evask komentáře u knih
Dala bych 3 až 4*. Asi jsem čekala podle nadšených komentářů víc. Trochu jsem i přeskakovala řádky. Nejnapínavější byla poslední část. Každopádně to ale vzbudilo můj zájem o tuhle oblast.
Napínavý. Krátké kapitoly. K věci, žádná velká omáčka kolem. Žádné skákání v čase. Už se sháním po dalších dílech série.
Skoro čtyři sta stránek plných hladu, strádání, bídy. Tak to je blbý. Ale odvyprávěné s lehkostí a nadhledem. A hodně se toho o Irech dozvíte a pochopíte.
Svižná napínavá detektivka. Jen se zamýšlím, co vede autorku, tedy ženu, k tomu, že nám přesně líčí, čeho všeho se pachatel na oběti dopustil, my běžní čtenáři tohle snad ani číst nepotřebujeme, v popisu útrap si nelibujeme, i bez podrobností bychom věřili, že pachatel je násilník. Moderní doba si to žádá? (Asi nesmím srovnávat se stylem Agathy Christie, ta se obešla bez drasťáren)
Prý detektivní novela. Přitom detektivní to moc není, jde o něco úplně jiného. Autismus. Jak je to strašně těžké pro rodiče těchto dětí. Někdy k zbláznění. Oceňujeme herce, oceňujeme zpěváky, ale náš skutečný obdiv a úcta by měla patřit rodičům, kteří dokáží projít takovouhle zkouškou.
Výborně! Chytrá, šikovná, talentovaná Viktorie Hanišová.
Překrásná klasika. Ve filmu je děj trochu upravený, díky bezvadným hereckým výkonům je taky dobrý. Knížka je nádherná, Havlíček je skvělý spisovatel.
Jsem nadšená. Petru Dvořákovou pokládám za jednu z nejlepších osobností současné české literatury.
Ani já nevím, jak hodnotit. Na jedné straně mistrně vykreslená psychologie postav, na druhé straně detailně popsané mučení. V půlce jsem se rozhodla, že dál už číst nebudu, že je té brutality na mě moc.
Pak jsem nakonec knihu dočetla, zajímalo mě, jak to s protagonisty dopadne.
Z autora mám smíšené pocity. Detailní popisy zvěrstev mají zvýšit čtivost válečného románu?
Tohle se mně ještě nestalo. Knížka plná napětí, nedá se od ní ní odtrhnout, přesto ji asi nedočtu, protože před spaním mně vyvstává v mysli cesta za polomem a až příliš přemýšlím, jak asi smrděl ten kocour.
Je to čtenářský zážitek, když se člověku dostane do ruky takové dílo. Jsem příznivec Kena Folletta, ale za sebe musím říct, že Ptáci v trní se Pilířům země zcela vyrovnají.
Zaujala mě hned od první kapitoly. Každou kapitolu vypráví jiná osoba, někdy žena, někdy muž, spisovatelka používá ich formu. A to mně právě od ní připadá odvážné, že ač žena, mluví za muže. Promyšlené téma, talentovaná autorka.
Bylo to dlouhé. Ale zestručnit to nešlo. Škrtnout není co, žádná zbytečná omáčka, žádný nudný odstavec. Autora obdivuji, jak tak obsáhlý příběh, vlastně několik příběhů, které do sebe zapadají, vystavěl. Kniha, na kterou se dlouho vzpomíná.
Zpočátku je děj dost nudný a zdlouhavý. Pak se přesuneme do válečného období, to už je lepší. Pak se zase vrátíme do současnosti a to už víme, že tyhle kapitolky musíme číst jaksi zrychlenou formou.
Román pro ženy, láska, romantika, tajemství i nebezpečí, to všechno tam je, takže na dovolenou dobrý.
Potřebujete zlepšit náladu? Putujte s Ládíkem do Jeruzaléma.
Knížka se paní Chalupové moc povedla. Hezky vystavěný příběh.