esfinge esfinge komentáře u knih

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Přečteno jedním dechem a celou dobu v šoku. Ostatně jako vždy, když čtu knihu s touto smutnou tematikou...

20.11.2019 5 z 5

Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Yvonne Keuls

Beznaděj a zoufalství. Určitě dám přečíst dětem a budu doufat a modlit se, abych tohle nezažila...

20.11.2019 4 z 5

Bílý oceán Bílý oceán Roy Jacobsen

Ostrov se mi líbil moc, Oceán méně. Ale za přečtení určitě stálo. Již tak drsný život na ostrově zasáhne krutě válka.

15.11.2019 3 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Dlouho jsem knihu měla doma a tak nějak se mi do ni nechtělo, bála jsem se, ze to bude moc preslazeny...
Nakonec jsem přečetla za dva dny a bylo to krásný. Krásný a strašně smutný. Moc jsem Louise fandila, ale ještě víc jsem chápala Willovo tezke rozhodnuti:(.

08.11.2019 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Trvalo mi déle se zacist. Závěr nečekaný, vrah překvapil.

05.11.2019 4 z 5

Skleněný zámek – Vzpomínky na dětství Skleněný zámek – Vzpomínky na dětství Jeannette Walls

Smutná, ale velice ctiva autobiografie. Tak moc jsem dětem fandila a na každé stránce si přála, aby bylo lépe. Ale žádný otcem neustále slibovany skleněný zámek se nekonal...

17.10.2019 5 z 5

Hádanka jménem Oliver Hádanka jménem Oliver Liz Nugent

Za mne spokojenost. Velice čtivý, ale smutny příběh.

12.10.2019 5 z 5

Ostrov Ostrov Roy Jacobsen

Krásně napsaný příběh o rodině žijící na odlehlém ostrově. S každou stránkou, kdy jsem si říkala proč se neodstehují, jsem je víc a víc obdivovala. Úplně jsem citila jak zoufalost, tak lásku k ostrovu.

07.10.2019 5 z 5

Domov Domov Toni Morrison

Tenká knížka, ale silný pribeh o veteranovi Frankovi, který se vrací domů. Frank je černoch a r.1954 jeho návrat není lehký. Je plný traumatickych vzpomínek na dětství a válku. A budoucnost nejistá.
Přečteno za jeden večer.

03.10.2019 4 z 5

Sběrná kniha Sběrná kniha Pavel Kosatík

Zajímavý rozhovor, ani jsem nečekala, ze přečtu za dva dny. Mně tedy pan Kosatík nevadil, naopak se mi líbilo, ze reagoval občas i kriticky.

01.10.2019 4 z 5

Šmírák Šmírák Charlotte Link

Za mně průměr. První třetina knihy se četla nejlíp, Šmíráka mi bylo líto. Prostředek knihy zbytečně zdlouhavý, poslední třetina zas čtivá.

01.10.2019 3 z 5

Žiješ iba dvakrát Žiješ iba dvakrát Dominik Dán

Za mne průměr. Neurazi, nenadchne.

21.09.2019 3 z 5

Tajemství živých Tajemství živých Carol Wyer

Pomalejší začátek, konec jsem hltala. Zajímavá kombinace vypraveni minulého času, který postupně přechází do přítomnosti a tím celý příběh vyústí.

08.09.2019 4 z 5

Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Zajímavá sonda do dětské duše. Smutná až depresivní. Takovou sourozeneckou rivalitu a nenávist jsem nezazila-diky za to.

15.08.2019 4 z 5

Špatná dcera Špatná dcera Joy Fielding

Stránky jsem sice hltala, ale ve výsledku za mne 3☆. Vraha jsem tušila, žádné překvapení se nekonalo...

09.08.2019 3 z 5

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Nuda nuda...dočíst to nešlo.

04.08.2019

Obeť bez tváre Obeť bez tváre Stefan Ahnhem

Četlo se mi dobře, příběh originální a zvraty nečekané. Nejvíc mě překvapil autor deníku.
Určitě si přečtu od autora další knihu.

26.07.2019 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ove byl nerudny dědek...aspoň na první pohled. Postupně se rozkryval jeho životní příběh a Ove se stával pro mne prijemnejsim, až jsem si ho nakonec zamilovala. A sousedy a kocoura take:)

15.07.2019 5 z 5

Řekni lituji Řekni lituji Michael Robotham

Za mne spokojenost. Mrazivý příběh.

14.07.2019 5 z 5

Dovolená s moderním fotrem Dovolená s moderním fotrem Dominik Landsman

Škoda času. Humor zoufalý.

14.07.2019 1 z 5