závěr seberu hvězdiček, když přišel další zvrat… A všechno do sebe zapadlo, všechno dalo smysl.

12.07.2022 5 z 5

Lord John a Bratrstvo čepele Lord John a Bratrstvo čepele Diana Gabaldon

Cizinka se mi velmi těžko hodnotí. Protože jako první jsem viděla seriál, který miluju a viděla jsem ho 6x.Miluju všechny filmové postavy.Filmové.Z knih na mě nejde žádná chemie, vášeň, nic. Nemilovat filmové zpracování, knihy od autorky bych asi nedočetla. Knihy o lordu Johnovi jsou mnohem lepší než Cizinka. Tahle mě jako první opravdu bavila, John byl přesně takový jakého ho "znám",jak si ho představuju, jakého ho miluju.

15.06.2022 4 z 5

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Až Mořeplavec mě opravdu bavil. Ale jen proto, že kniha byla dějove hodně rozdílná oproti seriálu, to mě bavilo, ty rozdíly.
Ale Cizinka se mi velmi těžko hodnotí. Protože jako první jsem viděla seriál, který miluju a viděla jsem ho 6x.Miluju všechny filmové postavy. Angusem počínaje, přes Ruperta, Dougala, samozřejmě Murtagha k Jamiemu a Claire. Ale těm filmovým. Z prvních dvou dílů na mě nešla žádná chemie, vášeň, nic. Až v tomto třetím díle to bylo o dost lepší. Nemilovat filmové zpracování, knihy bych asi nedočetla. Scény, které mě ve filmu dostaly do kolen jsou v knize zmíněné dvěma větami. Je to prostě takové hrozně syrové v hektolitrech omáčky Celou knižní sérii bych nedala zcela určitě. Z knížek vlastně neznám,ani toho Jamieho, ostatní postavy už vůbec ne. Ale čtu to, dočtu, ale jen proto, že jsem prostě fanynka a chci vědět, v čem se liší seriál od knih.

17.05.2022 4 z 5

Jsme poslední Jsme poslední Hanna Jameson

Po přečtení recenzí jsem byla skeptická, ale musím říct, že se mi to docela líbilo. Jako ano, konec světa a jaderná válka, nic nefunguje, vypinaji si elektřinu,ale mrazáky jedou‍️. Byla jsem zvědavá jak to dopadne. Jestli se vyřeší vražda holčičky...nakonec celkem dobrý.

22.04.2022 3 z 5

Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

No...uf. Dlouho mi bude obsah teto knihy srotovat v hlavě. Shrnula bych to citací z textu : " je to nesporně nesmírně pracovitý, kokot vyjebaný"

23.01.2022 5 z 5

Oni Oni Mark E. Pocha (p)

Československý horor, varování, anotace, moc jsem se těšila.
Zvráceným způsobem mám ráda nechutnost, utrpení, hrůzu.
Což tahle kniha nesplnila. Tři hvězdy dávám jen proto, že jsem knihu dočetla a první polovina mě bavila a byla jsem zvědavá,co přijde.
Jediné, co mě zasáhlo a znechutilo (což byl účel příběhu) byla Trish a její "tatínek". Jinak strohý popis masakru "nůžky se rozevrely, tělo na dvě půlky " mě fakt nedostane.
Lucie a její orgasmy nad potraty, to už byl fakt vrchol trapnosti
Když člověk na horor kouká, stačí výraz v očích, řev obětí, krev, exkrementy...ale kniha musí dát víc. Nestačí napsat "krev a hovna stekala do pusy". Ani kapka strachu,bolesti, utrpení na mě neprešla. Za mě slabota.

27.10.2021 2 z 5

Hračkář Hračkář Liam Pieper

"Povím vám příběh o svém dědečkovi "
Jak má tahle věta po do čtení knihy úplně jiný význam.
Knih o Osvětimi jsem přečetla spoustu. Tahle je tak jiná.
Rozdělenaa na dvě části. Část z Osvětimi dechberoucí, současnost až nezáživná.
Postavy Tess a Adama líčeny tak chladně, že mě jejich život vůbec nezajímal.
Arkadije jsem si zamilovala hned.
Akadije v Osvětimi i toho současného.
A pak takový šok, který ve mě bude dlouho rezonovat.
Popravdě, čekala jsem jen to, že mezi Arkadijem a Dietrem vznikne něco víc, než přátelství. Tedy "přátelství", jaké jen může být mezi vězněm a nacistou . A ač to celou dobu vypadalo jinak, byl to nacista jak se patří....
Ale zase ten protiklad, jaký byl děda /praděda.
Je mi z toho smutno.

Knihu rozhodně doporučuji i přes pro mě nudnější pasáže že života Tess a Adama. jsou krátké a není jich mnoho

25.10.2021 5 z 5

Co jsme si nikdy neřekli Co jsme si nikdy neřekli Yasmin Rahman

Ač je to YoungAdult literatura, ač pro mě kniha neměla žádný hlubší přesah, v závěru se mi líbila. Zajímalo mě, jak to s děvčaty dopadne, jak se vymaní ze spárů. Pěkný příběh

07.10.2021 4 z 5

Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Jednohubka na jeden den.
Mě pocity z knihy jsou dost rozporuplne. Na jednu stranu hodnotím jako blbost pritazenou za vlasy. Všechny ty altery, hypnozy,celé takové neuvěřitelné jak z ceckoveho filmu..na druhou stranu mě ale od začátku něco nutilo číst dál, zajímalo mě co se z toho vyvrbi...takže ve finále knihu hodnotím kladně,jako dobrou oddychovku. Když se člověk oprosti od toho,na kolik je to uveritelne.

11.09.2021 3 z 5

Až na konec všech dní Až na konec všech dní Jodi Picoult

(SPOILER) Zase se to Jodi povedlo. Ve chvílích kdy jsem nečetla, jsem přemýšlela nad tím,co se asi stalo. Kdo Em ublížil...otec? Strejda? Není možný, aby byli všichni tak dokonalí...
Rozuzlení mě trošku zklamalo...vážně je to tak jednoduché?vážně by šel a udělal to aniž by to někomu řekl??vážně by to kdokoliv řešil takhle?
Jako sorry,ale spáchat sebevraždu kvůli tomu,že jsem šťastná teď, vidím se za 10let ale nevím jak se tam dostanu....to je na mě až moc velká Amerika. A ještě Kvůli tomu zničit život někomu,kdo je mi nejblíž...
Líbilo se mi to, hodně jsem nad příběhem v průběhu přemýšlela, to je prostě Jodi. Včera jsem to dočetla,přes noc se mi to rozlezelo a musím říct "blbost,pritazena za vlasy..."...kterou ale k přečtení stejně doporučuju

11.09.2021 4 z 5

Na krchově Na krchově Josef Strauss

Po přečtení Báry která nezaujala jsem dala autorovi ještě jednu šanci.
Skutečně není šálkem mojí kávy.
Naprosto mi nevyhovuje styl psaní. Příběhy neuvěřitelné, přitažené za vlasy.
Obě knihy považuji za ztrátu času.

20.10.2020 1 z 5